marți, 22 ianuarie 2013

A inceput JIHADUL in justitie! Inspaimantati de descinderile DNA, judecatorii ameninta cu GREVA GENERALA!


Publicat
Ultimele evenimente care au bulversat Justitia confirma pe deplin dezvaluirile din „National” privind escaladarea limitelor legale in batalia dusa pentru controlul magistratilor. Primii care au trecut la practicile „razboiului murdar” au fost cei de la DNA, care au inceput sa ameninte direct nu doar pozitia, dar chiar libertatea judecatorilor. Ca si a „colegilor” procurori de la Parchetele din tara, care au incercat sa o lase mai moale cu „cruciada anticoruptie”. Iar totul a culminat cu descinderile fara precedent, la ceas de seara, prin birourile „rebelilor” din CSM.
„DNA moare, dar nu se preda!”
Lupta dintre judecatori si procurorii DNA nu mai tine de rivalitatea profesionala. Cei din urma simt ca „hegemonia” din ultimii sapte ani la butoanele Justitiei le este serios amenintata. Si, pusi cu spatele la zid, au decis sa lupte pana la final.
Asa ca au lasat toate celelalte dosare balta si s-au aruncat pe anchetele care vizeaza judecatori cu functii de conducere suspectati de coruptie. Insa acum nu mai este vorba de niciun „blat”. Oamenii ramasi fideli lui Daniel Morar vor musai sa obtina un ascendent moral, aruncand dupa gratii cativa judecatori cu nume. Inclusiv membri ai CSM si ai Curtii Constitutionale. Iar dupa retinerea unor procurori de la Parchetele din tara, care incercau sa stea cu viitorul profesional in doua luntre, cei de la DNA au descins in sediul CSM, spargand usa biroului judecatorului Toni Neacsu si luandu-i acesta calculatorul de serviciu. Totul la doar cateva ore dupa ce presedintele Traian Basescu a reusit sa le dea un nou balon de oxigen. Pentru ca, dupa respingerea lui Tiberiu Nitu si Ioan Irimie pentru fotoliile din fruntea Parchetului General si a DNA, seful statului a anuntat ca s-a opus nu din cauza „bubelor”celor doi, ci a lipsei de transparenta a intregului proces de nominalizare. Ceea ce inseamna ca acesta ar trebui reluat, obtinandu-se astfel un ragaz de cateva luni de zile, in care Daniel Morar si Laura Oprean sa ramana, fie si interimari, procuror general si, respectiv, sef al DNA.
Ultimul cartus al Monei Pivniceru
Tragand sperante dupa ce a reusit aprinderea revoltei printre judecatorii de la Tribunalele si Curtile de Apel din tara, care au votat masiv revocarea membrilor din CSM loiali Palatului Cotroceni, Mona Pivniceru a incercat sa-l convinga si pe comisarul european Vivian Reding sa schimbe macazul. Insa cum misiunea de taina a ministrul Justitiei a esuat, judecatorii au trecut la „rezistenta pasiva”, respingand pe banda rulanta rechizitoriile procurorilor. Dar cum nici acest demers nu a putut stavili asaltul DNA, judecatorii iau acum in calcul declansarea unei greve generale, care sa blocheze intreaga functionare a Justitiei. Cel putin pana la reluarea alegerilor pentru conducerea CSM si mazilirea lui Morar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu