luni, 1 octombrie 2012

Jocul de-a alba -neagra . Intre ,,nationalismul” confiscat si-o guvernare ne legitimata in alegeri


Se zice ca timpul trece . Impropriu  el se scurge ,monoton  si implacabil, el masoara cum trecem noi prin el.Avem o singura viata , cu ajutorul timpului o masuram. Cat am trait  din ea , nu vom sti niciodata cat a mai ramas . Speram  mereu ca  vom trai  ca si cum am fi nemuritori si  amanam mereu sa traim ziua ca si cand ar fi ultima, mintindu-ne ca in viitor va fi mai bine.
 Asteptam acel viitor cu frenezie si constatam ,de regula ,ca ne-am inselat. Alergam permanent  dupa o viata mai buna si uitam sa ne traim viata .
Vinovata de aceasta se spune ca este speranta .  Speranta care se comporta ca un amant (a) , dupa caz , ne dezamageste in fiecare zi dar alergam dupa ea o viata intreaga. Un exemplu fiind USL-ul , el s-a constituit ca o opozitie la Traian  Basescu , dar tot el  l-a readus la Cotroceni  in ciuda votului  cetatenilor romani , la presiunea (santajul)  maimarilor europeni si americani . Sacrificand vointa cetatenilor (democratia) pentru ,, binele lor “, fiind dependenti de finantarile angajate de guvernele  lui Basescu . Motivate de dezastrul economic creat prin masurile de austeritate si  fiscalitate excesiva .
Vom vedea dupa ce luna aceasta in acordul cu FMI –ul, USL –ul , prin  negocierile ce urmeaza,  va  putea sa impuna  masuri  financiare de relansare economica .Daca macar in acest al doilea deziderat este consecvent cu scopul pe care  l-a propus , de a scoate tara din caderea economica accelerata in care este.
De a fructifica fondurile europene si a relasa povara fiscala, corectand  eroarea , frauda si coruptia in colectarea si cheltuirea banului public.Este ultima speranta pe care o mai au  cetatenii romani care crediteaza USL –ul , in acest moment , ca alternativa.
Nimeni nu o sa-i impiedice atata timp cat vor incerca si vor ramane consecventi in fapte in acest sens . Sunt sigur ca trecem prin viata o singura data la fel ca si toti muritorii ,conteaza cum trecem.
Deci ,daca pot arata un gest de intelepciune , pentru a readuce bunastarea , nu trebuie sa ezite a-l face .Amanarea sau neglijarea  ne-ar fi fatale , pentru ca niciodata nu putem intoarce timpul. ,,Fii consecvent cu visele tale si ele se vor implini .” ,,Fa astazi ce altii nu fac ca sa traiesti maine cum altii nu pot.”(Zig Zigler)
            Am vazut in aceste zile cum prin populism desantat  in care un virtual reprezentant al cetatenilor se joaca cu un guvern de-a ‘’alba- neagra’’.
             Recunosc ca principalul responsabil de acest scandal este guvernul si ,din pacate, cei care sufera sunt cetatenii .Cu cat pretentiile si modul lui de abordare sunt mai hilare ,cu atat reactia  de frustare a  guvernantilor  si a  prim-ministrului  creste, fapt ce nu le este favorabil . Mai ales ca presa nu este si nu va fi obiectiva in modul de tratament a partilor.
            Fiecare poveste are un inceput si un sfarsit . Dar viata nu este o poveste si-n viata fiecare sfarsit este un nou inceput , tocmai pentru ca timpul masoara modul in care trecem noi prin viata.
           Pretuieste ce ai acum alaturi si niciodata nu gandi astfel. Si daca ?, Poate. Poate si sa nu fie.Pentru ca am vazut multe teorii cazute in fata faptelor ,dar nici un fapt cazut in fata teoriilor.
           ,,Mai bine sa intelegi bine putin ,decat sa intelegi gresit totul.”(Anatole France). Ma tem ca acest melanj  ipocrit intre un discurs nationalist de tipul “ refuzati investitorilor autohtoni ceea ce ati dat celor straini” (conditii avantajoase de cumparare , pentru ca v-au dat spaga, eu nu va dau ), dar doresc sa fiu tratat ca reprezentantul cetateanului.
             Al cetateanului de care ma doare in cot cand sunt actionar la propria mea firma care are datorii de doua milioane de euro la stat . Eu ,persoana fizica,  avand acesti bani in contul personal si-i fac cadou ilegal guvernului ca sa plateasca salariile restante la Oltchim , ca asa vreau eu , nu pentru ca mi-a cerut cineva.
             Dar nu-mi imprumut  propria mea firma ca sa devina un contribuabil corect, (ipocrizia fiind ca acei bani in oricare forma ajung la stat si pot fi folositi la plata salariilor , diferenta fiind ca una este legala cealalta nu).
              Semnez contractul daca banii pe care-i dau vor fi folositii tot pentru Oltchim (banii cetatenilor) .Dar unde cetateanul (prin stat ) nu mai este actionar.  Sa   nu ma puteti  executa pentru datorii. Imi ve-ti da si ce mai cer, pentru ca promit ca le voi  vinde lor actiunile pe care le  voi detine. Nu putem vorbi de popor (totalitatea locuitorilor unei țări, populația unei țări; cetățenii unui stat; națiune, neam, norod. ), vorbim de cei care vor cumpara actiunile daca vor fi subscrise. Daca vorbim de popor,  acela care a platit tot ce s-a investit in Oltchim , vorbim de cota parte pe care ar trebui sa o returneze  macar  viitorii proprietarii ai Oltchim  pentru datoriile care greveaza societatea  catre stat poporului (pe care le-a suportat el contribuabilul). Pretentiile  escrocului, sunt asezonata cu ura de clasa intre privatii care sunt contribuabili statului , prin faptul ca creaza locuri de munca in comparatie cu statul .         Mare ipocrizie (ambii platesc aceleasi contributii la statul roman printr-o lege care nu-i diferentiaza). Statul are rolul sau in normalizarea si aplicarea  regulilor de a convetui ,de a proteja si mentine ordinea si pacea .  De a garanta  tratamentul egal al fiecaruia dintre noi.
               Ca nu se intampla, asta  este o alta poveste , dar este valabila si pentru DD,care profita din plin de toate si de tot ceea ce permite statul roman .Nu este un om moral si altruist, cum pozeaza.
              Discursul nationalist al ciocoiului(provenit din pepiniera  Vantul , Luca , parintii coruptiei pe banii salariatilor Petrom si contributorilor la FNI,  care i-au vandut  si  ceva actiuni la  OTV –ul ) care se lupta cu ciocoii pentru binele poporului, seamana  cu demagogia traditionala a  politicului romanesc care nu are decat dorinta de parvenire , pentru care poporul este  argumentul de a-si atinge scopul . ,,Tarisoara mea „ Exact asa,  a mea nu si-a voastra.
    Este specific acest discurs romanilor ; ‚,Nu am mai schimba nici o vorba cu cei mai multi din cunostintile noastre daca i-am auzi cum vorbesc despre noi in absenta noastra.” (Artur  Schopenhauer).
Un alt exemplu este noul discurs al portocaliilor , care vorbesc de nevoia unei Romanii drepte. Acuzand  tot ceea ce  au facut ei  timp de trei ani , dar transferand  de responsabilitate pe actualul guvern. Care in opinia lor a fost atat de perfomant incat a reusit in cinci luni sai  depasesca , prin criza politica (cea construita  si intretinuta de ei , lovitura de stat , confiscarea  puterii statului etc ).
In ciuda faptului ca guvernul Ponta a devenit mai catolic decat papa  si le-a respectat toate cererile.
            Nimic nou sub soare , confuzia atitudinii cu personalitatea este o practica la romani.  Personalitatea este ceea ce sunt eu, atitudinea este ceea ce esti tu.
             Ei asta sunt: un premier alifie , un fost presedinte a  Senatului (consfintit de CCR ca fost ) frustat  si un politician care nici el nu poate spune pe cine reprezinta.
             In eroarea in care sunt vor sa acrediteze ca in alianta aceasta dreapta procentele din sondaje se insumeaza si nu se intersecteaza .In alt doilea rand,  vor sa credem ca Romania  Dreapta este alta decat  Romania in care guvernau ei si noi aveam sansa din ce in ce mai mare sa trecem in lumea dreptilor.
               Nu ca aceasta sansa a disparut , dar mai putem spera , ca noi trecem prin timp si nu timpul prin noi. Ca putem schimba ceva pentru viitorul nostru si nu vom privi cu ochii tristi si goi cum devenim  robii ciocoilor portocalii (nationali si europeni).  Fiecare  om are o  cruce personala .,, Caci ce-i  foloseste omului sa castige lumea intreaga , daca isi pierde sufletul ? Sau ce ar putea sa dea omul in schimb pentru sufletul sau?”(Marcu ).
               Am rezerve fata de USL , dar nu am dubii in ceea ce ii priveste pe ceilalti , ca nu sunt calaii nostri . Exista un mod de abordare psihologic , orice victima isi cauta calaul , sper sa nu-l gasim, macar de data aceasta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu