joi, 9 august 2012

Cu cat se urca maimuta mai sus in palmier ,cu atat i se vede fundul mai bine’’.




Respect orice opinie ,chiar daca ea face obiectul unui editorial intr-un ziar care pretinde in titlu ca este ,,Obiectiv’’.Trec peste aprecierile facute privind faptul ca Crin Antonescu la acuzat pe domnul Ioan Rus public c l-a a mintit in legatura cu presiunile facute asupra sa de presedintele interimar.Pot sa re
marc ca insusi Ioan Rus nu a avut reactie la aceasta acuzatie, ma intreb, de unde stie jurnalistul adevarul? Dar in ceea ce o priveste pe Mona Musca autorul este in eroare , nu pentru ca a colaborat cu securitatea a fost eliminata din PNL , ci pentru ca a mintit sustinand ca nu-a colaborat .Amintesc opiniei publice ca in aceiasi situatie cu Mona Musca erau si Ghise ,Qintus , Stolnici …etc , acestia si- au asumat adevarul si sunt in continuare membrii marcanti ai partidului. Privindu-l pe securistul Voiculescu ,cred ca toti cei care au fost sau sunt la guvernare au colaborat .Sa nu uitam ca guvernul Tariceanu nu ar fi existat daca nu se colabora cu Voiculescu.Watt Whitman spunea ;,,Reexamineaza tot ce ti s-a spus si respinge ce-ti insulta sufletul’’.De ce-mi repugna ? Singurul cetatean cu dosar de informator dovedit ,care sustine si acum ca nu a colaborat cu securitatea fiindca si-a distrus dosarul esteTraian Basescu .Care a colaborat cu toti securisti si penalii din Romania (inclusiv cei trans partinici din parlament) pe care-i poate santaja. In opinia stimabilului ziarist nu regimul impus de Traian Basescu a dus la injectarea poporului cu ura (manifestarile din ultimii ani, mitingurile ,iesi afara javra ordinara, Piata Universitatii ), cel care-i injecteaza este Crin Antonescu si cei opt milioane de romani care au votat pentru demiterea lui Traian Basescu. ,,Caracterul fara inteligenta face mult ,inteligenta fara caracter nu face nimic ‘’(Cicero).,,Poti sa blochezi un parau cu o stanca ,insa el va incepe sa curga in alta parte n-ai cum sa-l opresti ‘’. Ura impotriva lui Traian Basescu este un parau care nu mai poate fi oprit ,indiferent cate stanci mai poate pune in calea acestui parau (cozile de topor din parchet, Curtea Constitutionala..etc) Don Marqius spunea; Daca iti spune cineva ca s-a imbogatit prin munca , intreaba-l a cui ? Eu nu trebuie sa mai intreb , daca opinia ziarului si-n speta a ziaristului este o ratiune sau o ratiune cumparata?Opinia mea fiind formata de mult timp , nu de acum . Dar remarc ca nu mai am de mult speranta ca el sa respecte cele doua articole din Constituia Romaniei privind ;
ARTICOLUL 30 - Libertatea de exprimare
(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.
(7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.
(8) Raspunderea civila pentru informatia sau pentru creatia adusa la cunostinta publica revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestarii artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, in conditiile legii. Delictele de presa se stabilesc prin lege.

ARTICOLUL 31 - Dreptul la informatie
(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informatie de interes public nu poate fi ingradit.
(4) Mijloacele de informare in masa, publice si private, sunt obligate sa asigure informarea corecta a opiniei publice.
(5) Serviciile publice de radio si de televiziune sunt autonome. Ele trebuie sa garanteze grupurilor sociale si politice importante exercitarea dreptului la antena. Organizarea acestor servicii si controlul parlamentar asupra activitatii lor se reglementeaza prin lege organica.
Vocea portocalie a Brailei ar trebui sa invete ceea ce Robert Heilnlein a spus;,Ironia suprema a vietii este ca nimeni nu scapa de ea cu viata.’’.A miza ca; ,,Multi vad ceea ce pari a fi dar putini inteleg ce esti ‘’ (Machiavelii) ,inducand ca in Romania daca doresti sa se intre in legalitate si nu respectii indicatiile din ,,garaj’’(date in conferintele de presa zilnice de Traian Basescu) esti ridicat a doua zi de procurori pentru ; Abuzul în serviciu în formă calificată si Abuzul în serviciu contra intereselor publice in ciuda faptului ca in discutia publica ambele tabere sustin reactualizarea listelor permanente ( si Traian Basescu , si Crin Antonescu ).Concluzia fiind ca cei doi anchetati (Cabulea si Manoliu ) sunt anchetati pentru ca au spus adevarul.Dar daca ;,Legile tarii nu interzic nimanui sa fie imbecil’’(Grigore Moisil) si,, unde-i ordin cu placere ‘’ institutiile statului comportandu-se ca-n ;,,Mediocratie ,fiind taciuni care scot mult fum, fara sa incalzeasca si sa lumineze ‘’(Vasile Moisil), chiar daca o fac pe banii nostri. Dorind sa demonstreze ca in cazul lui Traian Basescu va ramane valabila tot o afirmatie celebra;,, Daca prin vot am putea sa schimbam ceva ,nimeni nu ne-ar lasa sa votam’’. In cazul lui Traian Basescu s-a confirmat aceasta celebra afirmatie , a mai existat un precedent in cazul Elenei Basescu .Si ca sa inchei tot cu o pilda;,,Sa nu uiti cine ai fost si de unde ai plecat.Da-ti seama ca azi urci ,iar maine cobori ,caci nu poti trai in varf de unul singur .Si cand se va intampla acest lucru , in coborarea ta ii vei intalni pe cei care i-ai tratat urat …..si asta pentru ca banii ti-au luat mintile.’’sau se poate tine cont de un proverb african ;,, Cu cat se urca maimuta mai sus in palmier cu atat i se vede fundul mai bine’’.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu