luni, 10 octombrie 2011

Razboiul Mondial ,, Ironia Romaneasca”

Asa cum reiese din titlu, am sa-mi permit o ironie.Ironia fiind  ca doresc sa fiu corect , o sa plec de la ideia ca;
 Numi este teama de riscurile siceritati.

 Nu exista nici-o farama de evidenta in favoarea ideii ,ca viata ar fi serioasa .
.Am vazut numeroase teorii prabusite in fata faptelor.
Dar nici un fapt prabusit in fata teoriilor.

 Citeam in cotidianul local  zilele trecute,  cum un lider marcant PDL  marturiseste  opiniei publice, o temere pe care o avea credea ,adica nu mai ,, crede “ca partidul sau  s-a sinucis  aplicand ,,reformele de dreapta”  si explica  junele ziarist ce inseamna in opinia sa dreapta .
Incurajarea liberii initiative,e se gandea probabil  la taxa  taxa forfetara probabil si  la marirea tva-ului sau la statul investitor , client suveran al bancilor ,concurent
 redutabil cu sectorul privat  Statul ,,minimal” adica inexistent in rolul pe care-l are de a servi cetateanul , el fiind in slujba puteri , apropo de noua subordonare a Curtii de Conturi.
.Dar cel mai hazliu fiind referirea la statul  neinterventinist ,in economie se referea probabil la programele,, noua casa” ,” noua infrastructura (10.000kmde drumuri)”,,noul patinoar”etc .
Probabil nu este interesant, se stiu aceste fapte , totusi interesanta era ideia ca in Romania nu exista partide de dreapta  PDL –ul fiind singurul exponent al dreptei si aici inclin sa-l aprob
.Depinde cum se interpreteaza, pentru ca daca se pleaca de la am luat pozitia de dreti ca sa va salut are omul dreptate.
Psihologii de marca precum Anatol au lansat cateva idei foarte interesante,  sistemele cunoscute sunt perimate , comunismul,capitalismul sunt in prabusire si trimiteau la americani si chinezi  ca repere .A doua afirmatie  se referea la acel pendul al binelui si raului (echilibru) plecand de  Abel si Cain , vorbind de o noua Ordine Mondiala in care politicul  sa devina pur administrativ (adica nu vor mai exista confruntari intre curente filozofice (doctrine) , singura ideie va fi echilibru  intre resurse, modul lor de administrare  si numarul oportun de beneficiari .
Suna cinic, dar acreditau idei ca o explozie demografica  de doua miliarde de oameni au dus la dezechilibru de astazi.
Adica, incepand de la boli inventate si exces de medicamente pana la dezechilibre generate ale mediului (tornade ,cutremure,virusi) toate sunt arme pentru a reduce omenirea si a reface echilibru.
Pentru a ne distrage atentia, sa produs o jonctiune imposibila in alta situatie intre politicieni si bancheri, fomand o oligarhie financiara care are un singur rol de a crea panica(criza datoriilor suverane) sentimental de insecuritate,de neincredere .
Dictaturile sunt instaurate prin impunerea violentei si a fricii.
Sustineau ca ideile (ideologiile solutii la nevoile cetatenilor ) date de doctrine precum  cele liberale –ordinea sociala, in care sa ai libertatea de a face ce doresti fara a supara pe nimeni(ai libertate, pana acolo unde incepe libertatea celuilalt), combinata cu buna administrare a proprietati de catre proprietar in comparatie cu statul si statul minimal organizator , monitarizator a serviciilui public;cea a socialismului , nevoia sindicalizarii pentru nevoile celor care nu pot sa se autosustina, combinata cu un stat protectionist; cea a comunismul plecand de la teza utopica sa muncesti dupa puteri si sa consumi dupa nevoi,combinata cu un stat unic proprietar; dar si cea a popularilor –care pleaca de la ideia bunei guvernari, a cetateanului implicat in decizie si care are preocupare sociala puternica  bazata pe un sector economic puternic etc Toate aceste concepte au cazut ne mai existand  ca,, IDEI”credibile . Oligarhile –financiare  au  confiscate decizia politica scumpind  pretul campaniilor electorale, impunand la conducerea  partidelor oameni de afaceri  sau cu interese subordinate acestora. Partidele renuntand la doctrine si la ideologiea specifica fiecaruia in actele de guvernare.
Decrebilizarea fiind ata de mare ca aproae nu mai pot fi personalizate dupa doctrine programe ci dupa relatiile intre lideri.
Altfel spus omul este dispus sa se sacrifice sa moara, pentru o ideie mareata (pentru binele copiilor,urmasilo) dar niciodata pentru bani.
Primul pas in Romania s-a facut cand legislativul  sub vointa actualei puteri(prin asumare guvernamentala) a inceput sa legifereze un sitem MAFIOT care are o singura virtute sa introduca teroarea si sa ne imputineze cat poate ,acreditand ideia ca daca doresti sa supravetuiesti  trebuie sa i-te supui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu