miercuri, 27 iunie 2012

Treziti-va din Mahmureala, data de un somn istoric.




,,De la inceputul lumii pamantul a fost brazdat,supus, stors de vlaga lui ;apele s-au transformat in nori apoi in ploaie sau roua ,s-au transformat , au luptat cu malurile ,au inecat oameni sau animale ,s-au facut lacrimi....S-au daramat zidurile facute de om ,resturile se mai gasesc pe ici ,pe colo ,sunt marturii ale acestor vanturari. Au disparut oameni generatii intregi topiti de focul interior .invinnsi de impotrivirea la repeziciunea vadului de apa. Dar ceea ce nu a ars, nu a putrezit, nu s-a inmuiat  si nici nu a cazut in uitare a fost Cuvantul. El a ramas ca acea caramida cu care se reia mereu constructia unui zid care se inalta mereu in alta parte ,in functie de necesitate, ,orientat dupa cum trebuie sa opreasca vitregia vantului sau a vremurilor.
De asta zic,toti cei care au trait experiente  limita, care au vazut viata si moartea amarnic  luptandu-se pe trupul si sufletul omului ,trebuie sa depuna marturie.Si desi  <<ce este a mai fost>>,cuvantul face legatura intre toate epocile. Omul se fereste de cosmaruri. Cui i-ar placea sa se lupte ca sa-si apere viata ,sufletul ,iubirea, intr-o noapte  cand inima se face plumb si sangele curge precum plumbul incalzit? Si atunci cand monstrii din vis sunt gata sa dea lovitura finala ,omul dechide o pleoapa si o singura dara de luimina ,doar una ,distruge tot esafodul raului.Care cosmar nu e de fapt ,decat un biet vis?”(Adrian Alui Gheorghe) .
Dar daca un vis ne sperie atat , va dati seama cat de greu de suportat pot fi cosmarurile  pe care le traieste omul in realitate ?
Sa traiesti cu gandul ca maine vine banca si te da afara din casa, pentru ca un vizonar(despot) a hotarat ca trebuie sa-ti taie leafa sau pensia, este un cosmar?
Cand esti pedepsit pentru o vinovatie reala ,te rogi pentru pacatele tale. Le gandesti , le evaluezi, regreti....Dar cand esti pedepsit pentru ca traiesti in Romania dezmatului  pe banul public , te rogi pentru pacatele tortionarilor tai ?
Uitati-va numai la ce se petrece acum : tineretul pleaca , se duc in lume,batranii mor ,femeile nu mai nasc, satele sunt din ce in ce mai goale, romanilor in general le plangi de mila , au ajuns mai rau decat cersetorii.Mai poti spune ca suntem o natie unita, un neam o natiune inchegata,cand marea parte a specialistilor nostri emigreaza ,iar cei ramasi dau cu subsemnatul la DNA .
Istoria se repeta . In anii 1950,, intelectualii “ isi faceau  mana  infierand cu manie ,,relicvele legionare”.Acum isi fac mana cultivandu-l pe Basescu si infierand bugetarul gras,profesorul puturos, medicul corupt si cultivand ,,elita”(baietii destepti din guverne sau energie,drumuri etc) de partid.Securistii si rudele lor mancau paine alba dezvaluind ,,actiuni legionare”. Acum slugile din structurile statului ,executa ordinele in numele exercitarii autoritatii legii ,fara sa gandeasca daca este sau nu legal ce fac.Separarea puterilor in stat si rolul Parlamentului ca putere legislativa a fost desfiintat. Dupa cele doua umilinte, piederea guvernari  si pierderea alegerilor locale, dar mai ales ca sa-si atenueze din impactul mediatic privind cele doua infrangeri de ultima ora pe care Presedintele le-a suferit, evenimentul incarcerarii lui Adrian Nastase le-a oferit un prilej de  a demonstra ca mai detin inca puterea discretionar in Romania.Detin puterea cea mai periculoasa puterea judecatoreasca.Mama coruptiei din Romania este puterea judecatoreasaca .S-a ajuns , din nefericire ,la o descompunere inceata a neamului nostru,care va avea o consecinta extrem de grava peste 40-50 de ani cand s-ar putea sa ne pierdem definitiv valorile .Presedintii USL –ului , au promis ca nu vor politiza administratia publica ,asta nu inseamna sa nu-o depolitizeze de oamenii care gandesc ca Traian Basescu .Toti cei numiti de PDL , au profilul lui Basescu.Nu putem fi uniti cu ei.Nu suntem neuniti dupa apartenenta la provinciile istorice Suntem neuniti pentru ca mai bine de 60 de ani ,fiecare a trait istoria lui, fiecare a evadat in felul sau din minciuna oficiala.Noi nu am destructurat comunismul ca sa vedem ce mecanism interior l-a tinut in viata.Nu am clarificat Revolutia din 1989 (ce a fost o reglare de conturi-lovitura de stat ,sau revolutie), nu vrem nici acum sa limpezim lucrurile ? Democratia (puterea poporului) a vorbit: Jos basistii .Ramane sa-l ascultam si sa-i dam ce cere. Putem ierta , putem sa nu ne razbunam ,dar nu putem sterge cu buretele.
Fiecare sa se intoarca acolo de unde a venit.In fruntea tarii si-n structurile statului, trebuie sa revina cei care inainte de toate sunt crestini ,sa stie sa apere valorile natiei, sa iubeasca oameni, pentru ca sunt slujbasiilor.
,,Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a actiona responsabil, iar oamenii rai vor gasi totdeauna modalitati de a le ocoli.” Platon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu