miercuri, 28 septembrie 2011

Protest

Ieri a trecut
Maine este un mister
Astazi este un dar de la englezul present
Clipa pe care o traim este amintirea zilei de ieri si
Visul zilei de mainei
Daca ne unim il putem realiza
 Politicul, trebuie umanizat.
 Confundarea raspunderi cu libertatea  de a decide, a adus omenirea in pragul catastrofei,          
Bogdan Chiriac ,opina intro emisiune tv, ca nu mai exista solutii colective pentru nevoile si trebuintele comune, care motivau pana daunezi , imperativitatea  functionarii institutiilor prin care se exercita legea( statul).
Anarhia si teroarea, pun incet incet stapanire pe Romania. aproape  pe nesimtite.
          
            Acolo unde adevarul nu este liber ,libertatea nu este adevarata.

 ,Opinia  analistului ,ca nu mai exista in Romania solutii colective  pentru treburile si nevoile cetatenilor, altfel spus ca institutiile statului nu mai servesc cetateanul ,ele servesc PUTEREA  pentru a exfolia pe toti cei care indraznesc sa nu le fie adepti inregimentati , ATENTIE!, reformand  totul  pentru ,,binelelor.
Romania este primul experiment in Europa al planului privind noua ordine mondiala care nu poate fi acceptata decat de popoare aflate sub presiunea terori .
Un popor ingenunchiat , fara repere,  fara constiinta , fara speranta este usor de manevrat si de adus in robie.

     Ce ne insufla zi de zi guvernanti , ca nu mai exista speranta de a avea un trai decent .
                       Ideia, fara forta este o utopie .
                       Forta, fara ideie este o barbarie.
Ce se vede ,este ca romani nu au forta de a se opune ,iar guvernanti au barbaria de a profita.
Vorbeam despre speranta , adica cea mai sau cel mai infidel amant sau amanta a omului , caci cu toate ca te dezamageste zilnic, traiesti cu ea o viata intreaga.
Dar pentru ca am invata sa fiu atent la gandurile mele, pentru ca ele  devin vorbe si vorbele  devin fapte, faptele obiceiuri, obiceiurile ,caracter, si caracterul propria mea soarta.

Nu pot sa nu remarc ,ca soarta pe care  ne-o deseneaza actualul guvern, este in numele binelui pe care-l hotarasca pentru noi si daca nu-ti place ce primesti inapoi, gandeste- te  bine ce dai  . Ce pot eu sa dau un simplu cetatean ?
Pot inca sa gandesc , pot sa ma exprim ,pot sa invat .
POT  sa ma rog lui DUMNEZEU  sa-mi dea puterea sa accept  ceea ce nu pot schimba (o presa aservita, institutile obidiente….etc).Curajul sa schimb ce pot schimba  (macar sa arat  cum suntem manipulati) si intelepciunea de a face diferenta intre ele (toate reformele au la baza  exemple de disfuncti, bine percepute de cetateni  in mentalul lor , in care toti ne regasim intr-o oarecare masura, dar  a schimba regula cu una mai proasta ,pentru ca cea existenta nu se respecta,  pentru a ne fi mai bine este o utopie vecina cu prostia.
Democratia nu se poate apara ,poate fi inteleasa sau poate deveni o arma periculoasa in mana celui care nu o intelege.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu