marți, 20 noiembrie 2012

Impresii de campanie electorala




Suntem de ceva timp in campanie electorala , in acea  confruntare pe care candidatii o  au pentru a castiga dreptul de suveranitate  a deciziei (de a  face legi, reguli cu care sa  coabitam), dar dezbaterea publica nu a avut ca obiect acest aspect, cel putin pana acum. Da,este adevarat ca o astfel de dezbatere dupa atatea altele care au fost doar o manipulare de tipul  “a promite este politicos, a te tine de cuvant este o prostie”, nu ar mai avea credibilitate si este ,sa zicem remarcabil ,ca insusi politicienii nu mai au curajul de a o aborda.
Abandonul  agendei cetateanului ,abandonul intereselor nationale in dezbaterea publica insa este si mai paguboasa ,cei care vor face legile in viitorul mandat nu vor mai avea nicio responsabilitate in sensul invocat , vor putea linistiti sa spuna ati avut incredere in mine , va multumesc ,atat pot, nu v-am promis nimic.,,Cele mai importante doua zile din viata unui om sunt  ziua in care te-ai nascut si ziua in care afli de ce ” Mark Twain
Putem spune ca in aceste zile exista o confruntare de credibilitate a candidatilor, fiecare tabara aratand cu degetul demonii din tabara adversa ,caci nu alegem dintre ingeri  si datorita faptului ca ingerii nu sunt fiinte vii , de multe ori demonii sunt cei care coabiteaza cu noi pozand in ingeri.Ai sperat , ai pierdut- nu mai conteaza .Mai poti spera ,mai poti visa , inseamna ca mai poti invinge, asta conteaza .Dar cand nu mai ai oferta de vise ?! Atata timp cat mai putem zambi ,cauza nu este pierduta, sanatate sa fie, restul sunt amanunte.
Ideea e ca eternitatea de multe ori este clipa care a trecut si clipa care o urmeaza.Imaginati-va o astfel de clipa in care se va da votul in Consiliul UE , pentru bugetul 2014-2020 are valoarea unei eternitati de suferinte a cetatenilor europeni , cu domiciliul in Romania ,altfel spus a unei populatii europene apatride.Nefolosirea dreptului de veto, in conditiile in care Romania urmeaza sa fie nedreptatita nu este numai o atitudine antiromaneasca si o subminare a intereselor nationale , este o recunoastere a desfiintarii independentei statului roman si o desfiintare a dreptului de cetatean roman .Cetatean adica un apartenent cu drepturi si obligatii constitutionale la un popor suveran, care-si decide independent soarta.
,,Uraganele  ridica la mari inaltimi pleva si gunoiele si atunci acestea se cred personaje istorice ”a spus Vasile Bancila
,,Un om fatarnic are doua fete si nici un obraz” a spus Nicolae Iorga
.Cine nu iubeste oamenii si iubeste fatarnicia  nu stie  ca poate fi o mare durere sa iubesti dar sigur este o mare nenorocire ca sa scapi de aceasta durere si ca cine uita nu merita nimic .
,,Pentru ca amintirile sunt icoanele timpului pirdut” a spus Mircea Eliade.
Sunt unii care spun ca a vedea inseamna a crede ( eu cred numai ce vad), eu va spun ca  a crede inseamna a vedea ce va fi .Anul 2013 va fi anul de cumpana pentru noi , cel putin asa il profileaza evenimentele pe care le traim , a ruina sansa de a beneficia de acele fonduri de  care toate statele aderente la UE  au profitat  , dupa ce am platit un bir greu statelor europene care au folosit dreptul de veto impotriva tarii noastre dupa ce am facut cererea de aderare pentru a -l retrage (contracte super avantajoase pentru ei si paguboase pentru noi in exploatarea resurselor, combinatelor etc) ,este o problema de atitudine antiromaneasca , nu una proeuropeana,  motivata de nevoia refacerii credibilitatii  Romaniei, nu poti reface credibilitatea vasalizandu-te prin servilism.
Este ca si cum dupa ce m-a inselat nevasta eu ma spanzur ca sa-i demonstrez ca o iubesc.
Viata este o curgere de evenimente in fata carora suntem permanent obligati sa alegem ce atitudine avem , in permanenta optam ce sa facem cu viata noastra si cu ,,clipa “ care va urma.
Poti opri pentru un timp curgerea unui rau pravalind o stanca ,poti sa decizi in fiecare zi  cata nevoie ai de a poteja natura care-ti da elementele vitale ale vietii apa ,aerul, pamantul (hrana ) etc.
Dar nu poti opri raul sa mai curga ,cum nu poti avea confortul vietii fara a domina natura , fara sa o distrugi in aceeiasi masura.
Emanciparea omenirii nu a facut decat sa aduca la nivel de arta mascarea instinctelor primare irationale , vorbim frumos ,parem umani dar in realitate ne sfasiem mai canibalic decat fiarele care au reguli nescrise si-n modul lor de a se sfasia. Noi am inventat o singura regula-  nu exista reguli sau singura  regula este interesul .
Dar viata va curge mai departe cu sau fara discernamantul nostru de a inceta sa ne uram , vadit sau nu .Nicio stiinta nu a reusit sa gaseasca solutia tolereantei oamenilor intre ei, educatia ne invata cum sa mascam ura  sa intelegem pe ceilalti dar nu si cum sa-i iertam,credinta ne invata sa ne iubim. Dar cati mai sunt credinciosi practicanti? Totusi avem inca o data sansa sa scapam Romania de cei care nu o iubesc, cei care  se iubesc pe ei necontand carei natiuni apartin sau in slujba care natiuni sunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu