marți, 27 noiembrie 2012

Stapanirea de sine




Inspirat din Emile Coue , eu nu am un aport important ,desi cred in aceasta idee si rog pe cei care o vor considera corecta sa ne unim  mintal, pentru a da o reusita alegerilor din 9 Decembrie 2012.

,,Nu vointa ,ci imaginatia ne pune in miscare .”Emile Coue
,,Omul este ceea ce  gandeste (Pascal ,dupa Psalmistul David)

Gandind intr-un fel, omul poate sa-si pastreze sanatatea sau sa o redobandeasca , dar poate sa si-o  imbunateasca , sa-si mareasca considerabil spiritul de intiativa, sa se vindece de  obsesiunea primejdiei ,sa reziste unei predispuneri la anxietate , poate sa scape de acel “cancer “ al personalitatii numit timiditate. Poate sa dea puterii sale de munca proportii pe care nu le-a visat, sa devina vesel din trist, din  descurajat, plin de speranta ;din lenes , vrednic si toate aceste minuni se pot intampla prin vointa de a sugera ,dimineata si seara, zi de zi, ceea ce-si doreste sa fie . Cu o singura dar esentiala conditie-   gandul cu care spui formula magica a dorintei se va indeplini in raport cu credinta pe care-o pui in el. Aceia care au copilareasca pretentie de-a nu admite decat numai ceea ce cade sub modestele noastre simturi si intra in ingusta inteligenta omeneasca , formeaza acea categorie incapabila de a vedea binefacerile autosugestiei constienta . Un exemplu  fiind motivarea data de Inalta  Curte de Casatie in cazul condamnarii lui Adrian Nastase in cazul celebru Trofeul Carpatilor unde curtea a vazut un inalt nivel de coruptie foarte primejdios ,  de o perversitate rafinata de care se face vinovat Adrian Nastase ,fapt pentru care reducerea pedepsei ar fi un pericol public.Sau o alta sugestie de ultima ora in ziarul local din Braila un candidat numit Alexandru Nazare foloseste un fel de amintiri din copilarie , intru-u articol ne semnat de nimeni , ne asumat de cineva in care in mod duios fostul ministru din cabinetele Boc si Mihai Razvan Ungureanu isi aduce aminte de ani fericiti ai copilariei incercand sa acrediteze ideea ca este brailen si nu venetic.Daca aceste marturisiri nu le facea in campanie electorala era cedibil ,dar cum l-au napadit exact atunci cad are nevoie de votul brailenilor , eu cred ca foloseste puterea sugestiei constiente in mod pervers.Cand taiau , pentru o norma de a taia nu si-a adus aminte de Braila.
Este un exercitiu de autosugestie constienta pe care judecatorii au practicat-o ceva timp zilnic, cu credinta .Astfel in anul 2012 , cand un pesonaj ca Traian Basescu a demonstrat unei tari si unei lumi intregi ca impotriva suveranitatii unui popor , folosind institutiile statului (autoritatea statului ) , nu autoritatea unor persoane investite cu prerogativele legii , primind sediu de campanie, de la o persoana care ulterior a fost rasplatita cu o inalta functie la institutia prezidentiala, nu este mult mai vinovat  sau la fel de vinovat ca si Adrian Nastase in ceea ce priveste rafinamentul traficului de influenta. Caci in ceea ce priveste raul facut Romaniei si romanilor nu sufera comparatie , nimeni nu l-a egalat pe Traian Basescu la acest capitol.
Eu insumi sunt rodul unei autosugestii constiente si la fel cred si acei autori care spun ca nu-i nici o deosebire intre acela care nu poate intelege frazele ce le aude si acela care nu consimte sa le inteleaga .Scriu aceste randuri pentru ca inteleg primejdia rationalismului intr-un domeniu atat de nebulos inca  cum este stiinta sufletului . A refuza sa nu dai  nicio explicatie in ce a constat acel pericol public, altul decat uzita in politicul romanesc de multi potentati ai unor vremuri - incepand cu Iliescu , in cazul Nastase nu faci decat sa incerci o anesteziere a cetateanului (a omului simplu, cultivat  sau civilizat) si a-l lasa interzis in fata unei pedepse aspre pentru o fapta mult mai tolerabila decat cele infaptuite in acest an , il pui in fata unei anchilozari a gandirii ducadu-l in incapacitatea de a reactiona.Omul cuminte  isi spune  ca , daca in urma unei astfel de hotarari un seaman al meu a primt doi ani inchisoare si celalat pentru toate nenorocirile pe care le-a adus acestei tari a fost repus in functie, ce a mai ramas de facut?Pentru ca el nu cunoaste puterea autosugestiei constiente .El crede ca sistemul este invincibil si ca oricum raul va invinge.In fapt , asta ii este sugerat. Daca ar putea avea credinta ca trebuie sa existe o schimbare si ar admite ideea aceasta sincer, cu credinta in ea, ar intelege ca sugestia ,  gandul sau vor avea efecte si asupra celorlalti iar efectul va fi ca si ceilalti vor gandi la fel. Am vazut doar ca sub influenta unei idei  muschii pot da rezultate spectaculoase .Un luptator cazut se ridica de foarte multe ori si invinge sub influenta unei idei.Un fachir poate tine pe abdomenul sau un cal impreuna cu calaretul ,cand insusi metalul se indoaie si nu o fiinta umana.
Gandul celui impresionat de experientele premergatoare ,daca este un credincios se duce la cuvantul lui Dumnezeu, ca prin credinta te vei mantui ,ca prin credinta se muta si muntii din loc.Unii nu indraznesc sa cedeze evidentei ca in om este misterioasa putere,  superioara materiei , pe care ar putea-o stapani. Insa cu multa indrazneala de gandire aceste spirite de adanca religiozitate , ar ajunge sa admita ca Dumnezeu n-a putut sa dea omului un ideal , pentru  ca apoi sa se opuna realizarii lui.
,, Oricat de sus s-ar inalta mintea si puterile omului , Dumnezeul religiei sale ramane si mai sus si tot in afara .”
Poate nimic nu-i prea greu de de inteles si mai ales , de primit , decat ideea sau fapta simpla,care contrazice prea direct si energic idei si fapte in prealabil admise ca probate in veridicitatea lor . Are un adanc inteles snoava cu Grecul care nu vazuse decat mori de  apa  si care ,dupa ce i se  arata si i se explica cum functioneaza o moara de vant , spune;,, Pricep eu ca este moara de vant , dar  pe unde vine apa la dansa tot nu pricep”
Ce poate sa izbeasca mai mult - bunul simt  sau ideea ca, daca te doare ceva si te gandesti crezand in efect ca nu te mai doare , iti trece?
Sugestia este o idee care se transforma in act .Sau mai bine zis realizarea subconstienta a unei idei..Adversarii suveranitatii nationale , adversarii conceptului de cetatean roman asociat cu cetatenii celorlalte state europene intr-un parteneriat de dezvoltare economica ,securitate si pace si nu intr-o ierarhie de populatii europene cu domiciliul  in propriile lor state (apatrizi europeni), folosesc aceasta arme - sugestia si autosugestia constienta .Cred in ea sau sunt platiti sa creada in ea este neesential .Ei se opun noua  si singura foma de a-i invinge este sa ne unim si noi practicand sugestia constiinta cu credinta in statul national unitar roman  si-n statutul nostru constitutional de cetatean roman , cu aceleasi drepturi in Europa ca si ceilalti cetateni.Stii reclama ,,glumesti , sunt cetatean european,  am drepturi “ ,da sunt cetatean roman tara aliniata la legislatia europeana si am aceleasi drepturi ca si ceilalti cetateni ai statelor partenere. Sesizati diferenta?
Putem sa evitam ca aceasta diferenta sa se materializeze , prin unirea gandurilor .
,,Nu spune tot ce gandesti , dar ce spune ,gandeste”. Aristotel
,,Nu exista nici-o perna  mai moale decat constiinta curata “
,,Cel mai bun prieten pe care-l poti avea si care nu te tradeaza , este Dumnezeu.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu