duminică, 19 februarie 2012

Telenovela,,Romania in direct,, Telenovela,,Romania in direct,,

Primul episod fiind debarcarea lui Lazaroiu care a fost trimis unde credeti in mass-media,pentru a coordona o televiziune, in fapt pentru a conduce un razboi mediatic.Efectul a fost protestele televizate asa a aparut Piata Universitati.Nu ca ar fi o realizare a domnului Lazaroiu,sau protestele nu sunt sincere. Nu.Dar asa cum Ceausescu, a facut prostia de a convoca un miting de proportii cand cunostea foarte bine nemultumirile populatiei, asa si Basescu a avut aceiasi reactie televizata in contra lui Raid Arafat .Domina Romania de sapte ani cu ajutorul serviciilor secrete si nu cunostea starea de spirit a populatiei?


Dar a mai existat un episod foarte important inainte de a se produce episodul Piata Universitati(,piata exista si astazi dar nu mai este mediatizata).Episodul Geoana, care efectiv prin atitudinea sa s-a cerut exclus din PSD,( el prezenta de ceva vreme o alta viziune decat cea a USL-ului atat in tara dar mai ales in afara si americanilor in special), USL-ul era receptat datorita acestei prestatii ca o forta politica fara un program articulat alternativ la cel al puterii ,fiind un melanj politic anti Basescu. PSD-ul a realizat acest joc al lui Geoana si l-au somat sa inceteze.
Ce a ales Geoana? Stim.De ce ?O sa aflam.Eu am o opinie, motivata de fatpul ca in acest episod mesianicul Geoana a anuntat ca pana in luna martie o sa avem un alt guvern. Nu cred in predictiile lui Geoana, dar cred ca, cunostea scenariul, cred ca s-a inselat daca a crezut in promisiunea lui Basescu ca v-a face din el justitiarul Romaniei(partidul promis a fost o minciuna ). Basescu avea un om ales si pregatit pentru aceasta misiune.


Piata Universitati, a avut un rol de al schimba fara tensiuni in PDL guvernul Boc , si de a induce in mentalul electoratului generalizarea vinei Clasa Politica =Aceias Mizerie. Cine a acreditat acest slogan ?PDL-ul ?,Nu.USL-ul? Nu, Celelalte partide de tip PRM,PNG?Nu .Cine s-a lansat in timpul acestei revolutii televizate pe maxim de atentie a electoratului? Justitiarul Basist, Alba ca Zapada Partidul Poporului Dan Diaconescu, care are o singura tema cine a furat romani. Informandu-se dupa Monitorul Oficial sau Google spune el.Cine-l crede?Promitand ca are oameni pregatiti sa recupereze ce s-a furat daca vine la putere .Repeta in schimb acelas mesaj noi suntem condamnati sa venim la putere.Precizez inca un fapt, datorita crizei televiziuni cu brend format cu audienta sunt labile deabia supravetuiesc cu toate ca au reclama ,iar televiziunea otevista care are un singur tip de emisiune Analistul Dan Diacinescu , cu reclama subtire infloreste.Curios nu?


Debarcarea guvernului Boc in aceasta situatie, a fost posibila rezistenta partidului si aliatilor fiind desfiintata. A ajutat si interventia delegatiei USL la Parlamentul Europei, care nu cred ca a fost prevazuta in scenariu dar asa este viata.Acum ca debarcarea a fost facuta pentru a proteja PDL-ul, stiind ce urmeaza ,sau pentru ca trebuia mutata responsabilitatea pentru ce doresc sa faca, v-om vedea.Am unele nelamuriri in aceasta privinta.Cunoscut este ca Traian Basescu i-a cerut de mult lui Boc sa plece.Cunoscut este ca, coalitia nu mai raspundea comenzilor politice ale presedintelui.Cunoscut este ca partidul de guvernamant in acest moment este deasupra presedintelui in increderea electoratului.Ce nu stim ?Daca proasta gestionare a dezapeziri este o proba a incapacitati guvenului BOC ,sau o actiune voita pentru a compromite urmatorul guvern Formula guvernamentala actuala este o formula de sacrificiu este clar. Care este scopul ?
Presedinete insasi a simtit nevoia sa-si asume guvernarea Boc si sa se delimiteze cel putin formal de guvernul Ungureanu acreditand ideea ca nu se va implica decat daca va fi solicitat.




Urmatorul episod investirea cabinetului si votul Parlamentului cu mesajul opozitiei.Un episod interesant mult mediatizat Eu cred ca dl Ponta in ciuda la ce am scris la momentul repectiv despre gestul sau ca a facut ce trebuia facut.A transmis premierului un mesaj in direct in care opozitia a spus ca, cu el poate colabora pe un alt program .Mesajul era pentru premier dar mai ales pentru UE si Americani. Acum ramane de vazut cum vor reactiona , premierul a raspuns da ,dar va vreau in Parlament.Ce v-a hotara opozitia? Ce v-a face UDMR -ul ? Care a inteles mesajul, vom vedea.
Deocamdata USL-ul are un program de vizite in afara si v-a actiona in consecinta cu sustinerea .
Scenariul lui Basescu are cateva hibe importante . Prima partidul justitiar nu are structuri ,chiar daca anumiti prieteni locali ii vor incropi aceste structuri ele nu au oameni cu credibilitate si nu vor atinge acel 15% la locale.A doua vizitele opozitiei si greva parlamentara il decrebilizeaza inafara deoarece arata comportamentul bivalent al presedintelui fata de UE si Americani.Atreia si cea mai importanta ca demonstreaza faptul ca jefuirea institutionalizata a Romaniei in numele reformei si a dependentei de UE si FMI de catre el si grupul lui de interese , au produs o ura a poporului fata de amandoua, creind un sentiment antieuropean si antiamerican pe fondul unei uri irevocabile impotriva prededintelui.
Urmeza sa aflam ce reactie vor avea ,atat americani cat si europeni .Puterea lui Basescu in acest moment este data de finantarile externe, daca pierde sustinerea de afara serviciile il vor devora.Asta a inteles UDMR-ul si se grabeste sa obtina ravnitele legi pe care Basescu nu le mai poate refuza.Ungureanu are de ales doreste sa-si mentina mandatul sau accepta alegeri anticipate. Opozitia isi va mentine directia anti Basescu si alegeri anticipate,dar va trebui sa lupte si cu Alba ca Zapada un justitiar care nu are viziuni economice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu