miercuri, 9 ianuarie 2013

Treziti-va, Romani!



Se spune ca trenul opreste o singura data in gara si tu alegi daca te sui in el sau nu .
Viata m-a invatat ca trecerea timpului este ireversibila ,de aici si ideea unicitatii opririi trenului in gara , el va opri la aceeasi ora a fiecarei zi , in conformitate cu mersul trenurilor , dar intr-o zi anume , o singura data , iar a doua zi  in el vor fi alti oameni , posibil si alte vagoane ,alta locomotiva etc.
Privind  alegerea pe care poti sa o faci nu cred ca este un act numai de vointa , mai este o conditie-  de putinta (trebuie sa ai bilet la acel tren).
Doamna Haineala s-a urcat in tren dar biletul domniei sale se pare ca  era masluit si-n curand o sa trebuiasca sa coboare la prima statie.
Pentru ca sunt succese care te coboara si infrangeri care te ridica ,  daca lasi loc indoielii , care este o moneda cu doua fete si cine vrea sa o priveasca trebuie sa le vada pe amandoua.
Adica nu raspunzi numai pentru ce ai facut, raspunzi si pentru ce nu ai facut.
Revolta corpului magistratilor judecatori  este  un inceput care va darama politizarea
justitiei ?  
Este o intrebare pe care timpul o va transa , dar recunoasterea ca justitia este politizata , procuratura cumparata si politia mafiotizata este o certitudine.
Pentru apararea acestor structuri, care impreuna formeaza puterea judecatoreasca , s-a batut doamna Macovei incepand din 2008 in numele apararii statului de drept (peste lege nu se trece). Asa  s-a ajuns in politie , la mita , la violuri, trafic de influenta, complicitate la contrabanda etc.
In parchete la fabricarea de dosare (folosite ca arma de reeducare politica), in instante de a avea solutii contrare in spete identice  si la Curtea Constitutionala sa se rescrie Constitutia.
Asa a ajuns Executivul (guvernul ) sa fie Legislativ (parlament ) si Presedintele (presedinte –premier).
Asistam astazi sa constatam ca libertatea de exprimare nu mai are limite constitutionale , dreptul la intimitate prevazut in Constitutie este anulat de dreptul de a denigra (denigrarea nu este o forma de libertate a exprimarii). Tabloidizarea nu este un drept fara limite legislative.
Primul responsabil in acest sens este Consiliul  National al Audiovizualului , care nu a reactionat in niciun fel , fiind si el un bastion “basist”.
Putem regreta , putem sa cerem scuze , putem sa indreptam greselile , putem sa schimbam regulile , dar trenul de astazi nu se mai poate intoarce .
El si-a facut  cursa ,cu noroiul si mizeria pe care i-am dat-o in ziua respectiva.
Nu mai putem recupera  timpul , faptele  si cuvintele , ele sapa ireversibil in sufletele noastre.
Dar putem invata ca trebui sa cunoastem puterea cuvintelor,  inainte de a le folosi, consecinta faptelor inainte de a le face si urmarile timpului pierdut ,daca nu-l folosim eficient.
Acolo unde adevarul nu este liber , libertatea nu exista .
 Libertatea nu poate exista in minciuna si unde nu este libertate,  nu exista progres.
,,Ideea fara forta este o utopie , dar forta fara ideie este o barbarie”
,,Omenirea  trebuie umanizata .
Confundarea raspunderii cu libertatea  a adus omenirea in pragul catastrofei.”
Suntem incorsetati de legi stupide, care nu servesc scopul , servesc mafiotizarea in numele scopului .
Un exemplu , de ce sunt secretizate contractele de concisionare a resurselor , legile prevad ca bogatile solului si subsolului nu pot fi instrainate ?
In cazul justitiei cand vorbim de autoritate judecatoreasca in Constitutia Romaniei se pleaca de la articolul 124  si nu dela 134  si anume ,Justitia se infaptuieste in numele legii , este unica si egala pentru toti , judecatorii fiind independenti si se supun numai legii. Pot intreba unde spune in articolul 87 din Constitutie ca Presedintele poate participa la sedintele Consiliului Superior al Magistratilor sau la cele ale  Curtii Constitutionale? Are atributii clare, incheie tratatele internationale si le supune parlamentului , acrediteaza si recheama corpul diplomatic la propunerea guvernului, participa la sedintele de guvern in care se dezbat probleme de interes national, este comandantul fortelor armate etc .Participarea sa la sedintele din interiorul institutiilor puterii judecatoresti este din start o imixtiune in justitie si un viciu de procedura in cazul alegerilor , se poate presupune ca prezenta sa poate influenta votul. Capitolul II din Constitutia Romaniei de la articolul 80 -101 , nu prevede alceva decat ca vegheaza la integritatea nationala , la independenta ei si este mediator intre puterile statului . Care puteri ale statului aveau nevoie de mediere la alegerile de la CSM?
Ce ma surprinde este ca ne-am obisnuit  cu abuzurile domnului Presedinte ca aproape  nu le mai sesizam , intram in dinamica lor si incercam sa-i facem fata ,degradand astfel statul de drept.
Cetateanul se uita la guvernanti si ei se uita unul la altul .
 Neputinta si resemnarea sunt  generatoarele puterii lui Basescu.
Daca am lua lucrurile in serios si am arata in permanenta abuzurile, oricat de mici ar fi ele, am produce trezirea  constiintelor ca de exemplu in randul judecatorilor si totul s-ar putea schimba  mult mai repede.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu