miercuri, 12 decembrie 2012

Felicit pe Romani



,,Felicit pe romani ,au facut ceva bun pentru ca tara lor sa mearga mai departe “(Regele Mihai)
Asta a spus Regele Mihai dupa comunicarea rezultatelor alegerilor parlamentare din 9. Decembrie .
Acum lumea este plina de oameni cu zambetul pe buze ,dar care au venin in inima- unii din ei pot fi si viitorii parlamentari UDMR - au in schimb abilitate de a –si controla modul de comunicare.
Esential este ca dupa aceste alegeri sa retinem cateva aspecte importante pentru viitorul acestei tari.Poporul Roman nu se lasa umilt si nu admite sa i se incalce demnitatea nationala, este si va ramane un popor unit in aspiratii si interese comune , pentru care intelege sa suporte sacrificii , uneori si sacrificiul vietii lor ,dar nu vor tolera ipocrizia , minciuna si hotia in numele unor false idealuri comune , intr-un cuvat nu-i pot tolera pe ticalosi.
Cine nu demonstreaza ca simte ceea ce spune risca sa piarda ceea ce iubeste.
A iubi nu inseamna sa enunti solutii ipocrite ,pentru a te putea inbogati tu in numele salvarii natiuni.
A iubi inseamna sa-i ramai aproape seamanului tau ,atunci cand nimeni nu o face , sa-l intelegi atunci cand nimeni nu vrea sa-l inteleaga , sa ai incredere in el atunci cand nici macar el nu mai are incredere in sine insusi.
Votul romanilor a fost impotriva minciunilor,a hotilor , a regimului Basescu intr-un cuvant si inca o data s-a confirmat ca ,,cine seamana vant culege furtuna”.
Acum noua putere parlamentara are tot ce a visat sa aiba :o majoritate de doua treimi si o opozitie ilegitima din punct de vedere democratic si as spune chiar neconstitutionala , pentru ca in spiritul constitutiei art 62 alin 3 norma de reprezentare parlamentara ce se stabileste prin legea electorala ,trebuie sa fie raportata la populatie si nu la o reprezentare a unei minoritati de votanti. Cum poti sustine ca o minoritate dintr-un colegiu , el insusi fiind o minoritate a populatiei ,chiar a unui judet ,ca sa nu mai vorbim de o natiune , 20% din cei care au votat, nu dintre cei care au drept de vot, reprezinta vointa legitima a populatiei , mai ales acolo unde un competitor inchide toate colegiile cu peste 60%.?
Aceasta este o proba de neconstitutionalitate impusa de insasi Curtea Constitutionala deoare ce colegiile sunt o repartizare a unei reprezentativitati a populatiei in numarul de mandate fixate .
Daca acorzi mandate in plus incalci norma de reprezentare .Ideea ca nu este o noutate ceea ce se intampla, este falsa .Este adevarat ca s-a intrat in parlament de pe locul doi sau trei dar numai daca nu s-a inchis colegiul,altfel nu s-a mai acordat inca un mandat acelui colegiu.
Nu este vorba despre principiul in care minoritatile primesc de drept cate un mandat .
Au pierdut toti canididati in acel colegiu,iar partidele hotarasc, prin redistribuirea voturilor nefolosite ,carui candidat i se va redistribui acele voturi pentru a ajunge la acel 50+1, dar numarul de mandate nu trebuie depasit.
Dar sa ne multumim cu ce avem si sa luptam pentru ceea ce ne dorim . Si nu oricum ,iubind pe cei care ne iubesc nu si pe cei care nu ne iubesc . Da, spiritul crestin spune sa-mi iubesc aproapele indiferent cat de bun sau rau este.
Diferenta aici este ca nu ma reprezint pe mine ,reprezint un mandat dat de cei care m-au votat tocmai pentru a-i pedepsi pe cei care nu ma iubesc.
Mai mult, le-am cerut acest mandat aratandu-le greselile facute de acestia . A spune acum , cu ghilimelele de rigoare , ca sunt mai catolic decat papa si ca vreau in numele celor care au avut incredere in mine sa-i iert si sa le mai acord o sansa este o raspundere pe care nu si-o asumase in momentul in care a cerut votul.
Este adevarat ca un bun guvernant trebuie sa fie un bun crestin si sa –si iubeasca toti concetatenii ,caci lucrurile mari se fac din dragoste pentru semeni.Dar dragostea este ca o clepsidra ,cand ti se umple inima ,ti se goleste creierul.Asa ca a nu te razbuna este crestinesc, dar a uita este o prostie .
Razbunarea este arma oamenilor slabi, iertarea a celor puternici , ignorarea a celor intelepti.
Fiti intelepti, domnilor guvernanti ,dar nu uitati ,pentru ca daca uitati deveniti complici cu cei care au umilit acest popor si ve ti pati ce au patit cei care au avut aceasta indrazneala.
Pacea sociala nu se castiga in parlament, se castiga in strada ,domnule prim-ministru ,se castiga atunci cand stomacul va fi plin si va deschide usa constiintei.
.Aceasta este adevarata misiune: reporniti economia ,reduceti evaziunea , relaxati fiscalitatea si ignorati-l pe Basescu si pe ai lui.
Nu-mi este teama ca anul 2012 va fi sfarsitul Lumii ,dar mi-e teama ca Lumea va continua sa fie asa cum este acum.
Stiu ca Dumnezeu nu ne va da mai mult deca ce putem duce ,dar mi-ar placea ca El sa nu mai aiba atata incredere in noi, parafrazand-o pe Maica Tereza .
Nu ne puneti in situatia de a avea regrete pentru increderea cu care v-am investit .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu