vineri, 5 octombrie 2012

Spatele tau nu este casuta vocala asa ca-ti spun in fata ceea ce gandesc.




In ciuda eforturilor  inimaginabile de a perfectiona sistemul  institutionalizat de manipulare (servicii, parchet, presa platita etc),care printe altele are si scopul de a te lasa interzis, fara capacitatea de reactie..Un fel modern de ati pune pumnul in gura, inca nu am fost adus la tacere .Nu ca si tacerea nu ar fi un mod de protest.
,,Tacerea este cea mai perfecta  exprimare a dispretului “(George Bernard Show)
Sper sa nu ajung la aceasta forma de a ma manifesta cu toate ca ;,,imi iubesc tara atunci cand nu ma uit la televizor si cand nu merg pe strada “ spunea Octavian Paler .Strada  nu ma deranjeza , ma deprima.Vezi zilnic cum mor valorile si sunt inlocuite de grotescul unei arhitecturi “moderne”,  total aleatorie care genereaza  o imagine pestrita si lipsita de bun  gust. Asa cum arata strada,  arata si societatea- o degringolada de interese personale sau de grup care lupta pentru un singur scop, acela de a-i elimina pe ceilalti. Nu mai discutam de supravietuire caci nu poti sa supravietuiesti singur , supravietuirea implica si solidaritate, in opinia mea .Nimeni nu te intreaba pe strada ,nici macar vecinii, daca ai nevoie de ceva sau te pot ajuta cu ceva , nu.
Din cand in cand te intreaba vreun cunoscut daca ai patit ceva , te compatimeste  si apoi se duce , victorios, sa-ti povesteasca necazul altora . Ideea ca in viata se plateste tot ,fiecare gest ,fiecare lacrima lasata pe obrazul cuiva  iar zicala “  trebuie sa faci bine ca sa gasesti bine” pare ca a fost de mult uitata. A fost inventat cuvantul pragmatic , adica sa elimini sufletul din deciziile tale , nu mai poti indrazni sa gandesti si sa simti.Mai mult,  invatam sa ne multumim cu putinul pe care-l avem , crezand ca Cel de Sus ne va darui totul, la un moment dat nu vom fi niciodata fericiti sau rasplatiti, pentru ca regulile le fac cei care vor sa ia totul fara sa merite.
,, Fericirea dupa care tanjesti o intuneca pe cea care o ai “ spune Jacqus Denal , pragmaticii vremii spun ca trebuie sa ai un vis, un tel,  pentru care nu conteza compromisurile pe care trebuie sa le faci.,,Trebuie sa avem mintea aspra si inima blanda “ spune Nicolae Steinhardt , dar cel mai greu in ziua de astazi nu este sa ierti ,ci sa mai poti sa ai incredere. Octavian Paler a spus ,, langa cel mai inalt pisc al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii”.
Astazi auzim ce realizare mareata are guvernul, ca de opt luni deficitul bugetului consolidat este de 1,1% , dar nu vorbim de rata inflatiei neacoperite care este de 16% , cu alte cuvinte guvernul a facut economii (frumos ,dar asta facea si Boc! ), iar inflatia a luat-o razna si noi o suportam .
Nu spun ce s-a facut privind cresterea veniturilor , nu conteaza ,dar spun ca nu este relevant.
Nu ajuta prea mult pentru ca atunci cand de la viata primesti mai multe palme, ti-e frica si de-o mangaiere.Eu nu vorbesc acum de dezbaterea publica care in perspectiva alegerilor a luat-o razna . Aud pe unii care critica guvernul dupa ce aud , fara sa cunoasca,  ca intre timp aceia ce cer nu mai exista , ca de exemplu doresc investitii in sistemul national de irigatii , fara sa stie ca acesta a fost , in mare parte , cedat asociatiilor de udatori.Sau ca subventiile pentru seceta din acest an sunt inutile.
Vorbesc despre ,, Scandalul implicării inacceptabile a Comisiei Europene în mersul justiției din România, scandal creat și alimentat artificial în laboratoarele Vivianei Reding,ce  plasează România în poziția de stat-infractor al Europei. Am devenit un fel de Ferentari al Uniunii Europene în care o stranie poliție judiciară de la Bruxelles se simte obligată să facă razii din ce în ce mai des. De acolo ni se dă semnalul să stingem lumina după o anumită oră. În nicio țară a Uniunii Europene Comisia Europeană nu devine un membru în juriul de selecție al procurorilor. În România se poate. O mână de magistrați corupți politic, cu grade de ofițeri acoperiți ai regimului Băsescu, sunt de acord cu îngenuncherea ei. Ei sunt guvernul colonial al Vivianei Reding care conduce România din umbră. Ei sunt administratorii locali ai unui experiment orwellian inițiat de Reding în campania ei electorală de obținere a fotoliului de președinte al Comisiei Europene, după Barroso: crearea unui mega-minister european al justiției. Acceptarea de către actuala putere din România a crearii pentru Kovesi a unei funcţii de Înalt reprezentant la Misiunea României la Bruxelles, pe probleme privind reforma justiţiei şi lupta anticorupţie, echivalează cu acceptarea federalizării forțate a României pe linie de justiție. Kovesi trebuia trimisă în fața justiției din România pentru abuzurile comise, nu să devină reprezentanta justiției românești la Bruxelles, ca să întărească echipa de dezinformare a Monicăi Macovei. Suntem vinovați. ”(Cotidianul .ro ).Sunt total de acord cu aceasta opinie si nu cred ca solutia propusa de ministrul Corlatean pentru a o scoate pe doamna Kovesi  din jocurile interne este un castig pe termen lung in lupta cu Traian Basescu si cu baronii portocalii ai UE . Dimpotriva , i-am oferit lui Basescu o intarire nesperata la Bruxelles.
,, România condusă de social-democrați și liberali este un pericol pentru baronii populari europeni care încă fac jocurile politice și economice în Consiliu. Pierzând încă un vot, ei nu mai pot să își impună când vor programele aberante. Dacă Băsescu rămâne paiața de serviciu în Consiliu, și nu social-democratul Ponta, popularii europeni mai pot să controleze Europa. Iar străinii, prin Băsescu, să controleze România. Barroso a fost în Statele Unite. Acolo a lăudat excelentele relații economice între SUA și UE. Pentru a fi mai convingător, Barroso a oferit cifre și date. ” scrie acelasi ziar
. Aşa cum ştim că există asasini plătiţi pentru a elimina persoane nedorite, tot aşa există şi asasini de naţiuni. Ei compun armata secretă care acţionează din umbră pe frontul războiului economic mondial, pentru ca ţări întregi, împreună cu toate resursele şi locuitorii lor, să devină sclavii supuşi ai Noii Ordini Mondiale. Se numesc Asasini economici, iar misiunea lor este de a ruina ţările lumii a treia pentru profitul şi beneficiul corporaţiilor internaţionale, cum sunt FMI şi Banca Mondială, adica ofera imprumuturii marri pe care nu le poti platii apoi tot ei i-ti ofera refinantatii dictand conditiile privind preluarea resurselor si politicile economice.
Dar ca Americanii si UE  au devenit partenerii in aceste practici si ca Banca Europeana ci Banca Mondiala vor devenii o super banca care se doreste sa devina banca dictatorea a politicilor financiare am aflat la referendum.
,,Educatia este cea mai puternica arma pe care o puteti folosi pentru a schimba lumea”
 a spus Nelson  Mandela .Cred ca nu mai este de actualitate ,  justitia si bancile sunt instrumentele noii gandiri de globalizare .Si ajun la ceea ce a spus Petre Tutea ,, pe mine ma intereseaza Partidul National Liberal actual .De ce ? Poporul roman ii e dator la recunostinta  pentru ca este autorul vietii sociale si statului modern.Ca in climatul creat de liberali se poate respira spiritual  si se poate progresa material ,valorile miscandu-se nederanjate de mecanismul gandirii crestine.”
Cand domnul Gordon , la finele vizitei in Romania cu ocazia refendumului,  a spus ,,am auzit ce trebuia sa aud”, am stiut ca Crin Antonescu nu va fi niciodata acceptat de americani, el fiind un exponent al liberalismului promovat de PNL (pe care-l descrie domnul Tutea) si am fost mandru . Astazi cand asistam la circul noului serial Dan Diaconescu ,,politicianul poporului”, Kovesi - simbolul specialistului de talie europeana in lupta impotriva coruptiei, schimbarea intepestiva a unui prefect (recunoscut a fi  capabil si de adversarii politici si liberali) , doar pentru a satisface unele veleitati .
Un dictat al guvernului in deciziile politice ale USL .Alianta care devine din simbolul luptei impotriva regimului Traian Basescu (reprezentantul baronilor europeni si americani in Romania),  o alianta in jenanta pozitie de „ghiocel” in fata lui Traian Basescu ( sau a aliatilor lui care tin conferinte de presa in saloanele oficiale ale statului ,Tarom este companie de stat) si nu are reactie  in fata acestor dictate .
Ma intreb care mai este rolul PNL –ului ?Mai are vreun rol?
In sensul ca lupta impotriva  a ceea ce inseamna Traian Basecscu in Romania , transferata nu  mai asupra lui, nu este un obiectiv liberal  daca nu  este motivata  si de acel climat pe care, in mod simplu  si genial, tocmai prin simplitatea exprimarii l-a prezentat Petre Tutea .Nu as dori sa fiu gresit inteles ,sunt in continuare un luptator liberal , sustin in continuare USL-ul dar nu pot tolera derapajele , periculoase pentru toti mai ales pentru cetatenii pe care avem pretentia ca-i reprezentam.
Sa nu-mi confundati personalitatea, stimati colegii USL-isti, cu atitudinea . Personalitatea mea este ceea ce sunt .Atitudinea mea depine de ceea ce sunteti voi.Vorba celebra a domnului Ion Ratiu ,, voi face tot ce imi sta in putere ca voi sa aveti dreptul sa ma criticati”.
Dar pentru acest popor as dori sa reusim sa stopam acum ciuma portocalie europeana si sa  nu fie nevoie sa invatam din celebra replica a lui George S. Potton ,, Succesul este inaltimea la care ricosezi dupa ce te izbesti de pamant.”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu