miercuri, 8 februarie 2012

Mizerie si Idealuri

In acest moment Piata Universitatii, este impartita in doua curente:
  • unul apartinic (care este continuatorul spiritului care a renascut- protestul de tip idealist “redati demnitatea si dreptul la o viata decenta  romanilor, jos dictatura, hotia institutionalizata, minciuna ,nu  ne mai umiliti), care-l responsabilizeaza  pentru acestea pe Traian Basescu si actuala coalitie de guvernare ;
  • altul care considera vinovata de situatia actuala in primul rand pe Traian Basescu dar si ,,clasa politica in ansamblu ei”
 Amandoua revendicarile sunt corecte ,chiar daca  vinele- privind actuala situatie - sunt nuantate  si nu pot fi decontate in mod egal
Nu toti politicienii sunt corupti nu toti politicieni sunt nonvalori. Nu toate partidele s-au comportat la fel la guvernare, dar  exista un numitor comun: niciunul nu a avut  o guvernare in care sa nu  existe unele decizii necontroversate.
Adica nu exista in politicul romanesc si nu  va exista  Feti Frumosi  sau  Albe ca Zapada. Sunt  politiceni si mai nou partide care ne spun povesti depre astfel de personaje. Realitatea  ii contrazice. Nu cred ca exista un om rational care sa-l perceapa pe Dan Diaconescu ca fiind un astfel de personaj sau pe tanara speranta din Piata Universitatii care-l promoveaza indirect.
Cum nici variantele asumate de putere in acest scop-de tip Mihail Neamtu  sau UNPR –ul, Geoana etc , nu pot fi forte importante in urmatoarea asumare  a unei guvernari. Emotional ele  sunt  cele care vor colecta electoratul de tip extremist  (al PRM-ului de exemplu). Conteaza acest fapt doar pentru algoritmul formarii unei majoritati nu pentru  o viziune serioasa de guvernare.

Piata Universitatii insa este un fapt concret, acolo la km 0,  s-au nascut IDEALURILE ROMANILOR si in 1990 si in 2012. Nu spun ca acolo au inceput revoltele.
IDEALUL, in 1990, a fost cel a  Libertatii si se adresa celor care confiscau revolutia din 1989, piata fiind evacuata cu ajutorul minerilor prin forta, prin barbarie, dar idealul a ramas in memoria colectiva.
In 2012  tot acolo s-a nascut idealul DEMNITATII, acum dupa ce s-a incercat compromiterea ei prin diversiunile facute, se incearca  o forma mai inteligenta: cea a serviciilor secrete. Iliescu a folosit minerii, Basescu foloseste serviciile .
Tot una o sa spuneti. Nu. Iliescu a fost si va ramane un idealist in conceptul sau dar a tolerat un anumit grad de coruptie. Basescu este un narcisist feroce, care a preluat sefia unei mafii (corupti instituonalizati) pe care a legitimat-o dandu-i prerogativele statului.

Castigul insa pentru Romania si pentru romani este indubitabil.Demonstratia FORTEI UNIRII prin IDEALURI, este clara .Cine spera acum o luna ca se pot castiga atatea cedari din partea unui  PRESEDINTE care se prezenta ca fiind bine asezat pe caii puterii si bine ancorat in sustinerile liderilor importanti ai UE? .Cine credea ca peste legea Sanatatii ,Taxa Auto, discutarea in parlamentul UE a situatiei din Romania, caderea comasatelor, caderea  guvernului se va ajunge la un mandat dat premierului desemnat - declarativ cel putin-sa creasca nivelul de trai in Romania ? Mai ales ca dupa o tacere

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu