vineri, 14 decembrie 2012

Mai usor domnilor guvernanti ,nu ne socati pentru ca trezirile bruste provoaca dureri de cap



Trecerea de la un discurs despre reconstruirea Romaniei , despre ticalosia portocalie care a scazut nivelul de trai si a distrus  socio –economic Romania , de la antinationalismul impus de UE si mai ales de la sprijinirea acestora la referendum de catre  concetatenii maghiari la solicitarea UDMR-ului , la primele declaratii si masuri guvernamentale , total contrare angajamentelor avute de-a lungul timpului, inclusiv in campania electorala , ma lasa cel putin confuz .
Sunt socante si nu o spun doar eu ,o spune si societatea civila si sindicatele .  ,,Ideea este următoarea, USL-ul nu a câștigat singur. A câștigat USL și strada și strada s-a ridicat pentru USL. Așa cum a făcut-o atunci, o poate face oricând si pentru alcineva. a declarat Dogaru
 Înseamnă că actualul guvern îşi asumă mari riscuri pentru următorul Guvern.
Pentru că adăugăm cheltuielile de sărbători, adăugăm creşterea nesimțită a preţurilor care are loc zilnic şi adăugăm în ianuarie începutul plăţii la consum şi cuantumul de iarnă al energiei electrice şi al gazului. analizez din punctul de vedere al străzii şi al omului obisnuit va avea efect negativ  . Ori, în condiţiile în care reparaţiile promise n-au avut loc , nu văd ce ar mai  putea face avand in vedrere propunerea bugetului pe anul 2013.Ma  întrebăm cum vorface faţă în ianuarie- februarie romani cheltuililor si ierni,
Este adevarat ca urmeaza un an foarte greu ,recunosc aceasta inclusiv adversarii. Si ca increderea cetatenilo  o ai cel putin un an dupa alegeri , dar nu si cu Traian Basescu la Cotroceni si cu o presa ostila a acestuia.
Ca ,,nu este indicat sa destanui nici macar prietenilor tai toate secretele tale ,pentru ca se poate ca intr-o zi ei sa-ti devina dusmani . Dar tot atat de adevarat este ca nu trebuie sa le faci tot raul pe care il poti face dusmanilor tai , pentru ca intr-o zi pot sa-ti devina prieteni.”(Saadi), asta poate justifica vointa de a coopta UDMR-ul la guvernare , daca tinem cont de toate posibilile situatii care pot fi speculate de Traian Basescu .Chiar daca ar fi vorba de ai subtia armele folosite la referendum.
Dar sa lasi perplex proprii sustinatori cand,, un buletin de vot este mai puternic decat un glonte”.Mai ales ca sensibilitatea cetatenilor la astfel de masuri este inca vie si produce lacrimi si nu orice fel de lacrimi .Sunt lacrimi asa de grele si de fierbinti , incat ochii  nu le pot plange si ele zac in inima ,arzand-o .
.A lua masuri de austeritate stiind ca acest cuvant este foarte iubit de acest popor care nu-si mai revine din suferinte , fara a veni cu un buget si cu un pachet de masuri de repornire economica , pentru ca inghetarea salariilor si blocarea posturilor vacante ,taierea tichetelor de masa atat cat mai exista ele ,asumarea de catre guvern a posibilitatii de  marire a fiscalitatii locale (impozite si taxe), majorarea accizelor la carburanti etc.., toate duc la o legitima intrebare ,unde este schimbarea?
          Cred ca este necesar sa ne recapatam increderea UE , pentru a putea absorbi acele fonduri fara de care suntem in situatia ca la finele anului statul sa clacheze , dar nu uitati ,mainile care ajuta sunt mai sfinte decat gurile care se roaga. In viata este obligatoriu sa speri la mai bine , dar nu este intelept sa nu fii pregatit pentru ce este mai rau  si este necesar sa nu astepti de la nimeni nimic. Credeam ca am invatat lectia aceasta dupa referendum, cand s-au sistat platile de catre UE pentru toate investiile si nu numai pentru cele cu probleme.
         Nu pot da sfaturi eu , pentru ca guvernantii  cunoasc   situatia reala. Credinta mea este cea a unui observator , care nu poate sa nu remarce ca doamna Udrea acrediteaza ideea ca se poate dizolva noul parlament chiar si inainte de a-si prelua bine mandatul. Sigur  doamna face o confuzie voita intre caderea a doua guverne la validarea in parlament in timp de 60 de zile ,cu refuzul presedintelui de a nominaliza un premier altul decat cel propus de USL , Dar daca se gasesc doi reciclati ( cu dosar penal) ,care sa accepte mandatul de premier desemnat?
             Chiar si judecatorul Predescu a spus ca redistribuirile sunt neconstitutionale
Singurul aliat al nostru indubitabil demonstrat prin vot este cetateanul. Nimeni nu pleaca din lumea asta fara sa plateasca pacatele .Unii platesc pacatele altora , altii insa platesc bunatatea lor.
,,M-a uitat Dumnezeu gandindu-ma ,pana cand gandul mi-a devenit trup.
Stau ca si cum cineva ar trebui sa-si aduca aminte de mine si-ntre timp ,ros de ninsoare , ploaie si vant , mi se stinge lumina-n orice.”(Nichita Stanescu)
           Oare , i-ati uitat pe profesori, medici ,pe cei din administratia publica locala cu salarii mizere , pe someri etc?
Regele Mihai a spus ;,,Daca esti parte din tara ta , trebuie sa te pui in slujba tarii.,” asa cum tara ti-o cere ,adaug eu .
Cum ne-a cerut tara sa guvernatm in  campania electorala ,?
           Imi aduc aminte un banc.
Un parlamentar  ales la primul sau mandat in drum spre parlament are un accident de masina si moare. Ajuns in fata  lui Sf. Petru acesta ii spune ;nu stiu unde sa te trimit , pentru ca nu ai apucat sa faci rau .Uite cum procedam , te duci o zi in iad si o zi in rai si-ti alegi tu dupa aceea unde doresti .Prima zi o petrece in iad ,unde totul era o bogatie opulenta, toti colegii lui erau acolo si petreceau ,femei frumoase ,masini luxoase etc.A doua zi se duce in rai ,liniste , o muzica placuta in surdina , un norisor alb pe care sa te odihnesti etc .Omul alege iadul si-l trimite Sf .Petru acolo . Dezamagire totala :oamenii umblau in zdrente , fierbeau sobolani in cazanele cu smoala , erau slabi numai piele si os .Disperat., isi cauta prietenii si- i gaseste si pe ei in mizerie .Intrebandu-i ce s-a intamplat , acestia ii raspund :ieri s-a terminat campania electorala.
,    Iertati-mi indrazneala ,dar intreb: ieri s-a terminat campania electorala , avem presedinte si nu stim noi?
        Un alt banc spune ca un parlamentar iesit proaspat din puscarie cauta un loc de munca.
Si-n cautarile sale ajunge la o ferma . Discutand  cu fermierul acesta ii spune: nu am nevoie de lucratori ,dar pentru ca te vad amarat , o sa-ti dau ceva de munca. Uite  hambarul acesta este plin cu dejectii  si vreau sa le imprastii pe camp .Zis si facut. Se apuca parlamentarul de munca si nu-l apuca seara ca termina treaba. Fermierul uimit de harnicia lui ii spune: uite maine am un hambar de porumb care trebuie triat . Adoua zi spre seara se duce fermierul sa vada ce treaba a facut parlamentarul si-l gaseste in varful gramezi de porumb . Uimit il intreaba ce s-a intamplat .Iar acesta ii raspunde : pai,  la imprastiat dejectii sunt specialist , la sortat porumb nu ma pricep si nu stiu de unde sa incep.
       Sper ca noii parlamenarii sa se priceapa si la trirea treburilor si nevoilor acestui popor ca sa nu li se stinga lumina in oricine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu