luni, 5 decembrie 2011

Marota Presei


Traim ridicolul anilor de dupa 1990. Cine a mancat, sau nu a mancat salam cu soia. Salamulcu soia modern este slabiciune USL –ului ,scadera in sondaje. Bugetul propus nu agita pe nimeni, comasarea alegerilor, cea mai ne constitutionala si ne democratica  masura nu agita asa cum agita faptul ca USL-ul a scazut la 52%. Fatul ca acualul guvern are o sustinere de 18%PDL si in jur de 6%UDMR respectiv 1,4%UNPR in total 28% nu sensibilizeaza  pe nimeni.  Ridicolul este si mai mare atunci cand se acrediteaza  ca sustinerea cea mai mare a PDL-ului este in randul celor care sunt ne instruiti saracii tari.Ei putand fi cumparati, ei putand sa fie prostiti.Durerea insa de aici vine, au mai ramas putini prea putini, pentru a permite furarea alegerilor in anul viitor  Pana in Noiembrie anul viitor vor fi si mai putini, caci iarna asta chiar asa blanda ii va mai reduce.Consecinta este o noua tematica data romanilor.
Comasarea alegerilor
“Impactului negativ al costurilor alegerilor locale asupra exercitiului financiar al bugetelor locale, anuntandu-se totodata si o economie a cheltuielilor la jumatate, de la 43 de milioane la aproximativ 22 de milioane de euro. Ministerul Elenei Udrea sparge peste 4 miliarde de euro ca sa asfalteze niste poteci judetene si comunale, care leaga nimicul de la pasune de ceva-ul codrilor, alte zeci si sute de milioane de euro sunt facute praf in investitii “trasnite”, dupa cum le-a numit chiar doamna ministresa, iar Igas isi imagineaza ca salveaza bugetul tarii cu nici 20 de milioane de euro? Pai ce e asta altceva decat ultima si cea mai sfidatoare mostra de ipocrizie si populism desantat?”
Noua formula de guvernare
Tripleta Basescu , Geoana, Isarescu si noul partid de uniune a parlamentarilor seriosi. Asa sustine dl Geoana , negociaza in aceste momente cu parlamentari PSD , PNL,, oameni de calitate” pentru a lansa pana in craciun un nou partid. Cred ca o face ,dar cel putin pana acum singurul politician de ,,calitate “ care-si negogiaza  ramanerea in PSD ,nu plecarea este Marian Vanghele .Care crede ca partidul lui nu face ce trebuie sa-si atraga electoratul  ; PSD trebuie sa atraga din nou alegatorii de stanga, pe cei cu venituri mici, nu elita. “Trebuie sa ne putem adresa celor care lucreaza la Carrefour, la Metro, care au 7 milioane venit, bugetarii. Trebuie sa avem in vedere toate aceste categorii de oameni care azi mor de foame”, a concluzionat vicepresedintele PSD”. Vanghele a mai spus ceva interesant si anume; . “Raman in PSD in varianta in care PSD vrea sa castigam alegerile. Daca vrea sa le castige are nevoie si de Bucuresti, Braila, Buzau, Calarasi, toate judetele. Nu cred ca un conducator isi poate permite sa spuna unor organizatii ca nu vrea sa castige sau ca vrea sa le castige altfel decat vrem noi. Trebuie sa-i ascultam pe cei din Braila, daca vrem sa castigam in Braila”, a explicat liderul PSD”. Lipseste  Giurgiu  pe care nu la nominalizat , dar probabil preluarea informatiei este deficitara  .Sigur,  daca faci analiza pe text aparent are dreptate, in fapt suparea lui Vanghele, este  pe faptul ca PSD –ul  se adreseaza elitelor  si pe  modul impartirii candidaturilor  in interiorul USL .Nu il anima o stanga curate asa cum sustine dl Geoana. Cum nici pe colegii nominalizati, cati or  fi ,nu ii anima decat siguranta, ca sunt in tabara castigatoatre   a viitoarei guvernari. Cat desre PNL ,aluzia la un Catarama care sa poata convinge  ceva liberali sa treaca intr-o formula de stanga nici o sansa . Cert  este ca se discuta ,se fac eforturi  de a rupe atati parlamentari cati este nevoie, pentru a permita  o  noua formula guvernamentala. Eventual care sa nu mai depinda de sustinerea UDMR  si chiar  a unei parti din PDL. Pana acum scorul obtinut de UNPR in sondaje este foarte slab iar pretentia lor ca au rupt multi alesi locali este doar un vis. Exceptile fiind doar cei reeducati politic care au trecut prin scoala de reeducare DNA (arest preventiv).Acum romani o sa inteleaga de ce s-a cerut Geoana afara din PSD .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu