vineri, 2 martie 2012

Spiritul Brailei a murit si fiii (risipitori) se lupta pentru a-si impartii mostenirea.

Am cunoscut in 1996 un grup de concetateni ce detineau pozitii cheie in administratia braileana si-n activitatile economice legate de ea ,care erau uniti prin spiritul lui Fanus Neagu si se numeau FIII BRAILEI .Evident nu erau o fundatie,dar aveau un deziderat comun Totul pentru Braila.Tradus in limbaj comun sa tinem de acelasI bat. Adica acolo unde interesele concetatenilor nostri o cereau, nu se aborda partinic si se cumulau toate eforturile pentru a se rezolva favorabil interesul cetatenilor.Era o onoare sa faci parte din acea grupare ,sau sa te accepte sa lucrezi cu ei.
Vorbesc de Braila un oras, prea curat cu panselute, prea linistit ,in care nu curgeau scandaluri zilnice de denigrare.Un oras in care cetateni isi vedeau linistiti de munca si distractia lor.Din acel grup au mai ramas in activitate cativa ii numeri pe degetele de la o mana.A murit si Fanus Neagu dumnezeu sa-l odihneasca si se pare ca o data cu el si Spiritul Brailei.Avem astazi o fundatie FIII BRAILEI ,sigur este o simpla coincidenta de nume, nu are nici-o legatura cu fiii brailei pe care i-am cunoscut si care mi-au facut onoarea de a lucra cu mine. Fiii Brailei de astazi au alte scopuri multe actiuni ale lor sunt caritabile de o culanta exorbitanta pentru vremurile pe care le traim. Uneori te intrebi cu invidie care este cheia succesului financiar a lor, economia fiind in cadere libera. Faptul ca mai exista oameni de bine dezinteresati care sa-si sacrifice castigurile pentru binele concetatenilor este mai mult decat laudabil.Tot atat de laudabil este si faptul ca au grija ca banul cetateanului sa fie bine gospodarit ,asa cum reiese din prezentarea fundatiei existenta pe net,citez.
,,Trăim vremuri grele, vremuri de criză în intreaga lume. În aceste vremuri, primarul Simionescu, seful său de partid Bunea Stancu și consilierii locali trăiesc în lumi paralele.
Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local, la propunerea primarului Simionescu din data de 30 ianuarie 2012, figurează un împrumut de 35 de milioane de lei, aproximativ 8 milioane de euro, acești bani fiind prevăzuți în mare parte ca finanțare pentru finalizarea lucrărilor pe Calea Dorobanților. Partea de cofinanțare a proiectului este prevăzută deja în bugetul Primăriei.
Ceea ce omite cu rea-credință să ne spună primarul este că acești bani sunt destinați, în realitate, pentru acoperirea penalizării de 25% primită de la instituțiile europene, penalizare cauzată de suspiciunile de fraudă în organizarea licitației și atribuirea lucrărilor către Tancrad SA, firma de casă a sa și a baronului Bunea Stancu, firmă ce câștigă toate contractele publice și a falimentat toți constructorii brăileni.
Este revoltătoare graba primarului, acum, pe final de mandat, să împrumute acești bani, atâta timp cât mai sunt doar 3-4 luni pâna la alegeri, iar imprumutul se întinde pe 8 ani. Mai ales că vom înapoia băncilor aproximativ 44 milioane lei, fiecare cetățean activ al Brăilei urmând să dea înapoi 638 de lei, prin majorări de taxe și impozite locale.
În loc să aștepte soluția din procesul cu instituțiile europene și să facă tot posibilul pentru a primi înapoi acești bani de la Uniunea Europeană, primarul iresponsabil preferă să amaneteze viitorul Brăilei și dezvoltarea orașului pe următorii 8 ani doar pentru a plăti cu maximă urgență acești bani către firmele de partid.
Peste remarca rautacioasa privind faptul ca Fiii Brailei sunt in marea lor majoritate pensionari ,tineretul fiind mai slab reprezentat asa cum reiese din sediile detinute sapte cluburi de pensionari,unul de tineret.
Ceea ce omite sa spuna reprezentanti fundatiei este ca finantarea pierduta de 25% din fondurile europene nu mai este recuperabila, indiferent de modul de solutionare a procesului intre Primaria Braila si Ministerul Dezvotari si Turismului. Incasarea finantarii de la UE este conditionata de mai multe criterii si unul din ele este respectarea termenului de punere in functiune.Daca lucrarea nu continua riscam sa pierdem si restul finantarii de 75% care a mai ramas in joc.Dureros fiind ca acel 638lei pe care cetateni braileni il pot achita in 8 ani pentru a avea B-dul Dorobanti, daca nu se ia imprumutul vor plati 638X4=2552 ,plus penalitatile constructorului.
Al doilea aspect implementatorul este Ministerul Dezvoltari...aceasta privind licitatia, al treilea aspect in perioada implementarii la Braila, PD-L -ul local era la decizie, deci daca exista o responsabilitate pe care justitia o va stabili ,ea apartine si doamnei Udrea si factorilor politici locali ai PD-L.
,,Trăim vremuri grele, vremuri de criză în intreaga lume,, se spune in inceputul postarii mai sus prezentate.
Oare le traiesc toti? O cunoscuta teorie economica afirma ca, in perioada de criza, numarul ilegalitatilor se amplifica.Acest lucru se aplica si in domeniul economiei. Intru-cat castigurile scad, impozitele si taxele devin tot mai apasatoare, iar de aici tendinta unor companii de a eluda anumite restrictii legislative.
Ca o consecinta a acestui fapt, creste si numarul controalelor efectuate de autoritatile fiscale si, implicit, numarul amenzilor aplicate pentru infractiunile comise.
Uimitor (sau nu!), acest fapt nu se intampla si in tara noastra.Ziarul Econtext   prezinta cum a evoluat numarul controalelor si al amenzilor aplicate de Protectia Consumatorului in ultimii cinci ani. Pentru ca numarul controalelor a scazut relativ usor in 2009, 2010, 2011, in timp ce valoarea amenzilor a scazut mai abrupt (de la 131.648.763 in primele noua luni din 2009 pana la 98.356.400 lei in primele noua luni din 2011). Un declin de peste 25%! ,o sa spune-ti este normal pentru ca si numarul societatilor a scazut ,dar ritmicitatea controalelor a scazut, de ce? Pentru ca au scazut numarul societatilor,pentru ca nu se mai produc nereguli ?Sau pentru ca sa inventat tara spaga (taxa).Este o intrebare.?
Dezmat pe banul public. in 2010 sau acordat drepturi salariale necuvenite ,spun FIII BRAILEI. Serios a lua spaga de la socitati este normal ,de a drepturile salariale angajatilor este un dezmat.Lasand la o parte faptul ca in ministere si-n deconcertate salariile sunt mai mari decat in zona administaratiei publice locale ,cu toate cele doua legi unice ale salarizari.Un exemplu de risipa a banului public este scolarizarea agentilor de politie care nu pot absolvi studiile pentru ca nu pot fi incadrati Cel putin asa declara ei.

,, Informez opinia publică si decidentii politici despre situația incertă a elevilor din Scolile de Agenti de Politie care, conform calendarului stabilit de către minister, ar fi trebuit să absolve cursurile acestor institutii de învătământ în luna iunie anul trecut însă din cauza situatiei economice si financiare generate de criza globală ni s-a comunicat (conform OUG 54/2011) faptul că vom fi încadrati în luna ianuarie 2012 în limita alocată cheltuielilor de personal din M.A.I.

În data de 07.12.2011 Parlamentul României a emis Legea 234 din 2011 privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 54 din 2011 pentru stabilirea unor măsuri privind încadrarea în limita alocată cheltuielilor de personal din M.A.I. pentru anul 2011, publicată în Monitorul Oficial 861 din 07.12.2011, prin care eram anuntati oficial despre faptul că NU vom fi încadrati nici la data de 3 ianuarie 2012 si nu ne vom mai prezenta în scoala de Agenti de Politie în vederea sustinerii examenelor planificate iar calendarul cu planificarea sustinerii examenelor urmând a fi stabilit prin ordin al ministrului dupa vacantarea numarului necesar de posturi fără a fi mentionată nicio dată concreta de absolvire a elevilor promotiei 2009-2011.
Conform stenogramelor publicate pe site-ul Parlamentului Romaniei se motiva că aceasta este o “masura exceptionala” neluându-se deloc în calcul soarta elevilor promotiei 2009-2011, banii cheltuiti de către statul român pentru pregatirea acestor absolvenți (aproximativ 7000 EURO de persoana) sau gradul de infractionalitate ridicată din societatea românească,,.

Ca sa nu discutam de exemplu de fondurile cheltuite pentru construirea salilor de sport in 2003 s-au cheltuit 177,7milione de lei noi,in 2004- 326,3 milone,in 2008-401,6 miloane lei,perioade de crestere economica,iar in 2009-523,3miloane lei an de alegeri prezidentiale si culmea in 2010 in criza declarata 398,3 molioane lei. Sau daca discutam despre pretul benzinei in acest moment cand pretul de cumparare este de 0,59euro/litru pret mondial,rafinarea costa 0,07 euro/litru cea mai ieftina in europa iar datorita accizelor si TVA de 49%,lapompa avem un pret de 1,2 eoro /litru foarte apropiat de cel european.

Oare traim la fel aceste vremuri ? Noi platim benzina la pret europen ,cu toate ca pretul de rafinare cel putin ,este mai mic de cel putin trei ori fata de cele europene.Suntem singura tara din europa care ne-am impus o austeritate fara precedent si fara motivatie economica micsorand cu 25% PIB -ul in raporturile catre FMI fata de realitate . O sa spuneti ca nu au nici-o legatura cu problemele locale .Ore braileni ,nu cumpara benzina nu platesc impozite la stat ,totul se leaga viata noastra este mai proasta cu cat risipa este mai mare si cu cat grupurile de interese ,,baieti destepti ,, ne jupoaie mai mult. Din acest motiv eu cred ca fiii brailei sunt cei care ne dau dreptul pentru care am muncit si nu cei care-l fura.
CRED CA ACESTI FII PRETINSI AI BRAILEI, SUNT FII CELOR CARE O DUC FOARTE BINE IN ROMANIA DE ASTAZI SI DORESC SA O DUCA LA FEL SI-N VIITOR. DAR NU SUNT FII BRAILEI CARE AVEAU TELUL TOTUL PENTRU BRAILA O FCEAU DISCRET DAR RESPONSABILI SI CU DRGOSTE PENTRU CONCETATENI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu