sâmbătă, 11 august 2012

PUTEREA E ADEVAR SAU ADEVARUL E PUTERE?





Se spune ca vinul are putere pentru ca tulbura mintile oamenilor, imparatul are putere pentru ca detine forta militara, femeia are putere pentru ca detine forta seductiei, poporul are puterea suveranitati deciziei, legislativul (parlament,presedentie) are putere pentru ca i-o transfera poporul, presa are putere pentru ca formeaza opinia publica...Dar adevarata putere este a adevarului.

Romania este in situatia unui adevar furat, care este in realitate majoritatea cetatenilor cu drept de vot. Institutia democratiei nu poate sa existe daca majoritatea care are dreptul de a transfera puterea vointei sale este conjuncturala dupa cum doreste cetateanul din garaj. Echilibrul puterilor in statului de drept (separarea puterilor in stat si limitarea  puterii lor) este o dovada a functionarii statului de drept. Daca judecam dupa aparente, avem o lupta fara respectarea legilor intre legislativ si puterea judecatoreasca, ultima fiind condusa din garaj in mod ostentativ. Cealalta putere, cea legislativa, este condusa de catre Crin  Antonescu si cei care cred in imperativitatea reveniri la statul de drept. Cetateanul din garaj a spus ,,pe mine USL-ul nu o sa ma bata niciodata, pentru ca eu respect legea, chiar si cand nu-mi convine”. Altfel spus am un sistem mafiot in puterea judecatoreasca , asa de bine organizat si instruit ca si daca nu sunt la butoane, ei lucreaza cum vreau eu
.Eu dau ordine public din garaj si ei executa. Incepand de la cvorumul cerut Curtii Constitutionale, urmata de instigarea indemnului de a vota (vezi cazul Mazare), dupa care a aparut erata Curtii Constitutionale . Vina de a bloca  validarea rezultatului de la recensamant , ingerul si demonul in acelasi timp Victor Dobre (care a ordonat trimiterea adresei in care MAI nu-si asuma corectitudinea datelor si apoi ingerul care s-a opus unei incalcari a legii,demisionand impreuna cu Ioan Rus).
Toate acestea sunt forme de manipulare a opiniei publice pentru a diminua efectul celor sapte miloane de voturi pentru demiterea lui Traian Basescu.
Cred ca prelungirea termenului de pronuntare a Curtii avea un scop sa evite o revolta de masa spontana care nu ducea decat la pierderea definitiva a vreunei sperante pentru un Noiembrie al portocaliilor daca Curtea invalida referendumul. Sondajele de opinie confirma o crestere de moment a portocaliilor la inceputul acestui scandal .Al doilea obiectiv si cel cu miza cea mai mare ,compromitera lui Crin Antonescu ,scoaterea lui in afara jocului.Planul era aproape perfect, Traian Basescu victima a loviturii de stat (data de Crin si Ponta, referendumul invalidat, pentru ca prietenii de la MAI , urmau sa sustina cifra umflata de cetateni din interiorul granitelor, interesele fiind multiple si transpartinice,Basescu insusi declarase anterior cu ocazia sustinerii legii sanatatii ca populatia a scazut),revenit la Cotroceni relansau lozincile -luptam pentru apararea statului de drept, impotriva revenirii  la practicile comuniste etc.Puteau sa creasca undeva in jurul a 30% .
Cu Basescu la butoane si cu un parchet (stalinist), reveneau la guvernare prin alegeri ,,libere,,.Dar nu a fost sa fie chiar asa pentru ca  un ,,chestore,, si un director al INS nu au reactionat asa cum s-a dorit .Atunci a aparut erata care marea numarul majoritatii pe principiul ca nu trebuie respectata legea dupa care s-a desfasurat referendumul si s-au constituit listele permanente, ci legea pentru alegerea presedintelui.Vom vedea marti ,cum se iese din aceasta ilegalitate pe care parchetul nu o vede ,chiar daca ii este sesizata .Esentialul fiind adevarul .

Adevarul este in general relativ, fiind filtrul cognitiv al fiecaruia , al realitati care-l inconjoara pe fiecare dintre noi.Dar de multe ori omul isi asuma ca adevar propriul lui interes.Isus a spus ca dreapta judecata nu poate fi decat dorinta altcuiva, a tatalui in cazul sau.
Daca luam in considerare aceasta pilda .,,Drept eu va graiesc , pentru ca  va spun vrerea tatalui meu , nu a mea.,,.In cazul de fata tatal ,poporul suveran care a grait prin sapte milioane de voturi,  pleaca  din scaunul pe care ti l-au dat cinci miloane , cred ca judecata este dreapta .Remanierea guvernamentala cu oameni care nu se tem de Traian Basescu  este o sansa ca aceasta judecata sa se materializeze .Modul in care au gandit sa actioneze guvernul relatata de  sursa citată,, a precizat că instituţia pe care o conduce şi preşedintele CJ Brăila vor face tabele separate, pe diferite tipuri de cetăţeni, care apar pe listele electorale şi nu trebuia să figureze. "Sub responsabilitatea Instituţiei Prefectului şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, trebuie făcute tabele. Nu se umblă pe listele electorale, pentru că acelea sunt listele electorale pe baza cărora s-a desfăşurat referendumul. Se întocmesc tabele separate, pe diferite tipuri de cetăţeni care apar în listele electorale şi nu trebuia să apară. Astfel, Curtea Constituţională poate să analizeze în ce măsură cele optmilione cincisute de mii de votanti, dacă ar fi fost actualizate fără aceste persoane, ar fi indeplinit cvorumul la referendum", a declarat Marcu Mihaela Prefect  de Braila  ,,
 Coroborat cu faptul ca tot martea viitoare se intruneste secretariatul tehnic in vederea validarii datelor de la recensamantul populatiei din 2011,pot oferi,  daca sunt facute cu bune intentii, adevarul.
Daca acest adevar care va fi facut public, nu va obliga la o minima moralitate pe judecatorii portocalii ai Curtii Constitutionale,care,  in aceiasi zi( martea viitoare), ar trebui sa explice cum a aparut o erata ,cand curtea era in vacanta. Romania nu mai are nici-o sansa de a afla adevarul. Iar dreptatea ceruta de cetateni nu va mai exista.

Principiul dreptatea, este a celui care are dreptul sa o imparta, se va mai confirma inca o data .Infrant nu esti atunci cand sangerezi sau ai lacrimi in ochi , cele mai crancene infrangeri sunt renuntarile la visul tau de o viata. Romanii lupta de secole pentru a fi liberi in tara lor. Colonizarea Romaniei este imposibila ,filozofia romaneasca  , ,Traieste fara sa dai multe explicatii ,pentru ca prietenii nu au nevoie, dusmanii nu te vor crede, prostii nu te vor intelege,,Tine de luciditatea crestineasca , in care viata nu este o stare de beatitudine ,asa cum isi inchipuie cei care nu ating niciodata cerul cu gandul lor.
In  starea de beatitudine nu vezi nici minunea ierbii cand creste, nici a florilor care se deschid,nici aripa pasarii ce innoata in vazduh ,nici iubirea zamislind prunci.
.,,Cata luciditate ,atata sfintire.Cata sfintire ,atata putere.Cata putere atata credinta.Cata credinta ,atata omenie.,,
Asta nu inteleg americanii care si-au propus sa faca din Romania un cobai cu ajutorul lui Traian Basescu ,cei care ma citesc stiu ca aceasta afirmatie am facut-o de mult, nu acum cand vadit dl GOOR vine in Romania, sa ne explice ca afectam valorile democratiei.
.Romania a suportat o dictatura timp de patruzeci de ani ,dar aceasta se prezenta ca o reprezentanta a poporului si-n mare parte chiar il reprezenta.
Domnul Barroso nu ne mai poate convinge de bunele intentii, de ingrijorarea  domniei sale.
.Noii fiind gata ingrijorati , de faptul ca importam alimentele pe care candva le exportam noi lor,ca firmele europene fac profituri in Romania in plina criza,ca noi lucram* lon *pentru ei ,inainte de a veni portocalii la putere, ca bancile nu pot pierde nimic in Romania dupa aproape trei ani de criza(stare de necesitate), ca incepem sa platim cei 30 de miliarde de euro, pe care portocalii i-au imprumutat preventiv ,pentru ca noi sa o ducem din ce in ce mai prost. Astfel de evenimente s-au mai intamplat in Irlanda ,au avut o scadere severa ecoomica pe termen scurt dar si-au revenit . Domnilor europeni  si americani,  noi avem resursele pe care le doriti.Exista intrebarea noi avem nevoie de voi? Sau voi de noi ? Nu stiu , dar cred ca pot exista ambele nevoi ,cu conditia de a ne respecta.Mai ales demnitatea,libertatea si in acesti termeni putem colabora reciproc avantajos.Un prim semn ca ati inteles sa fiti de acord ar fi deconspirarea contractelor incheiate pentru exploatarea resurselor naturale romanesti.Ce ziceti?!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu