miercuri, 25 iulie 2012

Mancatorul de balega.




In momentul in care te raportezi la istoria patriei tale ai cu cine sa te identifici .Nu te poti identifica raportandu-te la Europa . In viata unei comunitati oamenii se ierarhizeaza functie de intelepciune,harnicie si cinste. Regula  se pastreaza si cand este vorba de ierarhizarea statelor.
In fata vietii adevarate te salvezi singur ,dar in fata istoriei te salvezi numai daca apartii unei patrii , unui popor .Un popor inseamna oamenii care au aceeas religie,traditii, limba ,valori comune ,patria  este un teritoriu care apartine acelui popor. Regula prin care un popor convine sa traiasca impreuna in patria sa este Constitutia , vointa suverana  a acelui popor.
Orice om pe care-l intalnesti este mai bun decat tine in ceva . Poti invata ceva de la el .
Traian Basescu  incearca sa ne invete cum poti fura identitatea unui popor .
Cum din presedintele (jucator )  poti devenii poporul. Atentie nu concetateni din patria ta nu poporul.
Cum poti modifica intelesul Constitutiei dupa cum iti dicteaza interesul in fiecare dimineata.
Cum poti manipula unele cancelarii europene (mintind,victimizandu-te ).
Cum poti sa hotarasti la un sprit  cat trebuie sa munceasca romani si cat trebuie platit.
Cum poti hotara daca pensiile sunt asigurari sau subventii.
Cum poti sa hotarasti care sa fie regula in materie de sanatate, munca  si asistenta sociala prin asumarea raspunderii .
Cum poti sa schimbi regulile in Parlamentul Romaniei pentru formarea unui partid parlamentar care nu s-a prezentat in alegeri .Sau sa impui regula majoritatii  adhoc ,apoi  sa ceri regula majoritatii rezultate din alegeri.
Cum poti sa indatorezi Romania in trei ani cu aproximativ aceeasi suma cu care Ceausescu a industrializat-o ? Si sa te lauzi ca ai continuat programul construirii salilor de sport inceput de Adrian Nastase continuat de Tariceanu si netreminat de Udrea....etc .
Cum poti  sa  ne arati Flacara Democratiei Europene ?Cand in noi sufletele ne sunt mistuite ca pe rug de Flacara Dorintei de Libertate si Demnitate.
Cum poti sa spui ca vei boicota referendumul  pentru ca ai participa la validarea loviturii de stat ? Atunci cand constati ca democratic nu-ti mai poti motiva ramanerea in functie?
 In 2009 nu trebuiau camere video in toate sectiile de votare? Acum trebuiesc .
Cum poti sa crezi ca tu esi poporul ?
Domnule Basescu sa nu uitati niciodata ca puterea este trecatore , ca ea corupe sufletele slabe.
Valoarea credintei fiecaruia il face pe om sau il descalifica .Politicianul nu este un paduche in fruntea  poporului ,el este un pastor caruia i se incredinteaza soarta multor oameni .Oameni care trebui sa fie iubiti .Dar ca sa-i iubesti trebuie sa-i intelegi .Multi oameni sunt judecati pentru ce au facut .Dar si mai multi vor fi judecati pentru ce trebuiau sa faca si nu au facut .
Domnule Basescu ,dumneavoastra sunteti  la judecata poporului pe care-l urati pentru ce ati facut. Nu incercati sa ne obligati  sa va judecam si pentru ce nu ati facut inca pentru simplu fapt ca nu ati avut timp sa  le faceti.
Einstein considera ca ,,progresul facut de om  in comparatie cu dezvoltarea caracterului sau sint indeajuns pentru a ingrozi”.
Un ganditor al veacului trecut ,Carl Gustav Jung spunea:,,Pentru omul tanar este aproape un pacat sau cel putin un pericol sa se ocupe prea mult de sine insusi,pentru omul care imbatraneste insa  este o datorie sa se dedice unui studiu cat mai serios al sinelui sau.”
Tanar sau batran  omul trebuie sa traiasca in curatenie in interiorul sau .Niciodata nu se  stie cand vine sfarsitul, domnule Basescu.
Omul de astazi este bombardat cu fleacuri si amanunte,este asediat cu o multime de lucruri false ca sa nu mai stie sa aleaga.Daca stii sa alegi bine, lucrurile devin usoare ,viata este frumoasa.Daca alegi rau, te chinui.Daca ai indoiala ca ai ales bine, iarasi te chinui.Omul a devenit prea materialist ,se supune prea mult tiraniei.banului. Dramele lumii se starnesc nu de la o lupta de idei ci de la o lupta pentru bani,pentru tot ce este material.Omul cumparat cu bani nu are valoare isi pierde valoarea si credinta.
Cred ca trebuie amintita aici pilda din Paternicul Egiptean, demna de luat in seama.,, Cica era un batran mare si vazator cu mintea, si s-a intimplat ca el ,odata ,sa se aseze cu mai multi frati la masa si cand mancau ei  lua aminte batranul cu duhul si vedea ca unii mananca miere ,altii paine,iar altii baligar.Si se minuna si se ruga lui Dumnezeu zicand; Doamne descopera-mi taina aceasta,ca aceleasi bucate  fiind puse pe masa inaintea tuturor,cand mananca se vad asa schimbate. Si i-a venit un glas de sus ,zicand : Cei ce mananca miere sunt cei cu frica ,cu cutremur si cu bucurie duhovniceasca sed la masa si neancetat se roaga si ruga lor ca tamaia se suie la Dumnezeu.Cei ce mananca paine sunt cei ce multumesc pentru imbratisarea celor daruite de la Dumnezeu, iar cei ce mananca balega sant cei care cirtesc si zic :Aceasta este buna ,aceasta este putreda.”.
Omul este masura a ceea ce spune.
Daca trecem nepasatori  peste putin timp ne vom sufoca cu roadela indiferentei noastre.
Omul se hraneste cu paine si se mantuieste cu rugaciune .
Ma  rog  Doamne  scapa tara asta de  mancatorii de balega.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu