joi, 2 august 2012

Romania originala, nici stat de drept ,nici democratic.





Nu  crede  niciodata  tot   ceea ce  auzi sau ceea  ce citesti si vezi, pentru ca  orice relatare are intodeauna  trei  parti , a ta, a lor  si adevarul. Un exemplu  fiind dat de Harry S Truman care a spus;

,,Nu mana care semneaza  legile  decide destinul tarii ,ci mana care voteaza.”

De aceea avem nevoie de celeritate si curajul de a avea celeritate altfel spus; ,,Da-mi Doamne curajul sa schimb ceea ce pot schimba ,puterea sa accept ceea ce nu pot schimba si inteligenta sa fac diferenta intre ele.”

Plec evident de adevarul meu si ;,,Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange ,ca voi sa ma puteti contrazice ’’ a spus Ion Ratiu  .

O spun si eu. Romania  este un stat original , care se pretinde stat de drept (unde exista suprematia legii , separarea puterilor in stat , limitarea puterii statului si echilibrul intre ele), notiune compromisa de modalitatile , prin  care fortele politice se acuza reciproc  ca isi doresc puterea pentru a-si proteja penalii. Voiculescu este un penal sustine Basescu dupa trei ani in care a avut guvern  si DNA si toata justitia la picioare.. De ce  nu l-a arestat? Puscariabili de gen Udrea, Videanu, Blejner  etc  sunt reclamati de ceilalti. Cutia Pandorei de astazi cati  alegatori cu drept de vot are Romania? Nu cred ca se poate stabili un adevar in aceasta materie. Interesele  sunt prea mari de  la a vota  si cativa  morti,  nu multi, dar  uniform , in toate sectiile de votare la numarul de alesi locali, numarul de parlamentari ,numarul de europarlamentari, pana la repartizarea cotelor defalcate de la bugetul de stat …etc  toate depind de numarul populatiei. In urma recensamantul  agricol  care a contabilizat rezultatele s-a ajuns la concluzia ca terenul agricol din Romania nu incape in interiorul granitelor. Recensamantul din 2011 al populatiei , este facut in aceeasi maniera .Totusi exista cateva certitudini in Romania sunt inregistrate  15 milioane de CNP –uri , o certifica MAI  si BEC-ul . In ROMANIA exista o populatie inregistrata in sistemul de sanatate  de aproximativ  19 milioane, o certifica  CNAS si o recunoaste  si Traian Basescu in declaratiile sale oficiale . ,,În decizia nr.682 din 27 iunie 2012, privind modificarea sistemului de alegere al senatorilor şi deputaţilor, CCR a luat în considerare acest aspect. CCR îşi motivează decizia de prin următorul argument: “numărul deputaţilor şi al senatorilor se stabileşte prin legea electorală, în raport cu populaţia ţării, care, conform ultimului recensământ, a scăzut în număr considerabil”.,, Conform datelor INS numărul real al votanţilor din România este de 16.527.971.”Concluzia mea fiind ca Romania in aceste conditii nu este stat de drept .

Am vazut ca in ultima perioada este uzita aproape in mod excesiv , abuziv  notiunea de democratie .Romania, conform art 1 si 2  din Constituie, este un stat

ARTICOLUL 
(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

(2) Forma de guvernământ a statului român este republica.

(3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.



(4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale.

(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

       ARTICOLUL 
        (1) Suveranitate naţională aparţine poporului român, care o exercită prin     organele sale    reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.
          (2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

          Daca  plecam de notiunea de democratie (demos-popor, cratos-putere) si de la faptul ca notiunea                            de popor , repet si-mi cer scuze ,dar am declarat deja ca voi continua sa fac tot ceea ce pot ca sa ma puteti contrazice. Conform DEX popor ;POPÓR, popoare, s. n. 1. Formă istorică de comunitate umană, superioară tribului și anterioară națiunii, ai cărei membri locuiesc pe același teritoriu, vorbesc aceeași limbă și au aceeași tradiție culturală. 2. Totalitatea locuitorilor unei țări, populația unei țări; cetățenii unui stat; națiune, neam, norod. ♦ (Înv.) Populația unei cetăți, a unui oraș, a unui sat (ori a unei părți dintr-un sat) sau a unei unități teritoriale formate din mai multe sate. 3. Masa muncitoare; grosul populației; norod; spec. țărănime. ◊ Loc. adj. Din popor = care face parte din grosul populației; de origine socială modestă. 

          Este evident ca este vorba despre cetatenii cu drept de vot care locuiesc in interiorul Romaniei .
Adevarat este ca in 2003 cand a fost modificata  Constitutia , Romania nu devenise membra a UE, dar in acest moment Curtea Constituionala   are prerogative constitutionale in conformitate cu actuala Constitutie . Referendemul a fost organizat excedand notiunea de popor , permitand sa se exprime toti,, presupusii ‚’’cetateni romani de oriunde se afla ei fiin vorba tot conform DEX de ; națiúne f. (lat. natio, -ónis, d., natus, născut. V. nat). Popor, norod, totalitatea oamenilor de acelașĭ sînge așezați pe un pămînt determinat ca bază necesară a existențeĭ lor, care aŭ acelașĭ graĭ (pe care eĭ l-aŭ format), aceleașĭ interese prezente și aceleașĭ aspirațiunĭ și al căror organizm constituĭe aceĭașĭ putere (naționalitatea), creatoare a culturiĭ umane, care nu e de cît produsu eĭ variat (A.C. Cuza): națiunea românească se întinde peste hotarele Romîniiĭ. Din cate intele eu si cred ca sunt greu de cap, referenumul din 29 .07 .2011 se referea la suveranitate nationala a poporului , privind drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea si suveranitatea sa de a decide in interesele comune prin reprezentantii alesi in alegeri corecte ,care le-a fost incalcata de presedintele suspendat constitutioanal decatre parlament si recunoscuta de Curtea Constitutionala.Deci Curete are astazi ocazia sa certifice ca Romania este intr-un regim democrati sau sa hotarasca ca nu exista in Romania un astfel de regim .

         Peste orice comentariu POPORUL ROMAN a vorbit in procent covarsitor , Traian Basescu in Romania Democratica este DEMIS . In Romania de astazi vom vedea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu