miercuri, 27 martie 2013

Recunostinta este singura cale a succesului.


Revin dupa o intrerupere de peste doua luni ,timp in care , din cauza unor evenimente nu prea placute , a trebuit sa ma rup de viata publica.Am deschis  zilele acesta blogul si am vazut  ca el a fost accesat in continuare si multumesc celor care-l urmaresc pentru acest fapt.
Daca te imprietenesti cu tine insuti nu vei fi niciodata singur.Dar atunci cand mai sunt si altii care doresc sa afle ceea ce gandesti , simti ca ai invatat sa fii OM . Astfel,  regula  de a trai fara sa dai multe explicatii , pentru ca prietenii nu au nevoie de ele , dusmanii le folosesc ca sa te doboare sau ca sa te compromita si prostii nu le inteleg , devine neadevarata.Totusi, pentru prudenta,  spun ca , atunci cand am cazut , erau toti langa mine .Cand am incercat sa ma ridic si aveam nevoie de sprijin , nu l-am mai gasit langa mine decat pe Dumnezeu, pentru singurul motiv ca ELnu m-a parasit niciodata si pentru ca eu stiu ca EL nu are nicio vina . Ranile corpului se vindeca , ranile sufletului cu timpul te schimba , nu stiu cat dar simt ca in mine s-a schimbat ceva .  De aceea revenirea mea va fi o abordare in alti termeni.
Am sa revin propunand o tema de discutie legata de cata celeritate mai exista in politicul romanesc. Mai bine spus ,mai exista o cat de mica celeritate ?
Zilele trecute  am asistat la o autodistrugere a celei mai importante formatiuni politice  din actuala  opozitie . Razboiul celor doi  combatanti importanti ai PDL-ului a aratat ca impotriva interesului de a da un semnal de incredere colegilor lor din opozitie , pentru ca interesul lor major era sa coaguleze opozitia in jurul lor ,fiind partidul cu cel mai mare numar de parlamentari din opozitie si au transat, in mod indecent, suprematia (influenta  in partid).
Gestul foarte rapid al presedintelui de a se delimita de acest partid , ma duce cu gandul ca asa a fost scris scenariul. Mai ales ca omul pregatit sa fie sacrificat in numele reformarii dreptei ,urmatorul dupa Razvan Ungureanu (care nu a adunat destui “ungureni “) Neamtul care nu a adunat nemteni nicI cat Ungureanu ,este Cristan Diaconescu. Perdant  calificat atat in competitia pentru Primaria Capitalei , cat si pentru sefia PSD –ului. Intrebarea fireasca este cui ar folosi acest fapt , raspunsul firesc - USL-ului. Dar mai exista un raspuns mai putin vizibil , lui Traian Basescu .  De ce lui Traian Basescu ? Simplu: PDL-ul decisese inainte de aceasta conventie sa nu mai dea curs solicitarii lui Basescu privind orientarea sa pentru Elena Udrea , Basescu stia acest fapt - daca isi retragea sprijinul recunostea infrangerea sa din start si toata lumea intelegea ca Traian Basescu nu mai este unicul decident in PDL. A preferat  sa faca tot ce este posibil ca Elena sa fie invinsa onorabil si a reusit (nu Elena Udrea a reusit sa obtina scorul motiunii ei , cel care a reusit a fost Basescu). Rapiditatea cu care s-a delimitat si modul degajat cu care a facut-o , imi spune ca aceasta astepta. Elena Udrea si tabara ei au strigat frauda inainte de a se da rezultatele , incapatanarea de a depune contestatie peste contestatie pentru a prelungi circul si hotararea finala de a declara intentia de a rupe partidul. Sunt manifestari care arata ca nu de partid ii pasa , pentru ca cineva care este devotat unui partid si obtine un scor destul de mare intr-o astfel de confruntare care-i da dreptul sa aspire la locul doi in partid , nu-si pune poalele in cap in modul in care a facut-o Elena Udrea. Partea opusa nu a fost nici ea mai prejos , modul de abordare fiind in general provocator si, mai mult de atat, sfidator la Traian Basescu , fapt asumat , laudabil de altfel ,acreditand ideea ca aceasta tabara nu are nimic pe constiinta  si nu se teme de armele justitiare pe care le detine presedintele. Daca s-au evaluat corect , vom vedea,  mai ales ca in aceasta tabara exista oameni ca Videanu.
Pe cealalta baricada , USL –ul nu puncteaza cat ar trebui si nici nu are reactii corecte . Episodul scrisorilor recente ale presedintelui care doreste sa-si revendice integrarea in spatiul SENGHEN ,dupa ce recent guvernul facea eforturi deosebite in acest sens si el o opozitie la acest interes important pentru poporul roman,  sa spuna multumim lui Dumnezeu ca l-a luminat pe presedinte, se multumesc sa emita ironii . Sigur nu mai crede nimeni ca Traian Basescu este serios ,dar trebuie batut cu armele lui.Cat priveste guvernarea este in continuare la nivelul de dorinte si nu de putinte, cativa ministri,  in marea lor majoritate liberali,  au lansat idei de reformare in rest inca studiaza , inclusiv regionalizarea care este la faza de  a aduna sugestii.
Revizuirea Constitutiei la fel si astfel primul trimestru al anului a trecut .Vine repede vara perioada de vacanta parlamentara  si nimc concret nu a fost supus dezbaterilor publice .In ceea ce priveste reforma economica , relansarea fiscala, aceste teme au fost abandonate as putea spune ca au fost deja inlocuite cu cele celebre ce se intampla in nu stiu ce stat din Europa sau oriunde in lume.Vorbind de celeritate toti politicenii stiu ca in primul an de guvernare sustinerea electoratului este maxima , atunci trebuie sa ai curajul reformei ,schimbarilor ,daca nu o faci pierzi in mod sigur . Ori, in acest moment,  ceea ce se vede este aceeasi lupta ca si-n opozitie pentru putere in interiorul puterii , ignorand angajamentele si nevoile cetatenilor . Bazandu-te ca nu exista concurenta in acest moment si ca poti sa crezi ca vei fi favoritul electoral doar pentru ca nu exista contra oferta credibila ,este o greseala pentru ca naste absenteism . Absenteismul favorizeaza pe cel din opozitie,  el poate solidariza mai bine structurile decat o majoritate dezamagita de propriul partid.
Cred ca a venit momentul sa ganditi solutiile la problemele pe care am promis ,ca le rezolvam.Rostogolirea datoriilor chiar daca dobanzile sunt mai mici nu incalzeste pe nimeni. Sa invatati din ziua de ieri ,s- a traiti in mod real ziua de astazi si nu ascultand basme despre faptul ca sunteti feti  frumosi  si redati-ne speranta macar a zilei de maine .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu