marți, 28 februarie 2012

Ficare dintre noi este un univers unic

                  Folositi  Scala emotiilor inainte de a alege ,cine va reprezinta
 ‘Legea Atractiei’ a adus în atenţie un subiect foarte popular şi îndelung dezbătut de-a lungul timpului: Ideea că gândurile şi emoţiile ne creează sau cel puţin contribuie la crearea realităţii.
Explorarea  unui  instrument ce poate fi folosit pentru  măsurarea nivelului de ‘atractivitate emoţională’ faţă de un rezultat sau scop.
 Acest instrument provine din lucrarea lui Lester Levenson cunoscută şi sub numele de ‘Metoda Sedona’ sau ‘Tehnica Eliberării’.
Există nouă niveluri de stări emoţionale pe care le poţi experimenta în orice moment în drumul tău către un scop – acestea alcătuind o ‘scală a emoţiilor’, pornind de la cea mai puţin ‘atrăgătoare’ (descrisă uneori ca ‘vibraţia cea mai joasă’) către cea mai ‘atrăgătoare’ (sau vibraţia cea mai înaltă).
1. Apatia
Apatia este sentimentul ‘mort’ pe care mulţi oameni îl simt ca pe un fel de depresie sau indiferenţă faţă de viaţă. În legătură cu scopurile pe care le ai, aceasta provine dintr-un fel de deznădejde dobândită – ‘oricum, nimic din ceea ce faci nu contează’, ne spune apatia, ‘aşa că poţi la fel de bine să nu mai faci nimic’.
Apatia este de multe ori confundată cu pacea datorită absenţei fluctuaţiilor emoţionale – diferenţa constând în faptul că pacea te face să te simţi bine!
2. Supărarea
Dacă ai un sentiment puternic de tristeţe sau de pierdere atunci când te gândeşti la scopurile tale, rezonezi cu frecvenţa de vibraţie a supărării. Aceasta reprezintă o evoluţie de la deznădejdea apatiei la neajutorarea disperării. ‘Ar fi putut să se întâmple’, zice supărarea, ‘dar n-a fost aşa’ – cel puţin până acum.
3. Frica
Atunci când începi să vezi că este posibil să ai într-adevăr lucrul pe care ţi-l doreşti, supărarea face adesea loc fricii. ‘Ai putea să ai ceea ce îţi doreşti’, spune frica, ‘dar te va costa atât de mult încât vei regreta toată viaţa – care s-ar putea termina mai repede decât crezi dacă te vei duce după acest scop’.
Un lucru important de ţinut minte este că dacă ţi-e frică, deja ai mai făcut un pas – te-ai deplasat de la deznădejde către neajutorare şi apoi spre posibilitate – chiar dacă este doar una vagă şi înspăimântătoare.
4. Dorinţa
Pe măsură ce te simţi mai confortabil faţă de ideea de a avea ceea ce vrei, dorinţa (în sensul de nevoie) tinde să îşi facă apariţia. Dorinţa spune: ‘Poţi obţine ce vrei şi apoi vei avea chiar mai mult şi mai mult şi mai mult şi mai mult si toţi vor fi la ordinele tale şi vei putea cuceri lumea!’
5. Furia
Energia furiei este arzătoare. ‘Sigur că poţi avea ceea ce vrei’, spune mânia, ‘dar uite-te la toţi nemernicii ăştia care încearcă să îţi stea în cale. Cum îşi permit?’
De fapt, există foarte multă energie în furie – numai că de obicei este direcţionată către obstacole, nu către scop.

6. Mândria
Mândria poate fi o capcană pentru că pe cei mai mulţi îi face să se simtă cu adevărat bine. ‘Uite-te la mine’, declară mândria. ‘Nu sunt extraordinar, pentru că deja m-am descurcat aşa de bine şi am obţinut atât de mult din ceea ce vreau?’ Nimic de zis, eşti cu adevărat extraordinar – numai că, dacă energia ta rămâne blocată în mândrie, te va opri din drumul către scopurile tale şi vei aluneca repede înapoi în furia de a nu avea mai mult, dorinţa de a obţine acel lucru, frica de a-l pierde şi durerea de a vedea cum îţi scapă ceea ce credeai că este deja al tău.
7. Curajul
Curajul este prima emoţie cu adevărat ‘atrăgătoare’ în sensul că acceptă posibilitatea ca lucrurile să nu meargă, însă te îndeamnă să continui totuşi. ‘La naiba!’, zice curajul. ‘Hai s-o facem!’
8. Acceptarea
Există o naturaleţe a acceptării care spune: ‘Am seninătatea de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba, puterea de a schimba lucrurile care sunt în puterea mea, şi înţelepciunea de a face diferenţa între ele’.
Continui să te îndrepţi către scopurile tale cu acceptare, însă o faci cu un sentiment de firesc şi de uşurinţă care ştie că drumul este la fel de important ca şi destinaţia.
9. Pacea
Atunci când există pace în mintea şi în inima ta, nu ai nevoie de nimic şi ai în acelaşi timp totul. Pacea nu zice prea multe, ci doar îţi şopteşte din când în când: ‘Linişteşte-te, totul este în regulă’
.Atunci când eşti împăcat, ai deja tot ce îţi trebuie – şi nimic nu este mai atrăgător ca un om care nu are nevoie de nimic
Singura comoara a omului e sufletul sau (bun sau rau) in functie de cum l-a modelat viata. Daca ajungi vreodata in sufletul cuiva, vorbeste-i incet si calca atent, cu grija.....nu stii niciodata ce poti gasi acolo....Trateaza-l cu respect si intelegere, ofera-i sufletul tau in schimb si vei descoperi intotdeauna un OM

Iesiti din apatie ,depasiti supararea(Ar fi putut să se întâmple’, zice supărarea, ‘dar n-a fost aşa’ – cel puţin până acum.),frica va va spune ca,, ai putea să ai ceea ce îţi doreşti’,asculta dorinta care spune:,, ‘poţi obţine ce vrei .Sari peste furie si mandrie si ai curajul umplete de ” prima emoţie cu adevărat ‘atrăgătoare’ în sensul că acceptă posibilitatea ca lucrurile să nu meargă, însă te îndeamnă să continui totuşi.”Protejeazate cu acceptarea .Există o naturaleţe a acceptării care spune: ‘Am seninătatea de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba, puterea de a schimba lucrurile care sunt în puterea mea, şi înţelepciunea de a face diferenţa între ele’. Atunci când există pace în mintea şi în inima ta, nu ai nevoie de nimic şi ai în acelaşi timp de totul. Pacea nu zice prea multe, ci doar îţi şopteşte din când în când: ‘cauta Oameni care-ti pot oferi PACEA.
Singura comoara a omului e sufletul sau (bun sau rau) in functie de cum l-a modelat viata. Daca ajungi vreodata in sufletul cuiva, vorbeste-i incet si calca atent, cu grija.....nu stii niciodata ce poti gasi acolo....Trateaza-l cu respect si intelegere, ofera-i sufletul tau in schimb si vei descoperi intotdeauna un OM...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu