miercuri, 14 decembrie 2011

Opinia bancherilor

Dupa declaratiile congresmanilor americani
Ca vor retrage fondurile cu care sunt participante la FMI, daca acesta se va finanta sau va finanta statele europene.(economiile)


 Pe măsură ce economia incetineste în Europa, şomajul va creşte. Există deja 10 natiuni europene diferite care au un "oficial" rată a şomajului de peste 10 la sută ( in acest caz fiind si Romania), iar recesiunea următoare nici măcar nu a început încă oficial. Înainte de toate este spus ca, naţiunile UE, care sunt îneacate în datorii vor avea nevoie probabil de trilioane de euro în bani bailout doar pentru a supravieţui.   Banca Centrală Europeană ar putea, teoretic, sa imprimare aceste miliarde de euro şi sa cumpăra cantităţi masive a datoriei suverane europene, dar asta ar fi împotriva tratatelor existente şi cele mai multi dintre politicienii din Europa sunt ferm împotriva . Dar fără o astfel de intervenţie este greu de a gasi modul în care BCE va fi capabil să ţină randamentele obligaţiunilor care sunt exorbitante  si expuse pentru mult timp. De fapt, fără intervenţia masivă BCE este greu pentru a vedea modul în care zona euro va fi capabil să rămână împreună la toate. Graeme Leach, economist-sef la Institutul de administraţie, a declarat următoarele  
"Cu excepţia cazului în BCE începe să funcţioneze ca un creditor suveran a funcţiei ultimă instanţă, cu achiziţiile masive a datoriei publice din zona euro, logica inexorabilă este că zona euro se va rup”e.
 Liderii europeni spera ca noul tratat să va fi ratificat până la sfârşitul verii. În realitate, ea va lua, probabil, mai mult decat atat. Cancelarul german Angela Merkel  a declarat dealtfel; "Este un proces, iar acest proces va dura ani de zile." Din nefericire, Europa nu are de ani. Europa este  în criză de timp. O criză financiară  masiva care a lovit intreg mapamondul la care toti au nevoie de soluţii acum, inclusiv  americani. # 6 Din pacate realitatea este alta, nici una dintre problemele fundamentale care se confruntă Europa nu au o solutie data de recentul summit.
,,Nu există nici o datorie la comun de eliberare, nu transferor  fiscale, nici o mutare la o Trezoreria a UE, nici o licenţă bancară pentru fondul de salvare ESM, şi nici o schimbare în mandatul Băncii Centrale Europene.
Pe scurt, nu există nici o descoperire de orice natură, care va convinge investitorii din Asia că această uniune monetară este viabila.
Germania şi-a păstrat axa exclusiv pe deficitelor fiscale, chiar dacă toată lumea trebuie să înţeleagă  că această criză nu a fost cauzată de deficitele fiscale (cu excepţia, în cazul Greciei). Spania şi Irlanda au fost în excedent, şi Italia a avut un excedent primar.”
Nimeni nu vrea să acorde împrumuturi băncilor europene chiar acum. Toată lumea ştie că există zeci de bănci europene, în pericol şi nimeni nu vrea sa arunce bani mai mult în aceste găuri negre
"Dacă cineva crede că lucrurile devin mai bune, ei pur şi simplu nu înţeleg cât de severe sunt problemele," la Londra, la o banca la nivel mondial sa spus. "O bancă mare ar putea eşua în câteva săptămâni."
Altii au spus multe bănci continentale,( inclusiv creditori francezi), italiani şi spanioli, au fost aproape de a rămâne fără forme acceptabile de garanţie, cum ar fi titluri americane de trezorerie, care ar putea fi folosite pentru a finanţa împrumuturi pe termen scurt.
Unele au fost nevoite să împrumute din rezervele lor de aur pentru a menţine accesul la finanţarea dolarului SUA”. "Băncile vor intra in  colaps, inclusiv, o serie de bănci franceze, care sunt foarte expuse la Grecia, Portugalia, Italia şi Spania."
Băncile din Europa se confruntă cu o contracţie 7000 miliarde dolari de creditare pentru a aduce bilanţurile lor, în conformitate cu Statele Unite şi Japonia, ameninţând să produca -o criză a creditelor şi o depresie cronica timp de un deceniu.
El înseamnă că fluxul de fonduri din conturile bancare greacă a fost accelerat rapid. La începutul anului 2010, de economii şi depozite la termen deţinute de gospodăriile particulare din Grecia au totalizat 237.7 miliarde € - până la sfârşitul anului 2011, acestea au scăzut la 49 miliarde €. De atunci, declinul a luat avânt. Economiile au scăzut cu încă 5.4 miliarde € în septembrie şi cu un procent estimat € 8.5 miliarde în octombrie - cel mai mare fluxul lunar de scadere a fondurilor  de la începutul crizei datoriilor , sfârşitul anului 2009.
Africa de Sud tocmai a raportat o scadere de 5,6% în activitatea de fabricaţie. Marea Britanie a inregistrat un declin de 0,7%. Exporturile Chinei au scăzut octombrie de 1,7% după scadere 3,8% în luna septembrie.
Exporturile au scazut in Coreea  trei luni consecutive. Cele din Singapore s-au oprit în septembrie şi octombrie. Indonezia a scazut cu 8,5% în octombrie, după alunecarea de 2% în luna septembrie. India a explodat ca sacadere cu 18,3%, după ce a fost plat în septembrie”.

Un comentariu:

  1. Dle Ritzinger, tot aud de aceste datorii suverane, de miliarde de euro datorii etc. dar undeva banii acestia ajung. Intrebarea este in buzunarele cui ajung acesti bani? Eu nu pot sa cred ca s-au evaporat complet si acum toti asteptam sa se intample ceva.
    Cine credeti ca a luat acesti bani?

    RăspundețiȘtergere