joi, 26 iulie 2012

Basescu vrea alegeri anticipate







"Îndemnul meu este să nu se prezinte la vot, dar să înţeleagă de ce eu, ca şef al statului, nu pot refuza o instituţie fundamentală a statului român", a spus Băsescu, la Radio România Actualităţi.”

Altfel zis  atitudinea de respect fata de institutiile statului este facultativa (optionala).
Asa gandeste Presedintele Suspendat.
Asa gandea si cand era in deplinitatea exercitarii functiei.
Constitutia este regula pe care o stabilesc Cetatenii , pentru a  Convietui.
Prin ea  Cetatenii  transmit  regulile si competentele  cu care sa functioneze  INSTITUTILE  STATULUI – inclusiv  INSTITUTIA PREZIDENTIALA .
Pentru a intelege toata lumea Proprietarul  impune regulile din casa lui.
Dupa Basescu regulile  le impune chiriasul ,chiar daca maine acesta decide sa te arunce in strada ,daca i-ai dat un mandat pe cinci ani in acest interval face ce vrea.
Uitand ca atunci cand i-ai dat mandatul s-a angajat sa faca altceva. Sa-ti asigure un trai decent, de exemplu.
Principiul care functioneaza fiind ; A promite este politicos ,a te tine de cuvant este o prostie.

"Voi considera că cei care au votat «Nu» şi cei care au refuzat să fie parte a loviturii de stat nu au fost de acord cu soluţia propusă de cei 256 de parlamentari conduşi de domnul Ponta, de Crin Antonescu şi din umbră de Dan Voiculescu", a mai spus Băsescu.
El a susţinut că acei români "care nu se prezintă la vot sunt cei care nu susţin soluţia suspendării".

In procesul optional  nu mai exista neutralitatea.
Blaga spune au dreptul sa se prezite la vot .Tot Blaga va cere sa nu va prezentati la vot  chiar daca aveti dreptul. Toti  PDL-isti ,inclusiv Basescu (chiar daca eu ma duc la vot),cer membrilor  si sustinatorilor lor sa nu vina la vot ,atentie CER ,NU RECOMANDA.(asta insemnand ca pot lua masuri  fata de cei care nu respecta cererea)
Romanul nu mai are voie sa fie neutru. Fiind considerat impotriva celor 256 de parlamentari (asta pentru 29.07 .2012), regula nefiind valabila nici in 2009 cand Basescu s-a reales (a devenit chirias la Cotroceni) , nici in 2007 la precedentul referendum pe aceiasi tema.
Pentru aceasta data ,nu Curtea Constitutionala sau Parlamentul trebuie sa se pronunte. Cei care invoca statul de drept au uitat sa-l respecte instantaneu.
Puteau sa spuna vom sesiza Curtea Constitutionala sa se pronunte pe rezultatul referendumului.
Corect fiind sa se ia in calcul si boicotul. Santajul politic fact de PDL , actele de obstructionare a dreptului de vot prin confiscarea temporara a actelor de identitate, santajul cu pierderea locului de munca…etc. Si atunci ,daca s-a schimbat regula, referendumul este valid daca prezenta la urne este de 50% +1 din alegatorii cu drept de vot. Inseamna ca Presedintele suspendat nu exista pentru ca a fost ales cu mai putin de 50%+1 din alegatorii cu drept de vot.
Parlamentul prin hotararea Curtii Constitutionale poate constata acest fapt si sa decida  repetarea alegerii dupa noua regula ,este firesc .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu