vineri, 13 ianuarie 2012

Adriana Ticleanu

Pentru toti oamenii buni

ianuarie 13, 2012
Printr-un om bun eu inteleg un om cu intentii deschise care vrea, poate si face ceva pentru comunitate.
Un om bun nu e niciodata ascuns ori viclean deoarece nu are de ce sa fie astfel. Un om bun face si nu cere recompense. Un om bun arata, educa, explica si face intotdeauna ceea ce este bine indiferent de cine sau cati se supara pe el. Un om bun nu promite fara sa poata, are memoria faptelor sale, isi asuma raspunderea pentru ce face sau spune si nu da niciodata inapoi. Un om bun are memorie, iarta dar nu uita si nu o face din ranchiuna ci pentru a se putea apara pe viitor.
Oamenii buni sunt sau nu cunoscuti publicului larg. Omul bun poate sa fie colegul tau de munca, acela care este mereu punctual, care e amabil cu toti si care, desi nimeni nu o recunoaste, tine toata firma in picioare. Omul bun este asistenta medicala sau medicul care sta de garda 24 de ore desi are un salariu mizerabil, pentru a salva vieti. Este profesorul care educa chiar si copilul al carui parinte il obliga sa traiasca in mizerie. Este actorul care isi da sufletul pe scena. Este mama sau tata care munceste de dimineata pana seara pentru a isi intretine familia. Este omul de afaceri care creaza ceva pentru comunitate si nu doar pentru profit. Este copilul care nu injura, nu bea, nu fumeaza si care invata chiar daca stie ca asta nu ii va aduce un viitor stralucit. Este scriitorul, poetul, cantaretul cate te inspira si te motiveaza sa devii un om mai bun. Si ,cu riscul de a trezi controverse,omul bun este inclusiv parlamentarul care vine in plen, propune, dezbate, voteaza, face munca de teren.
Ma bucur ca incepem sa preferam oamenii competenti si responsabili si nu doar pe cei care ne amuza prin glume bune si ne sunt simpatici. Chiar daca a fost nevoie de un scandal pentru ca un om valoros sa iasa la lumina, am incredere ca vor fi tot mai multi oameni buni care vor fi apreciati.
Adriana Ticleanu

PS Adrian este o tanara care a inventat politica curajului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu