miercuri, 9 noiembrie 2011

Cel mai mare inamic este prostia.


Am vazut numeroase teorii prabusite in fata faptelor, dar nici un fapt prabusit in fata teoriilor. Abilitatea , calitatea de a vedea tu ce nu au vazut altii.  Citind presa, constatati ca UNPR-ul este un panaceu doctrinar ,vindeca societatea romaneasca. Oricum am dori sa construim viitorul regim cu el reusita este sigura.
Daca-l dorim socialist, privind un stat cu un caracter social puternic ,avem solutia care se configureaza a noii idei  Uniunii Socialiste Progresiste formate din prima transa de venali plecati din PSD care au fondat UNPR-ul ,( motivand ca tara trece prin momente grele si guvernarea trebuie sustinuta cu solutii nu prin opozitie.) Solutiile fiind in final o vanatoare de primarii si sustinerea guvernului neconditionat. Vanatoarea de primarii fiind si ea explicata de nevoia existentei unei  Miscari Populare de dreapta unde sa se poata implica societatea civila . Mai nou s-a constatat  probabil ca societatea civila este prepoderent de stanga  si se doreste  completarea  piesajul  politic cu transa a doua de venali proveniti de la aceias  mama .  A vedea ca vin din acelas décor nu este nevoie de abilitate (se vede bine de catre toata lumea). Dar cum poate fi prima transa (UNPR –ul ) un fel de pompier de serviciu? Cand de stanga ,cand de dreapta ,cand se reprezinta in alegeri pe sine ,cand  este intr-o alianta electorala cu PDL-ul, cand este intr-o reprezentare electorala a societatii civile si mai nou gata sa reprezinte electoratul de stanga intr-o uniune, in care-si mentine indentitatea(care identitate?)  cu toate ca urmeaza sa faca aceasta alianta cu socialisti progresivi,  a doua transa de venali care-si anunta pe surse plecarea din PSD.
Socialistii progresivi care sub conducerea,, sublimului” politician Dl Geoana  vor convinge Cotroceniul ca  este imperativa o politica de protectie sociala , mai ales ca puterea a votat ieri inghetarea pentru inca un an a pensiilor si salariilor.Dl Geoana  spune si eu il cred pe cuvant ,ca este patruns de dragoste pentru romanii care l-au votat in 2009 la prezidentiale .Pentru ei a facut alianta cu liberali in 2009, dar fiind obosit dupa acest sacrificiu, nu a mai rezistat si inaintea confruntarii finale a considerat ca este util sa se relaxeze la Dl Vantu. Sigur a fost un efort sa convingi PSD-ul ca ai nevoie de aliati impotriva lui Basescu , un efort  care trebuie apreciat. Desigur accest efort  nu mai este de actualitate, s-au  schimbat datele problemei . Domnia sa nu mai este candidat la presedentie nu prea se mai vede prin sondaje, dar este in continuare un pretendent ,pe motiv ca a avut cinci miloane de voturi, uita un singur fapt ca erau voturile PSD  si PNL la un loc .Tocmai de aici a inceput  sa se motiveze constructia USL –ului, dar probabil ca relaxarea de la Vantul a produs efecte si domnia sa a ramas afectat,in orgoliu evident . Rational se poate intelege, dar sa spere ca PDL-ul va accepta sa devina un candidat in 2014 al  unei formatiuni din arcul guvernamental demonstreaza ca era afectat dinainte de vizita care a ramas de pomina. Dl Iliescu stie de ce .Sa  revenim la,, abilitatile” locale fruntasii PDL  ne anunta ca au crescut in sondaje dar fac mare caz  cu  un propus protocol de alianta la alegerile urmatore (care nu stiu cum sau cand, se vor desfasura) cu pompierul local de serviciu UNPR –ul local ,care atentie nu a crescut in sondaje. Am totusi  o abilitate pe care mi-o insusesc si anume de a costata ca poverbul ,,singurul mod in care omul poate sa se insele este prin a-si insela propria constiinta.”.
Daca as  crede ,ce sustine un editorialist local, privind ridicolul in care se complace intreaga clasa politica. Aceasta pretinsa abilitate ,despre care am facut vorbire, probabil ca va starni reactia pe care stimabilul ziarist o preciza; adica o sa va umfle rasul.Dar pot sa va spun ca radeti de ce veti suporta tot voi ,altfel spus ca cei care vor rade cu rost sunt ei cand ii veti vota. Apropo de USL  a inceput sa lucreze . Este o veste proasta pentru arcul puterii (PDL,USL,PPP,etc) dar, daca colaborarea nu va fi sincera, mai bine nu incepea .
Ma refer la sondajele care vor sta la baza deciziilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu