joi, 22 decembrie 2011

Acum 22 de ani

Tortionarii de astazi ii cinstesc pe eroii de acum 22 de ani, taind otova drepturile revolutionarilor.

Primele forme  manifeste, a solidaritati  impotriva ipocriziei puteri de atunci,. erau  sa asculti posturile de radio interzise .Europa Libera era postul de radio cel mai ascultat . Imi amintesc ca se facu-se  la acel post de radio un apel. Propuneau ca o forma de protest, sa aprindem lumina la o ora cand consumul de curent electric era interzis. Am aprins lumina si am constatat cu o bucurie( imposibil de descris), ca nu eram putini, cei care am avut acest curaj. Mai ales ca in acele vremuri tema zilei era,, mamaliga romanesca “adica lasitate de a ne opune regimului .In seara zilei de 22.12.1989 in Piata Independentei de astazi ,nu am fost atati cat am crezut ca vor fi. Atunci au inceput ostilitatile laBraila , Eu am fost  singurul vanator care am avut curajul,,(incostinta)” de a participa la revolutie cu arma mea de vanatoare in mana.

 Nu sunt ,nu am fost si nu voi fi revolutionar , nu am vrut sa fiu recompensat pentru faptele mele in revolutie, a fost alegerea mea, asa am simtit, asa am actionat si as fi dispus sa o fac de cate ori o sa fie necesar.
Dar langa mine au cazut acei 40 de eroi . Chiar langa mine a fost impuscat un revolutionar, eu am scapat .Mi-au trecut gloantele prin par si mi-au ciuntit rama ghetelor cu care eram incaltat, Dar am scapat nevatamat ,asa a vrut Dumnezeu. Ii multumesc. Dar nu cred ca acei oameni care s-au jertfit, sau au avut curajul de a se opune regimului merita dispretul cu care sunt tratati  astazi.

Cum poti sa programezi comemorarea revolutiei ,langa cortul revolutionarilor aflati de ceva timp in greva foamei. Cum poate prefectul (reprezentantul guvernului)sa tina astazi un discurs langa acelasi cort,
 Cand oamenii aceia 40, au murit pentru libertate,pentru a disparea  frica,frigul si intunericul. Astazi aceasta libertate se micsoreaza pe zi ce trece, frica se instaleaza(fosta securitate reinvie), foamea se hegemonizeaza. Ipocrizia  infloreste la fel ca inainte de 1989, iar reprezentantul guvernului tine discursuri in memoria acelor zile. (IPOCRIT)


.Anarhistul Basescu versus dictatorul Ceusescu .

Atunci Ceausescu(campionul productiilor record,realizarilor  socialismului multilateral dezvoltat) pretindea ca Romania este el. Astazi Basescu (campionul reformelor anticetateni) pretinde la fel. Diferenta intre cele doua regimuri este mica,in vremea lui Ceausescu legile erau impuse dar erau respectate. Astazi la fel, legile sunt din nou impuse dar nu mai sunt respectate nici de puterea care le-a impus.,,Dreptatea este a celor care au dreptul sa o imparta”, spune un proverb , dar nici in intelepciunea populara nu am mai intalnit ce se intampla acum .Regula fiind schimbata in fiecare zi, consacrand exceptia ca  regula.

,,Somnul natiuni naste monstri” acest slogan aparut dupa revolutie,este la fel de actual. Monstri nascuti astazi , ne impun sa parasim aceasta lume. Libertatea este un ideal pentru care merita sa mori, a spus-o diversi oameni luminati in toate timpurile, au spus-o si revolutionarii.,, Liberatate te iubim ori invingem ori murim”.Romani au de ales intre Anarhie (nu mai exista Constitutie, Parlament, Justitie,) si Libertate la fel ca acum 22 de Ani .Sper sa aleaga libertatea ca moartea eroilor pe care ii cinstim astazi sa nu fie de prisos .Refuz sa cred ca au murit pentru 22 de ani de libertate.

Un comentariu:

  1. ma bucur ca spui lucrurilor pe nume,dar cred ca toate acestea nu au facut din tine un om neimplinit.

    RăspundețiȘtergere