vineri, 26 aprilie 2013

Omenirea ar trebui sa invete sa convietuiasca



Albert Einstein spunea de cate ori avea ocazia ca ,, isi aminteste de o suta de ori in fiecare zi ca viata lui exterioara si cea launtrica  depinde de munca altor oameni ,deopotriva aflati in viata sau decedati  si ca trebuie sa faca efortul de a darui la fel de mult cat a primit si continua sa primesca.”
,, In dictatura ,cineva te foloseste cum vrea .In democratie ,ai dreptul sa-l alegi pe cel care o sa te foloseasca . “

 Dar exista oare o posibilitate de a ne folosi noi pe noi?

Este oare adevarat ca putem avea tot ce ne dorim ? Ca secretul implinirii tuturor viselor noastre este dependent de emotiile pe care le avem? Unii  sustin ca da. Daca inveti sa descoperi realitatea (sa o vezi cu alti ochi) ,sa te bucuri de ceea ce primesti fiind recunoscator ca primesti acel putin in comparatie cu ce-ti doresti.
Dar  sa intelegi ca , si pentru acel putin pentru ca tu sa-l poti  avea sub o forma sau alta , altcineva a muncit ca tu sa-l poti primi sau dobandi , daca stii sa te bucuri pentru ca esti sanatos, ca existi , ca poti umbla, ca poti vedea , poti gandi  etc si sa fii recunoscator prin a spune multumesc-ul zilnic pentru toate acestea si pentru natura care permite sa te hranesti si sa-ti stingi setea.

Daca reusesti sa fii recunoscator si sa emiti vibratii pozitive  poti dobandi ce iti doresti. Vibratiile  similare se atrag intodeauna si astfel tu vei atrage in viata ta toate conjuncturile necesare pentru a-ti rezolva problemele.
 Unii oameni cred ca sunt predispusi unei vieti de  lupta continua ,viata este intr-adevar o lupta ,dar adevarata lupta se da  in interiorul tau.
Este lupta ta cu deciziile pe care le iei ,cu atitudinile pe care le manifesti.
Viata este o calatorie care depinde de soarta sau de destin ,cum vreti sa-i spunem.
Daca vrem sa nuantam,  putem spune ca Soarta este consecinta atasamantului de ranile sufletesti , in timp ce Destinul este apanajul celor care se ridica mai presus de judecati ,de provocarile vietii si care folosesc aceasta oportunitate de a merge mai departe si a castiga potentialul cel mai inalt .
 Desigur vorbesc de oamenii de buna credinta si nu de smecheri.Concret ,oricat de vitrege sunt timpurile,  daca stii sa interactionezi cu tine si ceilalti poti sa-ti influentezi Destinul si sa-ti modifici Soarta.
Toleranta ca exemplu nu inseamna decat sa te autoevaluezi in raport cu ceilalti si nu pe ei in raport cu tine. Altfel spus ,,  A fi constient  ca esti ignorat ,este un mare pas spre educatie,, (Benjamin Disperli).

 Recunostinta poate da nastere la miracole , pentru ca imbunatateste fluxul natural al vitalitatii si te obliga sa intelegi ca nimic din ceea ce primesti nu este un drept al tau pe care cu nonsalanta il poti lua , este un dar pentru ca cineva a investit munca sau sentimente sau bani  pentru ca tu sa ai ce lua . Daca vei reusi sa stabilesti un respect si-o recunostinta pentru tot ce ti-se ofera ,incepand de la hrana pana la confortul tau ,al locuintei tale si sa intelegi ca facturile sau preturile pe care le platesti inseamna recunostinta ta pentru munca lor  si ca , la randul tau,  primesti si tu recunostinta  lor prin veniturile pe care le castigi - `stabilesti o relatie de alta natura decat cea comerciala .Stabilesti acea dependenta pe care o avem unii fata de altii pentru a ne satisface nevoile existentei.

Viata noastra din punct de vedere al nivelului de trai in intelesul strict al cuvintelor  este  aceiasi dar  va avea un efect pozitiv asupra ta, perceptia ta va fi alta  , nu vei mai regreta cand platesti factura sau pretul cumparaturilor tale si starea ta nu mai este cea de nemultumire. Legea atractiei opereaza ca si magnetii care atrag polul opus ,dar creierul  uman prin ganduri atrage ceea ce produce .Legea atractiei universale opereaza inclusiv asupra gandurilor si sentimentelor tale care reprezinta ,in egala masura , manifestarile energetice . Exemplu-  daca platind factura atitudinea ta este ca daca ai platit ai cumparat si ti se cuvine tot ce poti sa  cumperi si  nu ai de ce sa-i multumesti celui care a facut  posibil ca  tu  sa cumperi .Aceeasi nonsalanta va exista pentru ceea ce tu produci - cel care va beneficia va avea acelasi sentiment .

Nimic spectaculos ,totul pare normal in acest tip de tranzactie .Dar  ai atras catre tine ceea ce gandesti si vei simti sentimentul de tristete pentru ca viata este scumpa si salariul tau mic.Daca vei fi recunoscator celor care au facut posibila aceasta ,,tranzactie” sentimentul se schimba , linistea sufleteasca va inlocui starea de tristete si nemultumire si iti vei calma inima si limpezi creierul ,vei judeca altfel lucrurile.Vreau sa intelegi ca tot ce traiesti este o alegere a ta , poti sa te lasi impresionat de ceea ce te inconjoara (ura,teama, deprecierea vietii care va urma).Sau poti sa inveti  ca ceea ce se intampla ,se intampla ,cu sau fara voia ta .Ce se intampla fara ca tu sa accepti ca trebuie sa  se intample te influenteaza covarsitor negativ , daca intelegi ca ceea ce se intampla se intampla tuturor si judeci in aceasta perspective-  poti sa fii recunoscator si poti sa suporti mai usor  conditiile de trai.

Nu vei fi mai bogat  si nu o vei duce mai bine dar vei fi  mai putin nefericit.,, Omul culege ce seamana .”,,Cine seamana vant ,culege furtuna “.,, Omul primeste ceea ce daruieste” sunt doar cateva proverbe care  ma confirma. Daca plecam de la credinta crestina si pentru ca suntem in postul Pastelui si intelegem ce se spune in rugaciunea Tatal nostru – ,,ne iarta gresalele noastre , precum iertam si noi gresitilor nostri .” si nu altfel . Sau daca tinem postul intr-un inteles ingust, crezand ca a nu manca carne si cele asemenea ,ar fi tocmai ca si cum se cheama ca ai postit , este gresit.
Parintele Arsene Boca a spus ,,Nu mananci carne de porc , dar mananci  carne de om- clevetind , osandind cu vorba si ucigand cu gandul.”Sigur nu exista nimic perfect in afara de Creator ,oamenii nu sunt perfecti ,universul nu este perfect , natura nu este perfecta . Omul este o creatie a lui Dumnezeu  ,fiind o creatie  nu poate fi perfecta , noi suntem creatia strabunilor , bunilor si parintilor nostri de la Adam si Eva incoace  ei fiind izgoniti din rai pentru ca nu au fost perfecti.
,,Cand te ridici prietenii afla cine esti .Cand cazi tu afli cine iti sunt prietenii (de regula cei pe care nu i-ai ajutat ),fiindca cei care te iubeau cand ii ajutai te- au uitat imediat dupa ce au obtinut ce au dorit.” Dar armonia intre tine sinele tau, Dumnezeu , natura si semenii  depinde de tine , pentru  ca miracolele nu incalca legile naturii , noi credem ca  putem sa le incalcam .Magia vietii ,chiar este reala ,sau tot atat de reala ca si tine.Viata poate fi infinit mai fabuloasa decat ti-o imaginezi sau asa cum ti-o imaginai cand erai copil , cand totul era posibil ,ea iti poate taia respiratia si te poate umple de inspiratie sau entuziasm, daca stii cum sa procedezi pentru a readuce magia copilariei in viata ta. Vei intelege ca tot ce traiesti este o alegere a ta , poti sa te lasi impresionat de ceea ce se intampla cu sau fara voia ta , poti fugi in copilarie daca este necesar ,sau in trecut daca trebuie ca sa-ti gasesti reperele si sa nu te lasi covarsit de prezentul  hidos.

,,Pentru ca adevaratii vindecatori ai oricarei boli sunt fortele naturale din interiorul tau” a spus-o Hipocrat ,parintele medicinii. In mod paradoxal cei mai multi dintre oamenii moderni ignora aceste cai ,caci cine practica aceasta magie zilnic si crede in puterea ei cunosc un  succesul inimaginabil de dobandit, pentru ceilalti.
Sigur provocarile nu vor dispare ,dar vor fi depasite cu succes.Pentru ca nu poti sa schimbi vremurile in care traiesti ,nu poti sa schimbi evenimentele ,dar poti sa le intelegi altfel si sa-ti vezi si parerea buna ,pentru care trebuie sa fii recunoscator .Depasesti astfel stresul si nu te incarci cu ura , pentru ca ura atrage ura.
Daca intelegi faptul ca tu insusi esti o investitie de sentimente ,bani a celor care te-au crescut , educat ,format si esti un produs social ,facut cu chinuri ,sacrificii, pentru care trebuie sa fii recunoscator pentru ceea ce esti astazi si ca sanatatea ta este darul lor care te mentine in viata , pentru ca daca nu ai vedea ,nu ai auzi, nu ai avea bratele care sunt uneltele tale cu care lucrezi , picioarele cu care se te deplasezi nu ai putea sa-ti castigi existenta , sa-ti satisfaci nevoile.Asta nu  inseamana ca nu pot fi folosite si gresit ,pentru ca ,, un zvon intra intr-o ureche si iese prin mai multe guri” si ce doare astazi  va durea mai mult maine daca nu schimbi ceva.

Pentru ca ,,mintea este cauza tuturor bolilor in timp ce inima este sursa oricarei vindecari.”Osho .Poti inchide ochii in fata celor pe care nu vrei sa le vezi ,dar nu iti poti inchide inima in fata sentimentelor pe care vrei sa nu le simti.
Nu uita ca tu valorezi mai mult decat spune lumea si ca cuvintele sunt scumpe si nu trebuie sa le irosesti pe oameni ieftini. Dar nu uita in acelasi timp ca,, un om nu are dreptul sa-l priveasca pe altul de sus decat atunci cand se apleaca pentru a-l ajuta sa se ridice”Gabriel Garcia Marquez .Greselile nu se iarta - se recunosc ,tristetile se plang ,iubirea nu se striga se demonstreaza. Orice ai dori nu trebuie sa dai inapoi,  viata este prea scurta si cuvintele ,timpul si oportunitatile nu se mai intorc niciodata . Oameni traiesc intre oameni si ceea  ce le oferi tu vei primi de la ei.
Legea lui Newton spune prin atractia universala ca ceea ce primesti este egal cu ceea ce oferi.
Eu v-am daruit aceste ganduri  si voi primi ca atare, restul depinde de voi.

Un comentariu: