luni, 18 iunie 2012

Alegerile locale s-au terminat.Dar batalia pentru normalitate acum incepe.


Presa portocalie de astazi comenteaza in mod firesc ultimile evenimente din PDL,confundand in continuare,in mod voit, politica de dreapta cu oprimarea cetatenilor (sacrificarea nivelului de trai decent ).Au avut in ultimi ani bugete comparabile cu anii 2004-2008, au acumulat datorii cat toate guvernele anterioare la un loc.Vin acum sa planga soarta poporul roman ,pe care l-au furat,l-au mintit ,l-au umilit, pentru ca le-a luat jucaria,citez :
,,Adevarul este că zilele astea se joacă soarta dreptei politice. Jumătate din electorat se lasă furat de cântecele de sirenă ale stângii, prin duetul Ponta-Crin. Să le fie de bine. Ei nu văd ce se întâmplă în Grecia care a luat foc. La propriu şi la figurat. Mai are bani de pensii şi de salarii până în iulie. Atât. Le explodeaza in fata promisiunile desarte, cu care s-au mentinut atatia ani la putere.Cei care le-au dat grecilor 14 pensii si 14 salarii şi-au mutat conturile în bănci solide, elveţiene şi germane, îşi mută reşedinţele în destinaţii exotice, lăsând în urmă lacrimi, sinucideri şi durere,,.
Prima intrebare pe care mi-o pun, despre ce vorbim ?Despre promisiuni sau despre acordarea celor 14 pensii si 14 salarii date de guvernele grecesti.Cred ca discutia din Romania este despre reantregirea salariilor si stoparea diminuarii pensiilor, despre relansarea economiei, care citez;
,,Datorită tenacităţii şi cerbiciei lui Emil Boc au fost restabilite, cât de cât, echilibrele structurale, după catastrofala guvernare Tăriceanu. Şi au fost pornite reforme în educaţie, justiţie, relaţiile de munca, pensii,,
 Care echilibre ?Romania a reintrat in recesiune in primul trimestru al anului.Cat despre reformele pornite mai ales in justitie, munca si pensii ce sa mai vorbim. Dupa ,,catastrofala guvernare Tariceanu,,care a refuzat marirea pensiilor profesorilor cu 50% si-a avut constat crestere economica,caderea economica este graitoare, de fapt o descrie insasi autorul ,citez ;
,,Adică, austeritatea a fost bună pentru cetăţenii de rând, nu şi pentru „dulăi. Decolteuri, amante, n-am luat banii acasa, 170 milioane euro împărţiţi 80% la primari PDL, gondole, săli de sport şi patinoare. Liste lungi de demnitari ai PDL, DNA-bili sau trimişi în judecată, lipsa performanţei în atragerea de fonduri europene şi investitori. Blândeţea cu care Emil Boc şi-a tratat colegii, sperând ca Sorin Apostu să-şi „probeze” nevinovăţia,,.Una peste alta s-a dublat datoria externa a statului in suma de 3o miliarde de Euro datorita tenacitati si cerbiciei(prostiei)lui Emil Boc.
Campaniile electorale genereaza de regula mai multi invinsi decat invingatori, deci in mod automat creaza frustati. Frustarea PDL-ului vine din faptul ca-l asteapta PNT-CD –ul in cimitirul partidelor ,care si-au incheiat prestatia pe scena politicii romanesti.Deacord cu autorul acum incepe sa se structureze doi poli politici pe scena  romaneasca, unul centru-dreapta si altul centru-stanga.Primul in jurul PNL si al doilea in jurul PSD.Cine se va regasi in ele vom vedea.Dar sa nu uitam ca liberalismul inseamna (toleranta,consideratie fata de opinia adversarului,eleganta in dialog).Am colegii care se pare ca au uitat, inainte de votarea motiuni de cenzura cautau sa-i convinga pe colegii de la PDL  sa ni-se alature (considerand morala venirea lor),acum este imorala.Despre PNL eu am invatat ca este o biserica, in care intra cine doreste,ramane cine poate dar in altar intra preoti.Altfel spus a ierta este omeneste,a nu te razbuna este crestineste,a uita este o greseala.Nu trebuie sa uitam ce au facut cei care vin,dar trebuie sa le oferim sansa sa demonstreze ca au inteles unde au gresit.Pentru ca scopul este de a avea in romania cetateni buni platitori de taxe si impozite.Daca sunt toti buni platitori ,pe fiecare dintre noi ne costa mai putin acestea. Utilitatile,serviciile au acelas cost pentru comunitate ,depinde \de cati il suporta.Daca mancam painea pe rand ,acestea vor fi in continuare scumpe pentru toti si pentru cei satuli si mai ales pentru cei flamanzi.Problema este de-a dospi mai multa paine , pe care sa-o impartim dupa merite(munca), nu sa ne furam painea unul altuia dupa cum ne succedam la putere.Pentru ca painea noastra este cat produce economia, daca taxele.impozitele,serviciile,utilitatile costa mai putin,cererea pentru economie va fi mai mare, locurile de munca se vor inmultii,platitorii fiind mai multi, supotabilitatea este mai usoara.
,,Sunt momente ale politicii în care este nevoie de geniu, de viziune, de renunţări dureroase. Pentru a salva ce mai este de salvat,,.
Este singurul adevar pe care l-am regasit in acest articol, de care avem nevoie acum ,portocalii(ca concept politic) trebuie schimbati si trimisi la lada de gunoi a istoriei in frunte cu ideologul lor sef Traian Basescu. Dar trebuie inlocuiti cu oameni cu viziune.Cei care au inteles unde au gresit trebuie sa li-se ofere o a doua sansa sa-si castige o existenta onorabila.Atfel vom avea in continuare doua romanii ,una a celor buni si alta a celor rai.Cine credeti ca vor fi castigatorii ?Sau cine va pierde daca nu se intampla ? Toti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu