marți, 8 ianuarie 2013

Consecventa de a ne cumpara sclavia(modificat)




Orice schimbare are nevoie de timp ca sa se manifeste .
Alegerile libere ,daca sunt  corecte , conform Constitutiei  reprezinta  o exercitare a suveranitatii  nationale si , din cate stiu eu,  toate fortele politice au concluzionat ca alegerile au fost libere si corecte.
 Deci suveranitatea nationala a functionat  si nu putea sa functioneze daca natiunea romana nu mai exista.
Nimic  nu este intamplator, afirmatiile  domnului Frunda in seara de  Boboteaza (botezul Domnului Isus  la prima sa aparitie in public cand  implinise 30 de ani) este o sfidare a crestinilor romani , a natiei romane care si-a dat de multe ori sangele pentru independenta si suveranitate.
Sigur putem sa vorbim de comportamentul democratic (cratos- puterea pe care ti-a transferat-o prin suveranitatea sa , poporul) al puterii si opozitiei. Unde constatam cateva  schimbari de atitudini.
Prima constatare ca noutate este ca aproape toti sunt la putere.
Incepand cu prima putere intr-un  stat democratic,  parlamentul ,prin intrarea in el a celor ale caror colegii au fost inchise prin exprimarea votului nu au castigat colegiul si totusi au primit mandat de parlamentar. In ciuda prevederilor  constitutionale care inpun principiul reprezentativitatii  populatiei (pe acest principiu s-au creat colegiile ), dar  respectand o lege considerata,, constitutionala” de catre Curtea  Constitutionala care a devenit ,,putere” peste suveranitatea nationala .
Trecand la puterea executiva, in care UDMR –ul s-a strecurat pe usa din dos si care a semnat un acord cu actualul presedinte fara a avea acest mandat , dat de suveranitatea nationala , asumandu-si acest drept cu de la sine putere.
Dar care are si-o schimbare pozitiva de atitudine , simtindu-se obligat sa prezinte public ,,starea natiunii”, adica sa faca o informare a situatiei existente si a masurilor pe care doreste sa le angajeze in acest an .Ceea ce inseamna o revenire la normalitate,  la un regim democratic.
Institutia  Prezidentiala care declara public: eu nu mai am nicio grija , grijile sunt la guvern cu exceptia de a mentine sub influenta mea puterea judecatoreasaca (vezi CSM-ul , Parchetul General, DNA etc) si a europenizarii Romaniei , eu merg la Bruxelles, unde se da lupta pentru  inpunerea  ,,natiuniuni   europene” , de unde vine ,,puterea financiara”, care ma protejeaza , uitati-va la Ponta care a ajuns un spectator , dar mai am totusi  o problema  - PNL –ul si  Dan Voiculescu .
( În ziua de 6 Ianuarie am sarbatorit 23 de ani de la 6 Ianuarie  1990  cand a fost reînființat, la București, Partidul Național Liberal. Reapărea astfel pe scena politică românească unul dintre partidele care au făurit, în vreme, statul național românesc)
 Acesta este motivul pentru care Traian Basescu  se chinuie de opt ani  sa desfiinteze PNL –ul. Dreapta Romaneasca  , pe care o clameaza de ceva vreme  are rolul de a anula acel important  principiu constitutional de organizare a statului roman prevazut in articolul unu din Constitutia Romaniei .
Romania este stat national ,suveran si independent ,unitar si indivizibil .Statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor –legislativa, executiva, si judecatoreasca in cadrul democratiei (puterii poporului) constitutionale.
 Nu putem confunda acest principiu cu cel al unitatii poporului . ,,Statul are ca fundament unitatea poporului roman(populatie care vorbeste aceeasi limba ,aceeasi religie, aceeasi cultura ,obiceiuri si traditii ) si solidaritatii cetatenilor(care s-au nascut in Romania ) sai (minoritatile nationale, apatrizii care au capatat cetatenie romana etc)
Cum ne-am capatat independenta si cum ne-a fost incalcata suveranitatea de atatea ori - nu este un  subiect care ar putea fi de discutat cu cineva cu atat mai putin cu UDMR –ul .
Nu  despre  suveranitate este vorba este vorba despre independenta nationala ,,nu o sa incep cu perioada fanariota cand domnii cumparau de la Marea Poarta  cu pesches tronul  contra  biruri din ce in ce mai mari.. O sa plec de la Neoiobagia  lui Dobrogeanu – Gherea in care a aratat cum au profitat cele trei imperii Austro-Ungar , Otoman si Tarist de cele trei Principate Romane. Dar mai ales imperiul Sovietic care lansand ideea de aparare a socialismului international ca o cauza comuna tarilor socialiste , precum  ca suveranitatea fiecarui tari socialiste este o parte din suveranitatea tarilor socialiste .Proclamand ca nu se poate vorbi de o suveranitate totala , introducand ideea suveranitatii limitate sub forma internationalismului socialist , desfiintand astfel natiunile. Seamana izbitor cu ceea ce se intampla astazi cu Uniunea Europeana care in numele unificarii monetare vor sa controleze economiile tarilor componente  si-n numele respectarii ,,democratiei” sa desfiinteze  suveranitatea  nationala , infiintand comisii de supraveghere si control.
Acordurile de  anexare a Basarabiei din 1812 prin pactul rusilor cu turcii  fara acordul  Romaniei ca si cedarea dupa  amenintarea cu razboi din 1940 ,care a dus la cedarea Bucovinei de Nord  si nu a intregii Bucovine asa cum isi doreau  maghiarii, prin pactul Ribbentrop –Molotov semnat 1939 ,datorita  impotrivirii lui Hitler  .
Totdeauna  am respectat  principiile care au stat la baza relatiilor noastre cu celelalte tari si pe care Titulescu le-a sustinut in calitatea sa de presedinte al Ligii Natiunilor ele fiind , altfel spus  egalitatea in drepturi , neamestecul in treburile interne si principiul independentei nationale,  numite  mai tarziu principiile Dasa Sila cu ocazia conferintei de la Bandung , au adus Romaniei o independenta avantajoasa in interesul natiunii.
De aici pana la impunerea de catre puterile lumii actuale  a  anularei suveranitatii poporului si obligarea lui la o forma de dependenta financiara care sa anuleze dorinta de autodeterminare a poporului roman, un fapt incercat de-a lungul timpului dar demonstrat ca este imposibil si in 1989 si mai ales dupa1989 .
Nu uitati , credinta conserva poporul, il face rabdator dar nu imatur..,
Cand in imnul romaniei pe care l-am il cantam cu lacrimi in ochi cu ocazia zilelor  de 1 Decembrie se spune ,, noi suntem romani si aici pe veci stapani” si sa auzi apoi UDMR –ul pronuntandu- se contra articolului unu din Constitutia Romaniei fara sa iei o pozitie publica, este  un progres impardonabil in demersul  de a ne cumpara sclavia, recunosc, dar departe de a  se acredita ideea  ca  romani sunt dispusi sa-si abandoneze statutul de popor apartinand natiei romane.
,, Este grav,  foarte grav ca domnul Ponta l-a numit pe domnul Gyorgy  Frunda consilier al primului –ministru pe probleme de minoritati , dupa care acesta a declarat ca ;,,Romania nu mai este un stat national , pentru ca suveranitatea  sa in materie de buget este incalcata , hotararile se iau la Bruxelles” .
Prin comparatie cu domnul Mihalache , secretar adjunc al guvernului, care  a spus ca-l lasa rece pretentiile  americane si-a trebuit sa demisioneze , domnul Frunda ce ar trebui sa faca?
Ideea ca el nu este membru al guvernului , este cel putin superflu , intradevar , daca privim guvernul ca format din cei care au drept de vot (stau la masa deciziei) , dar si unii si altii sunt plati din banii contribuabilor , pe care ar trebui sa-i serveasca .
Cele afirmate  demonstreaza ca UDMR –ul are un scop bine stabilit , acela de a scoate particola „national” din  articolul unu al Constitutiei  si urmareste acest scop de cand s-au infiintat , chiar daca abia acum o spun (si-o asuma public).
In acest  context scoaterea PNL –ului din cursa este esentiala , mai ales in perspectiva regionalizarii  si a posibilitatii de a prelua presedintia un liberal .
Tradarea lui  Mihai Viteazu si uciderea sa miseleasca  a avut acelasi scop - ca Transilvania  sa fie un teritoriu  maghiar.
Scopul a ramas  si dupa caderea imperiului austor –ungar si este ,dupa cum vedem , la fel de valabil si astazi.
Autonomia culturala si  teritoriala se numeste modern  forma de revendicare prin care se doreste  segregarea Transilvaniei si pentru aceasta  era foarte important ,poate mai important ca niciodata , ca UDMR-ul sa fie la guvenare cel putin in anul in care se va face  regionalizarea.
Interesele minoritatilor sunt respectate in Romania , au dreptul la invatamant in limba lor ,au dreptul la conservarea culturii , la manifestari etc.
 Sunt reprezentate prin lege in Parlamentul Romaniei au reprezentanti  la niveluri teritoriale  in Prefecturi etc .
Regimul taxelor si impozitelor locale este acelas in toate judetele tarii nu despre aceasta este vorba , este vorba despre o alta harta a Romaniei .
Este vorba despre interesul in  exploatarea  resurselor  si acest interes nu cunoaste nici limite si nici scrupule in  lupta pentru dobandirea lor.
Domnule Ponta,  aveti grija ce va asumati , pentru ca sunteti  primul –ministru asumat de USL  ca sustinere  si de poporul roman ca incredere (suveranitate).
Va puteti consilia la domnul  Frunda  in particular pe banii dumneavoastra  cand vreti , cat vreti , dar nu pe banii nostri  , noi ne-am pronuntat -  nu mai dorim ca UDMR –ul sa aibă un cuvant in acest guvern, respectati aceasta vointa, pe care am argumentat-o mai sus .
Va inteleg  temeririle si nevoia de a demonstra Europei ca  suntem o tara democratica , in care se respecta statul de drept , dar ,dupa cum vedeti,  eforturile presedintelui de a pastra statul de drept nu  au incetat .
 Dublarea  executivului  cu institutii  care sa boicoteze sau sa reconfigureze majoritatea parlamentara rezultata in urma exprimarii  democratice a cetatenilor o recunoasteti chiar dumneavoastra public.
Nu indepartati poporul - este singurul  sprijin pe care-l aveti. Nu poti face aceeasi greseala de doua ori . Petru ca a doua oara cand ai facut-o  nu mai este greseala , este o alegere.
,,Greselile nu se iarta ,greselile se repara”. (Nicolae Iorga)
Lumea te judeca cand nu obtine ce vrea de la tine , dar cand ii promiti ceva si faci altceva,  te uraste.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu