marți, 10 aprilie 2012

REFLEXIA UNUI CIUMPALAC

Zilele trecute cand presedintele nostru ne spunea ca se simte umilit, cum nu a fost niciodata in viata, ma interebam: cine-l umileste? Il umililesc  partidele din arcul guvernamental:UDMR –ul - pentru care  singurul scop de a ramane la guvernare este obtinerea prin santaj a ceea ce nu ar putea obtine in conditii normale niciodata, sau UNPRU-ul care practica un alt mod de santaj, bani pentru racolarea primarilor opozitiei?
Posibil sa fie umilit de atitudinea liderilor europeni, posibil sa fie umilit chiar de partidul lui iubit, chiar nu pot eu  sa stabilesc de unde vin umilintele presedintelui. Dar daca crede ca este umilit de cetatenii Romaniei se inseala. Romanii nu au fos umiliti niciodata in istoria lor de nimeni asa cum a facut-o  presedintele actual. Uitati-va  ce se intampla astazi …Dupa ce am vazut scene de groaza in care copiii unui primar PDL bateau in mod bestial pe opozantii lor in spatiul public si autoritatile se declarau neputincioase; cand alt copil de senatoare PDL  ameninta cu moartea pe prietena sa ; cand presedintele hotara ca foarte multe familii din Romania sa fie aruncate in strada pentru ca peste noapte si-au pierdut mai mult de jumatate a venitului si nu-si mai pot sustine ratele; cand doctorii si profesorii au fost invitati sa plece daca nu le convine - deoarece slugile pe care le-au mandatat prin vot si sunt platite din bani nostriii ca sa ne rezolve problemele au hotarat ca ei sunt in fapt stapani si fostii stapani (constitutional  stapan =suveran este poporul) sunt in fapt slugi -  dar slugile platite de noi (adica ii platim ca sa ne fure cu legea pe care-o fac, ca sa fie legalizat furtul, sa ne desconsidere si sa ne arunce  in dube daca protestam…etc)…
            Ne mirăm şi ne cutremurăm când dramele răbufnesc şi ne „deranjează” spaţiul public. Este o ipocrizie în atitudinea noastră, a tuturor! Uitaţi-vă în jur, în familie, la vecini, la prieteni… Puteţi spune că nu aveţi cel puţin un caz de violenţă domestică printre cei apropiaţi?  Puteti spune ca asupra lor nu a avut efecte derapajele (abuzurile actualei puteri). Nu cred ca au scapat de ele. Ati protestat impotriva vreunei nedreptati?. Aţi denunţat  violentele pe care le vedeti zilnic? Aţi atras atenţia asupra lor? Nu. Aţi luat-o ca pe-un fapt implini, ca pe un fapt divers. V-a  deranjat dar ati preferat sa taceti, sa fiti umiliti dar sa nu va expuneti, devenind complice cu  umilitul care se plange ca este umilit..
,,Violenţa domestică, sub toate formele ei – violenţă fizică, violenţă sexuală, violenţă psihologică şi violenţă economică – scoate la lumină realităţi, în care graniţa dintre normal şi patologic este foarte firavă.. De multe ori, toate aceste tipuri de violenţă coexistă într-o familie, in societatea romaneasca pentru că se angrenează una pe alta, ştrangulând practic victima într-un cerc vicios. Uneori se ajunge la crimă sau sinucidere: este doar vârful macabru al unui iceberg, ieşit dintr-o mare de violenţe psihologice, care, chiar şi atunci când nu lasă răni fizice vizibile, traumatizează victima, punând asupra ei un sechestru emoţional din care nu se mai poate elibera singură.”
Primul terorist generator de violenta este presedintele care traieste visceral prin generare de ura, de divizare a cetatenilor a categoriilor sociale invrajbindu-le .Este clar pentru toata lumea ca Emil Hosu  a defint corect  karma neamului; suntem condusi de,, un om care nu iubeste pe nimeni”
Tăcerea şi nepăsarea noastră fac ca   abuzurile de orice natura asupra semenilor nostrii, colegilor nostrii, prietenilor si apropiatior nostri dar mai ales asupra noastra sa se perpetueze si sa devina cutuma, sa devina un mod de convetuire fatidic.  Suntem complici la crima asta! Suntem complici la suferinţe
ORICE ATITUDINE PRODUCE EFECTE , CARE MAI DEVREME SAU MAI TARZIU NE VOR AFECTA. SUNTEM RESPONSABILI SI PENTRU CE FACEM DAR MAI ALES  PENTRU CEEA CE NU FACEM.
Pentru ca raul sa se manifeste.,,este suficient ca oamenii de bine sa nu faca nimic.
          Bunul Dumnezeu, Creatorul însuşi, este Lumina (cuvantul), Iubire şi Energie.
         O parte din această energie a Iubirii se află în inima noastră.
         Putem sa îi minţim pe ceilalţi, dar nu ne putem minţi pe noi înşine. Aceasta este conştiinţa
         Singura posibilitatea de a insela ceva este de a-ti insela propria constiinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu