luni, 27 august 2012

Dictatul UE sau suveranitatea poporului?



Noi suntem poporul, nu stati in casa daca va pasa.
Nu pot sa dau altora solutii pentru problemele vietii. Nu am raspuns pentru indoieli si temeri. Nu pot sa schimb trecutul si nici viitorul nostru,dar, cand va fi nevoie de mine, voi fi alaturi .Nu pot sa va opresc sa nu va impiedicati,dar pot sa ofer o mana sa ajut,sa nu cadem cu totii.Nu  pot evita durerea care ne rupe sufletul ,dar putem plange impreuna si putem sa ne  adunam bucatile sufletului sa-l refacem , pentru a merge mai departe. In ciuda faptelor care contrazic rationalul firesc Curtea Constitutionala  a hotarat soarta Romaniei pentru urmatorii doi ani, initial a avut nelamuriri ,apoi a descoperit ca totul era clar de la inceput .Ca de fapt BEC-ul a numarat bine,ca referendumul a fost organizat legal si rezultatul este concret.In acelasi timp Ministerul Public ancheteaza pe campiile patriei eventualele fraude.Totul este,, rational,, pregatit pe faze ,anchetele procurorilor sunt pentru a induce teama de a vota in electoratul USL-ului.

,,Cartea "Naşa”, a publicistei Gertrud Höhler, lansată pe piaţa germană joi, aduce cele mai puternice critici de până acum la adresa cramponării de putere a cancelarului german Angela Merkel. Scrisă de o membră a propriului partid conservator al lui Merkel, o descrie pe aceasta drept un pericol la adresa democraţiei în Germania, o personalitate care face ca puterile Parlamentului să se reducă. "Avem din ce în ce mai multă putere a statului şi din ce în ce mai puţină putere a Parlamentului”, a declarat publicista în legătură cu Guvernul doamnei Merkel. Ea o acuză pe Merkel că restricţionează libertăţile prin faptul că afirmă că nu există alternativă la salvarea monedei unice.,,
Exista o ciclicitate de repetare a erorilor, pe care noi romanii le-am trait si evident le-am suportat si le-am platit,incepand de la romani si otomani pana la rusi.
În raportul său referitor la dreptul de vot al cetăţenilor unei ţări aflaţi în afara graniţelor, adoptat în sesiune plenară, pe data de 18 iunie 2011, Comisia de la Veneţia concluzionează că problematica este foarte complexă şi că ţine de dreptul suveran al statelor membre ale Uniunii Europene să tranşeze chestiunea, putând chiar interzice votul nerezidenţilor în ţară la data votului,,i pana la rusi ,pentru ca pe europeni si americani i-am adus noi singuri, liber consimtit.
În Raportul Comisiei de la Venetia România este pomenită ca ,,singurul stat din Uniunea Europeană care nu solicită nici o formă de înregistrare şi deci de evaluare a numărului cetăţenilor săi din străinătate, în vederea participării la procesele electorale din ţară. Nici o altă ţară europeană nu înregistrează apriori, în listele electorale permanente, un număr nedefinit de cetăţeni, aflaţi în străinătate!,,
Noi, o facem si anume filozofia faptului ca cetatenia se dobandeste prin nastere (drept constitutional de altfel), ce da dreptul oricarui cetatean sa voteze in mod firesc , dar aberant de luat in considerare apriori ca s-ar putea  ca el va veni sa voteze in Romania.Fapt pentru care Comisia propune respectarea dreptului prin optiunea cetateanului indreptatit, suntem totusi in secolul vitezii informatiei .Se poate prin posta electronica ca acesta sa ceara dreptul de a se inscrie pe listele electorale(permanente,sau suplimentare) acolo unde doreste sa voteze.
,,Comisia recomandă chiar unele „restricţii formale” care pot fi impuse cetăţenilor din afara graniţelor, cu scopul excluderii persoanelor care nu mai menţin legăturile cu ţara de origine şi care, oricum, nu ar vota. Restricţiile formale constau într-o operaţiune de înregistrare în vederea votului, pe o listă deschisă, în acest scop, la reprezentanţele diplomatice. Cu alte cuvinte, cetăţenii îşi afirmă intenţia de a vota. Fără manifestarea acestei intenţii, pot fi excluşi din listele electorale şi nu sunt luaţi în calcul la constituirea unui cvorum eventual impus de lege,,.
,,Inertia,, care se invoca plecand de la interesul de a umfla listele electorale, din ratiunile deconspirate la acest referendum si care nu mai poate fi invocate la alegerile care urmeaza.
,,Trucurile si tradarea sunt paracticile prostilor,care nu au suficienta minte de a fi cinstiti.,, a spus Bejamin Franklin.
Daca in ciuda evidentelor interesele vor mentine starea existenta, cetateanul este cel care va plati costul. Si cred ca-i cinstit atata timp cat este ignorant in continuare si va suporta in liniste tot ceea ce-i pun guvernantii in spate.
Facand o analogie, toate regimurile dictatoriale sau autocrate care s-au bazat pe forme de intimidare a cetatenilor, de inducere a fricii, au cazut prin solidaritatea in momentul disperarii (numita momentul realizarii mentalului colectiv, atunci cand esti intr-o colectivitate te identifici cu ea lucrand in tine inconstientul , eliberandu -te de frica pe care o ai in constient).Dar acesta frica este traita si de grupul de forta (dictatori), care se tem ca cetatenii sa realizeze ca ei sunt poporul(suveranul). La caderea Zidului  Berlinului se striga ,,Noi suntem poporul,, de catre masele de manifestanti. Socializarea disperarii in vremurile noastre si-a formarii mentalului colectiv este mai usor de realizat prin formele de socializare si televiziuni.
,,Nu trebuie sa te temi de dusmanii care te ataca,ar trebui sa te temi de prietenii care te imbratiseaza,,.
Americanii care vor aurul si gazele, europenii care ne jefuiesc resursele, impreuna cu ai nostri.Sunt voci care spun raspicat in parlamentul european , ca acest plan de globalizare a Europei ,realizarea marii natiuni UE, a luat  cai si masuri gresite,incepand de la modelul Romaniei (austeritatii-umilirii si saracirii a miloane de oameni) inutil pentru ca dezastrul financiar al tarilor cu datorii suverane mari nu accepta sa traiasca in austeritate si vor devora curand visteria UE , celalti , cei saraciti voit pentru a da celor care nu suporta saracia, vor deveni nationalisti si violenti.,,Cine dracu va credeti voi? ,,A intrebat europarlamentarul Nigel Farage. Si atunci  riscam sa ne izolam?. In mod normal se naste intrebarea .De cine? De Europa globalizata? Suntem noi partenerii cu drepturi egale ai Europei la bine si la rau? Deocamdata ei ne exploateaza resursele cu investii minime si profituri mari, noi suntem un exemplu pentru a motiva acordul fiscal si tot noi pretindem ca nu suntem capabili de a ,,fructifica,, fondurile.
,,Daca am avea intelepciunea de a iubi pe cine trebuie viata ar fi mai frumoasa si lumea mai putin rea,,.
Daca am lua modelul lor am intelege ca in raporturile cu oricine interesul cetatenilor romani trebuie sa primeze, El, CETATEANUL este poporul si suveranul.Doamna Merkel suventioneaza cetateanul german cu 300 de euro/luna si pe Grecii in continuare.
,,Ai grija de ce ganduri plantezi in mintea ta ,caci , evident vei culege  ceea ce ai semanat,,.
Daca USL -ul nu intelege ca el este la guvernare in simbria cetateanului si continua sa nu inteleaga ca se lupta cu oameni fara mama , fara tata, fara suflet,care vor fructifica orice slabiciune, orice incorectitudine .Si in lupta cu un golan, nu reprezinti cetateanul fiind mai catolic decat Papa. Poate sa se retraga de acum pentru ca va pierde mai putin din increderea cetateanului. Exista acea zicala: vrei sa faci ceva ? Daca nu , da-te la o parte  , poate vrea el, poate vrea celalalt, cineva va vrea.
,,Daca taci atunci cand trebuie sa vorbesti, sa stii ca esti un fricos.,,(Abraham Lincoln)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu