vineri, 13 aprilie 2012

Vedeta Circului Romanesc Iluzionistul Basescu si asistentii sai : Boc , Ungureanu

Mi-am controlat astazi blogul.., imi era teama sa nu ma repet, dar despre circul romanesc nu am mai scris.
Romania a devenit un circ. Oriunde privesti vezi circul : din politica, din media, din administratiile locale,  din justitie, de la Curtea Constituonala,  din Parlament ; dar nimic nu poate egala circul Guvernamental .
Acolo si la Cotroceni tot ce intra in jobenul Iluzinistului dispare. Taxa forfetara a facut sa dispara un milion patrusute de mii de locuri de munca si peste patrusute de mii de societati comerciale - adica tot atati contribuabili. A urmat legile( unice )de pensii si salarizare,, care a facut sa cresca incadrarea dar sa dispara cel putin jumatate din veniturile bugetarilor si un procent important din veniturile pensionarilor.
A urmat cresterea TVA care a mai facut sa dispara ceva activitati economice cu efectele cunoscute. Apoi s-au marit accizele si a mai facut posibila disparitia unei alte parti a economiei. Consecinta acestora...toate, nevoia unei noi viziuni in Educatie- care a facut sa dispara ceva scoli. In sanatate -a diparut ceva spitale, dar si cateva mii de doctori.
A aparut apoi iluzionistul Igas si au disparut politistii incomozi ; iluzonistii primari care impreuna cu doamna Udrea au facut sa dispara cele 20 miliarde de euro(cat am imprumutat de la FMI). Acum iluzinistul Ungureanu repeta numerele cu disparitia cuprului, aurului, gazelor de sist dar si a procentelor din COMPANIILE DE TRANSPORT si ENERGIE. Metodologia este deja scrisa in acordul cu FMI trebuie doar respectata.
Dar era sa fac o mare nedreptate primul iluzionist a tarii a invatat meserie facand singur sa dispara flota si creditul de la Banca Agricola pe care-l luase pentru faimoasa fabrica de inghetata, apoi a mai jonglat cu ceva case si terenuri.
Recunosc si Guvernul Vacaroiu a reusit un fel de iluzionism facand sa dispara economia de stat in cupoane la cele cinci fonduri, care si ele au disparut in timp(vorbec de fondurile care trebuiau sa creeze profit prin gestionarea actiunilor depuse de cetateni), romanii  ramanand doar cu iluzia ca si-au primit partea din economia care le apartinu-se. Pentru ca regimul comunista a facut sa dispara adevarati proprietari.Revenirea regimului democratic a adus iluzia unei parti de restitutii a ce se mai putea proba.
Dar sa faci sa dispara ceva care este deja disparut, asa performanta nu am mai vazut sau auzit. Sa dispara 85% din valoarea despagubirilor la care legea il indreptateste pe cetatean ?Adica pe nefericitul care nu a apucat sa dea spaga ca sa-i vina randul sa-si ia inapoi ce i-a luat statul roman..celui care nu a avut fericirea sa fie om al puterii sau fostului sistem  comunisto-securist, care asteapta de mai bine de douazeci de ani ca-i va veni si lui randul sa se bucure de munca inaintasilor lui...Sa-i furi speranta, chiar daca era o iluzie, dupa ani de umilinte la arhiva care nu dorea sa-ti gaseasca actele, la ghiseele la care terebuia sa depui dosarele, in tribunale pentru a-ti recunoaste dreptul ;
acum sa vii si sa-i spui nu mai avem bani...
Laitmotivul : Romania nu-si permite sa respecte legea, nici cand este vorba de salariile profesorilor castigate in instanta nici cand este vorba de retrocedari, dar cei care ne spun sunt platiti cu mii de euro ca sa ne spuna aceasta.
Cred ca participantii la Congresul USL au mare dreptate este imperativ ca la caderea acestui regim sa existe un proces , Basescu trebuie judecat nu demis.
Constitutia Romaniei art. 69 (1)-Camera Deputatilor in sedinta comuna cu votul a cel putin doua treimi din numarul deputatilorsi senatorilor pot hotara punerea sub acuzare a Prsedintelui Romaniei pentru inalta tradare. Acelasi ar.t alin (3)-De la data punerii sub acuzare si pana le data demiterii Presedintele este suspendat de drept.
Recenta modificare in Legea Referendumului nu este o pavaza in aceasta situatie. Sigur in acest moment este tot o iluzie sa cred ca este posibil, dar localele vor transa. Daca USL-ul castiga oricand se poate intampla. Cred ca presedintele intuieste ca acesta va fi deznodamantul de aceea are nevoie de aliati externi.
Rautatea cu care comanda executarea resurselor nationale, nu este doar o forma de ura viscerala ci de fapt o manifestare a crizei de timp in care a intrat precum si  a pierderii autoritatii  pe care o avea in partidul sau si-n coalitia de guvernare. Lovitura lui Frunzaverde precum si degringolada  puterii, inainte de alegeri, ii da frisoane.
Depinde de noi toti daca intelegem sau nu ca miza localelor este de fapt lovitura de gratie data regimului Basescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu