joi, 5 iulie 2012

ROMANIA NOASTRA NU A VOASTRA





Democratie, stat de drept, vesus despotism  si stat de drepti
 Canicula la propriu si la figurat .Mercurul termometrului a urcat periculos de mult mai ales in viata politica in ultimile zile.Am dorit sa ma abtin de a-mi exprima un punct de vedere, dar valtoarea aberatiilor a devenit periculoasa .Constiinta mea ma obliga sa ma pronunt si eu in legatura cu evenimentele majore pe care le traim.
 Evident voi fi partinitor,fac parte dnitr-o tabara si anume USL. Luati  acest articol ca o pledoarie a unui avocat al USL,pentru ca nu ar fi corect din partea mea, fata de mine nu fata de voi ,daca nu mi-as recunoaste starea.Cred ca in toata dezbaterea actuala lipsesc cateva intrebari si evident cateva raspunsuri.
Prima intrebare regimul Basescu  cu bunele si relele din ultimi trei ani , a adus ceva bun Romaniei ? Daca ne raportam la nivelul de trai ,economie, asistenta sociala, educatie, sanatate rapunsul este clar NU.
A doua intrebare ,are sau avea Romania o perspectiva de a-si reveni sub regimul Basescu ? Raspunsul meu este NU (a imprumutat peste 20 de miliarde de Euro), pentru a ne scadea nivelul de trai, de a ne lasa pe mana bancilor ca sa ne execute, a marit fiscalitatea pentru a falimenta economia……etc, pentru politicile de dezvoltare (telegondole,stadioane in panta,parcuri, patinoare) care aveau un rol pretins sa traim din turism nu se poate la greci ,austrieci in aceste momente de criza., ce sa mai vorbim la noi unde sistemic suntem la doua stele.
Am ajuns in zona  statului (Statul este organizația care deține monopolul asupra unor servicii pe un teritoriu delimitat de frontiere.
Statul este titular al suveranității și personifică din punct de vedere juridic națiunea.
 Din punct de vedere social, statul nu trebuie confundat cu societatea, el fiind o instituție separată care poate să reflecte mai mult sau mai puțin interesele societății.
O teorie pe deplin satisfăcătoare despre stat nu există nici în acest moment, dezbateri despre natura, formele, funcțiile statului existând și astăzi în cercurile specialiștilor din variatele domenii  politologie, drept, sociologie, filozofie care cercetează și analizează viața socială.) .
Generic sau popular in politicul romanesc statul este totalitatea institutiilor si autoritatilor prin care se executa legea
.Adica cele care sunt investite de catre Legiuitor (singurul in Romania Parlamentul) cu autoritatea legii ,adica au prerogative de putere publica.
Noțiunea Stat de drept este, în general, utilizată pentru a sublinia diferențele existente între regimurile democratice și regimurile autoritare (dictatoriale). În teoria politică, prin stat de drept se înțelege un stat bazat pe o ierarhie a normelor generatoare de ordine juridică.
În statul de drept, statul este garantul libertăților . Instituția superioară căreia i se subsumează alte legi  si norme este Constituția.
Din perspectiva statului de drept, Constituția - ca normă superioară - este o expresie a cetățenilor și reprezintă puterea populară.
Prin mecanismele democratice de control prevăzute într-un stat de drept este asigurată conformitatea normelor inferioare cu cele superioare.
Putem vorbi si de principiile care definesc fuctionarea statului de drept. Pluralism  ,toleranta; separarea puterilor statului, si limitarea putrerilor statului.
 Imi cer scuze pentru redundanta informatiilor de mai sus ,dar pentru ca laicul motiv vehiculat in ultima perioada privind lovitura de stat , data in Parlament (legiuitorul prin votul majoritatii lui) este una din aberatii. Putem vorbi despre abuz de putere ?
Da , putem vorbi. Abuzul majoritatii , asta se invoca .ABUZUL impotriva cui ?A unei minoritati din Parlamentul Romaniei care il conduceau impotriva normelor constitutionale blocand legile cerute de guvern in dezbatere .
Ei fiind mostenitorii unei defuncte MAJORITATI pe care nu-a desfiintat-o USL-ul , pentru singurul motiv ca nu avea parghii.
A desfiintat-o presiunea strazii (poporul).De ce ? Pentru modul ne CONSTITUTIONAL in care a LEGIFERAT (trecand prin asumare adica un dictat al Majoritatii, legi organice impotriva intereselor cetatenilor), sa le enumeram Legile Salarizarii Unice (asumate si blocate in aplicare prin hotarari de guvern,acelasi guvern care si le asumase, Legile Educatiei, Clasificarea Spitalelor, Programul de austeritate pe maxim sase luni.-prelungit ulterior tot de acelas guvern prin ordonante de urgenta, Legea Asistentei Sociale si altele. Au guvernat si au legiferat ne Constitutional la comanda politica a PRESEDINTELUI timp de trei ani.
Atunci cand au avut rateuri au folosit Curtea Constitutionala ca sa repuna in discutie legile ,aduceti-va aminte de legea Educatiei de exemplu.
.Acum a venit randul institutiilor statului .
Afirmatia este ca se incearca subordonarea institutiilor statului .
Am si eu o intrebare , sunt in acest moment independente? Raspunsul meu este NU .Se respecta in Romania separarea puterilor in STAT de catre Traian Basescu? NU .Daca  se reda romanilor institutiile statului care sa functioneze pe principiul statului de drept (suprematia legii) ,ce este rau? Metoda spun PDL-isti . Stiu ei una mai Constitutionala decat prin decizia Parlamentului? A, nu mai au MAJORITATE, asa este dar ei au pierdut-o ,nu le-a furat-o nimeni si-au furat-o singuri.
Cand si unde in DEMOCRATIE intoarcerea la popor este nedemocratica, esenta DEMOCRATIEI este puterea poporului, referendumul= exercitiu democratic.
Daca –l acuzam  pe Traian Basescu de inalta tradare si fortam Justitia, se putea spune ca este un abuz nedemocratic .Dar ca va este frica de consultarea cetatenilor ,este problema voastra nu a noastra si nici a acestui popor. Cand ignorati mitingurile sindicale ,cand decapitati politia pentru ca la jignit pe Presedinte(vezi debarcarea lui Blaga) , cand ignorati protestele din aceasta iarna ,vorbea-ti de Majoritate , nu de popor .Cand cazi de unde ai urcat , in coborarea ta ,te intalnesti cu toti cei pe care i-ai jignit ,i-ai jefuit, i-ai ignorat. Banii nu-ti pot da inapoi onoarea ,nici iubirea  si cine nu iubeste pe nimeni, nu poate fi iubit. Rugati-va sa fiti iertati macar ,ca de uitat nu se poate.
Romania nu este a mea nici a voastra este a noastra, asta nu intelegeti voi, cei care a cereti pe a voastra inapoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu