miercuri, 25 ianuarie 2012

Slugile basiste timorate.

Nu va mai adunati. Guvernul este legal demis in fapt vom vedea.Dar proaspatul minstru de externe mai are o problema sa explice UE ,de ce nu pleaca un guvern care si-a asumat in parlament o lege neconstitutionala, adica cum motiveaza ca arefuzat dezbaterea pe acea lege.Este clar ca stia ca este neconstitutinala daca nu aveti memorie cititi presa opozitia a spus inainte de asumare acest fapt.


,,Tovarasi  adunarea”
,,Nu mai există niciun dubiu că manifestaţiile din capitală au devenit un circ profitabil. La fel cum nu mai încape vreo îndoială că în spatele acestui circ profitabil se află o sumă de maşinaţiuni politice, care amintesc de şcoala lui Ion Iliescu”.
Asa incepe editorialul de astazi din ziarul Obiectiv Vocea Brailei cu titlul „Tovarasi adunarea” si cu citatul de mai sus. Sincer sunt intr-o confuzie. Nu am inteles catre cine se face acest apel : catre ,,tovarasii” din opozitie sau cei ai puterii. ,, Interpretarea în cheie revoluţionară a mişcărilor de stradă este o diversiune populistă, ce camuflează două tipuri de profit: a) pe linie politică; b) pe linie culturală. Nu fiţi confuzi! Nu asistăm la nicio dezlănţuire a spiritului civic. Miroase de la o poştă a fumigenă ideologică”.
Este o preluare fidela a declaratiilor presedintelui, de ieri, la investirea noului ministru de externe. Unde se camufleza acel profit pe linie culturala in protestele din capitala, nu am inteles. La fel nu am inteles cui i se da adunarea pentru ca opozitia este adunata cu diversionisti.
Cine sunt tovarasii care stau in expectativa ? Chiar nu conteaza ; se stie cine sunt profitori:,, Această indignare a maselor este coruptă, este manipulată.” Sa vezi performanta, sa-i corupi pe cei care-i manipulezi, dar gravitatea abia acum urmeaza . ,, Această indignare a maselor" face parte dintr-un proiect amplu şi pervers, anarhist şi etatist, în centrul căruia se află două mari ţinte: 1) socio-politic( economia de piaţă); 2) cultural( valorile civilizaţiei liberale). Actorul principal? Bineînţeles, etern-resentimentara stângă, care se află la ora actuală, în context european, pe fondul falimentului statului asistenţial, într-o totală criză de credibilitate. Cine încearcă să profite politic de acest vertij protestatar? Lucrurile nu mai suportă niciun fel de nuanţare: USL-ul, alături de speluncile media ale securistului Dan Voiculescu, reprezintă principalul factor agitator al protestelor. Anarhistii liberali din opozitie,  care sunt impotriva valorilor civilizatiei liberale, sunt manipulatorii care pun cetatenii sa destabilizeze tara.
Ei pot fi, in acelasi timp, si-n Piata Universitatii si la Arcul de Triumf si binenteles au o  conjuratie cu Vladimir Voronin .

Asa cum a spus Presedintele ,, asistăm la un bombardament informaţional tipic tentativelor de lovitură de stat, model intens utilizat de Iliescu la începutul anilor '90, dar în alte situaţii, dacă vă mai aduceţi aminte. Mai întâi, se caută un duşman comun al poporului, în cazul de faţă preşedintele Traian Băsescu. Apoi, odată adusă lumea în stradă, începe adevăratul tur de forţă: încercarea de a le picura protestatarilor ideea că puterea legitimă se află în mâinile maselor, iar statul şi-a pierdut orice urmă de autoritate, urmărindu-se astfel provocarea unui conflict direct. Se încearcă asta la noi? Se încearcă. Mai mult, n-ar trebui să ne mire dacă printre bucăţile de carton vânturate pe deasupra capetelor înfierbântate vom găsi unul cu citate leniniste precum "Fără revoluţie violentă este imposibil să înlocuim Statul burghez cu Statul proletar"...
Altfel spus opozitia a taiat salariile  si pensile, a indatorat Romania, a marit inflatia, a desfiintat statul de drept (confiscand Curtea Constitutionala, Parlamentul, Guvernul, DNA-ul, politizand excesiv deconcentratele etc.). Opozitia a condus  Romania in ultimi trei ani, ea a confiscat si media inca din ani 1990 (TVR –ul), care si astazi produce un bombardament mediatic in favoarea puterii oricare ar fi ea. Opozitia a adus oamenii in strada, nu inteleg de ce asa tarziu, probabil nu avea pana acum suportul lui Voronin, iar statul si-a pierdut orice urma de autoritate. De fapt cea indreptatita sa ceara alegeri anticipate este puterea (opozitia-opozitiei profitoare, generatoare de circ). Culmea nesimtirii opozitiei  fiind  incercarea de a le picura protestatarilor IDEEA CA PUTEREA LEGITIMA SE AFLA IN MAINILE MASELOR .
Aceasta afirmatie ste un atac fara precedent la DEMOCRATIE; falsitatea ideii ca traim intr-un regim DEMOCRATIC. Refuz sa cred ca autorul este anarhist; daca nu este asa cum cred eu este total incult. Statul social este o aplicatie a liberalismului , folosita impotriva expansiunii comuniste. Democratia prin definitie  declara ca legitima puterea poporului. Nu am auzit nicidata pana acum o incitare la violenta, facuta nici de protestatari nici de media. In acest articol  se  spune ca nu exista schimbare pe cale pasnica, evident mascat se sugereaza aceasta ideie .
,, Cine încearcă să profite cultural? De pildă, aşa-zişii "intelectuali stângişti", adunaţi pe plaforma criticatac.ro. Jigniţi din naştere, duşmani ai oricărei forme de meritocraţie, protectori evazivi ai violenţei civice şi aserviţi limbajului radical comunist, cei de la criticatac.ro produc idei resentimentare pe bandă rulantă. Finanţat de socialiştii germani de la Fundaţia "Friedrich Ebert".
Nu am comentarii , nu cunosc sa existe in Romania vreun precedent de mediatizare a platformei incriminate, care manipuleaza studenti.
  Daca exista, acum este si  mai mediatizata prin vointa acestui ziar. Referitor la acea pancarda pe care era scris ,, Privatizarea ucide”, in afara unicitatii ei , nu exista in proteste revendicari materiale directe (salarii,pensii,etc), cererile fiind redarea  demnitatii (nu ne mai umiliti, nu ne mai mintiti), unui trai decent ( nu voi vile si afaceri cu statul si noi exproprieri de catre banci  sau disponibilizati fara speranta de a mai avea un loc de munca). Aceste sunt cererile protestatarilor in fapt. Este o realitate faptul ca nu mai au incredere in presedite si-n guvern  si asta va inspaimanta cu siguranta  si explica de ce vi se face frica.

Inainte de criza economica si incepand de astazi criza politica, a fost criza morala.La ziarul Obiectiv Vocea Brailei nu este cazul de a discuta acest subiect .Lipsa moralitati este tabu, el s-a infiintat pentru a vinde influenta celui care ii sponsorizeaza, nu informatia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu