joi, 1 martie 2012

Prin natura lor campaniile produc mai multi invinsi decat invingatori, ceea ce poate antrena o disputa, disperata care nu tine cont de reguli, de un minim de civism

In presa locala de astazi apar doua aspecte ,care  cu toate ca au subiecte total diferite ,releva ca si in plan local prin reprezentantii lor ,cei de la putere au acelas comportament  piorativ de a raspunde la solicitarile cetatenilor .Sindicaliştii brăileni şi-au dat ieri întâlnire pentru a protesta împotriva tratatului fiscal internaţional ce urmează să fie semnat de România în următoarele zile * aceştia spun că "austeritatea e o problemă, nu o soluţie" şi propun câteva alternative pe această tema

,,Spunem NU noului tratat fiscal!", oferind totodată alternative pe acest subiect. Aceştia cer crearea de locuri de muncă şi păstrarea celor existente prin aplicarea şomajului tehnic, respectarea acordului privind creşterea salariului minim garantat în plată, combaterea fraudei şi evaziunii fiscale, precum şi a muncii la negru etc.
Raspunsul dat de liderul local al PD-L a fost:
,,Întrebat despre protestele "Cartel Alfa", preşedintele PDL Brăila, Constantin Dumitriu, ne-a spus că sindicatele ar trebui să vină cu soluţii reale de creare a locurilor de muncă în loc să protesteze "la sediile partidelor”

Ca si cum sindicatele sunt la  GUVERNARE  nu  partidul domniei sale .Inteleg ca pentru dansi nu  conteza propru-zis capacitatea de a de a rezista, de a convinge, de a te stapani, de a da raspunsuri la nevoile cetatenilor, de a afla aceste nevoi ale lor si a le rezolva. 

Al doilea aspect priveste modul iezuit, in care s-a folosit dezimformarea si manipularea cetatenilor, pentru a crea un eveniment local, care sa fie mediatizat si la nivel national ;

,,Primarului Aurel Simionescu i s-a cerut demisia de onoare în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal ce a avut loc ieri. Cel care i-a solicitat acest lucru a fost preşedintele Fundaţiei "Fiii Brăilei", Sergiu Diacomatu. Acesta a intervenit în timpul şedinţei, punând pe masă în faţa plenului CLM mai multe dosare cuprinzând circa 22.500 de semnături strânse de la brăilenii care nu doresc ca Primăria să se împrumute la bănci pentru a finaliza reabilitarea B-dului Dorobanţi. Cu această ocazie, Diacomatu i-a atras atenţia primarului că, dacă ar fi să ţină cont şi de raportul Curţii de Conturi care, din punctul său de vedere, demonstrează managementul prost al edilului şef, atunci acesta ar trebui să îşi dea demisia de onoare.

Aparent un demers total normal, intr-o democratie participativa care are rolul  aplicarii  principiului autonomiei instituţiilor intermediare dintre individ şi stat prin formele sale asociative : familia, mica întreprindere, cooperativa, societatea civila (ONG-uri,fundatii) şi formele teritorial administrative locale(consilu ,municipal si judetean).Orice demers, care este motivat de principiul  creşteri  gradului de responsabilitate a guvernanţilor faţă de electorat (cetăţeni), este total benefic daca este facut cu buna credinta. Tocmai buna credinta nu a existat in acest demers .Semnaturile s-au strans de reprezentanti FUNDATIEI FII BRAILEI prin dezinformarea cetatenilor carora  li-se  sugera ca acest imprumut ar fi o sursa de finantare a campaniei electorale a primarului. .In fapt este vorba despre un impas in care se gaseste o investie de reabilitare a unui artere de circulatie importanta din municipiu,care are lucrarile sistate.,Investitia are ca sursa de finantare fondurile europene ,are termene de punere in functiune de care va depinde decontarea lucrari.. Atribuirea lucrari s-a facut prin licitatie in care a fost implicat si Ministerul Dezvoltari (doamna Udrea.).In momentul atribuiri si inceperi lucrarilor PD-Lul era la putere impreuna cu PSD-ul  Dragostea a fost rupta de PD-L,dupa care stimata doamna a trimis un audit, care a constata nereguli in planul de conformare .S-a taiat astfel 25% din finantarea care urma sa vina de la UE ,nu stiu daca corect sau nu .Aceesta este un subiect la care cei implicati trebuie sa raspunda. .Imprumutul vizeaza acoperirea acestei sume ,care nu v-a mai veni in mod sigur .Dar daca  lucrarea nu continua si nu respecta termenle de punere in functiune risca sa piarda si restul finantari de 75%.Bulevardul are partea de circulatie a tramvaielor blocata ,autobuzele care le inlocuiesc nu fac fata ,sunt tronsoane blocate  total ,inclusiv intersectia cu celelalte artere importante .Propunerea blocari imprumutului inseamna ,incetarea lucrarilor si pierderea iremediabila a finantari de la UE ,care va avea in final un cost considerabil mai mare pentru cetatenii Brailei,decat imprumutul.. Asta a cerut domnul Sergiu Diacomatu cu stiinta sau fara. Daca cerea sanctionarea celor implicati in pierderea acelui procent de 25%era un gest civic ,asa este un gest electoral iresponsabil. Competitia politica este o forma de confruntare dura, dar ea trebuie dusa in mod responsabil .Sunt curios care este solutia pentru terminarea lucrarilor a domnului Diacomatu .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu